Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Onze bloggers:

Leidinggeven anno 1807

Leidinggeven - Hays.nl
Leestijd: 1½ minuut | Door Jaap Jonkers - Team Leader bij Hays | 26 februari 2018

Jaap Jonkers is Teamleader bij Hays en Luitenant (reservist) bij het Civiel en Militair Interactie Commando van de Koninklijke Landmacht. In zijn blog vertelt hij welke competenties bij zowel de landmacht als in de wereld van recruitment belangrijk zijn.
 

Steeds meer mensen kampen met een burn-out. De oorzaak is vaak stress op het werk.

Stress op het werk is van alle tijden. Veel factoren dragen daaraan bij. De manier waarop wordt leidinggegeven in organisaties is zo’n factor.

Een bekend facet van leidinggeven dat bijdraagt aan stress is controle. Een eeuwenoud militair principe biedt mij als manager inspiratie om in mijn team controles te minimaliseren en het onderlinge vertrouwen te vergroten.

Veldmaarschalk Moltke

Aan het begin van de negentiende eeuw, de tijd van Napoleon, schreef de Pruisische Veldmaarschalk Moltke dat soldaten stress en onzekerheid ervoeren wanneer officieren teveel controle uitoefenden.

Soldaten bleven in een nieuwe situatie wachten tot hun officieren ter plaatse waren en nieuwe bevelen uitdeelden. Of erger, ondanks de nieuwe situatie voerden ze het oude plan uit. 

Bij een strijd om leven of dood waren de gevolgen dan dramatisch.

Mission Command

Moltke bedacht in 1807 een principe dat tegenwoordig ‘Mission Command’ heet.

Dit betekent dat een officier enkel het doel van de te nemen actie uitlegt en kaders geeft waarbinnen de soldaten mogen handelen.

De soldaten hebben hierdoor tijdens de actie de vrijheid om te handelen zoals zij denken dat goed is. Dit bevordert het nemen van initiatief en het gevoel van autonomie.

Vertrouwen

Het principe van Mission Command is gebaseerd op vertrouwen in elkaar. Vertrouwen dat ieder teamlid zijn taak doet en dat de gedelegeerde bevoegdheid tot handelen niet wordt misbruikt.

Vertrouwen voorkomt controle en micro-management. Het schept de vrijheid om te beslissen hoe je een taak uitvoert. Die vrijheid is een basisbehoefte van elk mens.

Hoe breng ik dit in praktijk?

Als voormalig reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht maakte ik kennis met het principe van Mission Command.

Vandaag de dag pas ik de lessen van Moltke toe in mijn leidinggevende functie bij Hays. Met wisselend succes.

Het is soms erg verleidelijk in te grijpen in de uitvoering van een taak en ‘even mee te denken’.

Mission Command werkt alleen als je het blijft oefenen.