Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Gen Y

and the world of work
gen_y_main_image.jpg

Een nieuwe generatie is toegetreden tot de arbeidsmarkt - Generatie Y. Deze generatie zal verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, het leiden en besturen van economieën wereldwijd. Het is daarom belangrijk dat we deze talenten leren begrijpen en inzicht krijgen in hun ambities.

Hays heeft onderzoek gedaan naar de behoeften en aspiraties van deze generatie. Het onderzoek zal u voorzien van een uniek inzicht in Gen Y. Ontdek nu wat u kunt doen om dit talent aan te trekken, te motiveren en te behouden. Download het rapport hier

Over het onderzoek
Voor de 13e keer heeft Hays onderzoek gedaan naar Gen Y. De resultaten van het onderzoek in Nederland zijn gebaseerd op 1000 ingevulde vragenlijsten. 34% Van de deelnemers studeert fulltime, 10% is werkloos en 24% werkt parttime.  Slechts 25% werkt fulltime, Nederland heeft daarmee de laagste arbeidsmarktparticipatie van young professionals geboren na 1980 van de onderzochte landen.
Het onderzoek laat zien hoe jonge mensen kijken naar “the world of work”, wat voor carrière ze nastreven, welke beloningen ze verwachten en wat maakt dat ze tevreden zijn over hun werk. Wat voor werkomgeving inspireert en hoe worden ze het liefst aangestuurd. Tot slot belicht het onderzoek de manier waarop Gen Y kijkt naar technologie en social media.

Infographic Serie: