Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Contact

Ga direct naar:

Baan van de Toekomst
Achtergrond

Hays doet grootschalig onderzoek naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Hierbij is ingezoomd op de sectoren: Finance, IT, Engineering & Technology, Oil & Gas en Logistiek & Supply Chain.
 

De basis voor het onderzoek werd gelegd door toonaangevende futurologen. Zij hebben voor de bovengenoemde sectoren een toekomstschets gemaakt waarin ontwikkelingen die de sector gaan veranderen in de komende vijftien tot twintig jaar worden besproken. De toekomstschetsen worden als onderdeel van het onderzoek opgenomen in het rapport.

Aan de hand van de toekomstschetsen is een serie stellingen voorgelegd aan specialisten, werkzaam in de betreffende sectoren. Daarbij kwamen onderwerpen aan bod zoals werkgelegenheid, carrièreperspectief en de invloed van (geopolitieke) internationale ontwikkelingen op de positie van Nederlandse werknemers. De stellingen gingen ook in op de gewenste kennis en competenties, op de vraag of het huidige kennisniveau  van werknemers in de sectoren ook in 2030 nog volstaat en natuurlijk op inhoudelijke veranderingen van het vak en de sectoren zelf.

Tony Bosma - Baan van de Toekomst 2017

Tony BosmaTony Bosma is een internationaal gerenommeerde futurist en trendwatcher. Hij is de oprichter van trend- en advies bureau Extend Limits. Wereldwijd geeft  hij lezingen en workshops over trends en toekomstige ontwikkelingen. Zijn lezingen staan bekend als confronterend en inspirerend. Hij doet dit voor een legio aan bedrijven, instituten en overheden. Het behoort dan ook tot de internationale top op het gebied van trends, trendwatching en toekomstdenken.

Toekomstvisie: “Je moet niet kijken maar zien. De houding die iedere organisatie of instituut zich nu moet aanleren is dat je je niet afvraagt waarom bepaalde ontwikkelingen plaatsvinden maar waarom ze nog niet hebben plaatsgevonden.”

Meer over Tony op www.extendlimits.nl

Marcel Bullinga - Baan van de Toekomst 2016

marcel bullingaIn 20 jaar tijd heeft Marcel (ooit begonnen als Internetpionier) honderden presentaties gegeven voor gerenommeerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland, zowel overheid als bedrijfsleven.
In zijn keynote Ben Jij Futureproof? Overbodig in 10 jaar of superprofessional voorspelt hij de opkomst van een globaal superbrein. Hij raast in 10 vragen door de toekomst, met veel robots en duurzaamheid maar ook aardig wat mensen.

Toekomstvisie: "De toekomst heb je zelf in de hand. Doe je best en omarm de robots."

Meer over Marcel op www.futurecheck.nl
of volg hem op Twitter: @futurecheck

Freija van Duijne - Baan van de Toekomst 2015

Freija van DuijneFreija van Duijne heeft meer dan 10 jaar ervaring met toekomstverkennen in overheidsorganisaties en treedt op als trainer, spreker en facilitator. Ze heeft leiding gegeven aan diverse toekomst- verkenningen over landbouwsystemen, voedsel en consumentenproducten . Op dit moment werk Freija bij de OESO in Parijs aan een scenariodiscussie voor de jaarlijkse Ministersbijeenkomst. Ze is lid van en spreker op de conferentie van de World Future Society en is mede-oprichter en voorzitter van de Dutch Future Society.

Toekomstvisie: "Als je goed kijkt, zie je in het heden al diverse tekens van de toekomst. Je moet ze alleen kunnen interpreteren vanuit een toekomstbeeld dat anders is dan het heden. Scenario's helpen om vanuit andere denkkaders te kijken en vroegtijdig signalen te kunnen herkennen."

Meer over Freija op www.futuremotions.nl
of lees haar blogs op www.futuristablog.com
Meer over de Dutch Future Society op www.dutchfuturesociety.nl

Peter van der Wel - Baan van de Toekomst 2015

Peter van der WelPeter van der Wel heeft als econoom en futuroloog meer dan 20 jaar ervaring als consultant en professioneel spreker. Hij is (mede)-auteur van vele toekomstvisies en schreef ook verschillende boeken voor een breder publiek zoals 'Internetdemocratie',  'Sneller-Beter-Goedkoper-Gemakkelijker-Gelukkiger', 'Economie voor Wereldverbeteraars' en recent: 'De Toekomst is al begonnen'. Peter is lid van de World Future Society en mede-oprichter en bestuurslid van de Dutch Future Society.

Toekomstvisie: “Niemand kan de toekomst voorspellen, maar door je er een beeld van te vormen, kun je hem wel meehelpen vormgeven.”

Meer informatie vindt u op zijn persoonlijke website:  www.vanderwel.net

Trends & Opinie

Visie op recruitment