Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Finance
Baan van de Toekomst

Financieel A.I. Analist

Financiële ontwikkelingen zorgen in de sectoren voor veranderingen. Een heldere toekomstvisie is van groot belang om succesvol te zijn en te blijven. Ter inspiratie en voor het maken van de juiste carrièrekeuze wordt één van de toekomstbanen in finance, Financieel A.I. Analist, uitgelicht.

Financieel A.I. Analist

Uw nieuwe functie

Als Financieel A.I. Analist bent u hoofzakelijk verantwoordelijk voor tijdige, accurate interpretatie en translatie van Artificial Intelligence (AI) rapportages naar de Business Controller en overige interne stakeholders conform de richtlijnen van de groep.

De Financieel A.I. Analist zal het proces van maandafsluiting voorbereiden begeleiden en medeverantwoordelijk zijn voor het opstellen van de P&L. U zult middels een Agent Information System real time analyses ontvangen die betrekking hebben op de financiële prestaties van de verschillende business units (R&D, Purchasing and Production, Finance, IT en Human Resources). Deze analyses zullen maandelijks gepresenteerd worden aan de business unit managers.

Daarnaast zal het monitoren en verklaren van de forecast en financiële planning tevens deels onder de verantwoordelijkheid vallen van de Financieel A.I. Analist. Dit wordt real time bijgehouden en gebenchmarkt aan directe concurrenten. Bovendien zal er ondersteuning geboden worden op dashboards, scorecards en andere key rapportages van verschillende business units.

De Financieel A.I. Analist draagt ook zorg voor de juistheid en efficiency van interne processen, SOx testing en interne audit compliance. Dit maakt het essentieel dat er een brug wordt geslagen tussen de cijfers en de business. Er zal continu contact zijn met de verschillende interne stakeholders.

Uw profiel

De Financieel A.I. Analist heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding: bedrijfseconomie, bedrijfskunde, accountancy. Dit heeft u aangevuld met circa 3-5 jaar relevante fin-tech werkervaring in een complexe, dynamische omgeving. U heeft ervaring met definities die voortkomen uit AI systemen en het maken van modellen voor het analyseren van Big Data. U dient een certificaat voor Advanced Analytics te kunnen overleggen.

Daarnaast kunt u goed plannen en coördineren en bent u een uitstekende gesprekspartner op managementniveau. U heeft uitstekende communicatieve en presentatie vaardigheden in het Nederlands en Engels. Bovendien beschikt u over een groot verantwoordelijkheidsbesef en staat u voor resultaat.

De arbeidsvoorwaarden

Het arbeidsvoorwaarden pakket is erg aantrekkelijk en deels zelf samen te stellen. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan marktconform met een prestatiegericht bonus component, 35 vrije dagen en een telefoon van de zaak. Ook is er de mogelijkheid om zowel nationaal als internationaal door te groeien.

Solliciteer direct

Wilt u aan de slag als Financieel A.I. Analist? Bovenstaande vacature is een functieomschrijving van één van de Financiële-toekomstbanen afkomstig uit het rapport Baan van de Toekomst. Stuur uw cv op of neem contact op met één van onze Finance-recruitment experts voor ons huidige aanbod Finance-vacatures of om uw carrièremogelijkheden te bespreken.

  • Hays trends en opinieU vindt hier een overzicht met interessante artikelen, blogs en informatieve en leuke video's.