Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Hays blog
Wie zijn de schrijvers?

Onze experts bloggen regelmatig over de huidige arbeidsmarkt en nieuws in recruitment. Wie zijn de schrijvers van onze blogs?

Robert van veggel
Managing Director Hays Nederland

“Na mijn studie Bestuurskunde  en post-doctorale opleiding bedrijfseconomie ben ik enkele jaren werkzaam geweest als regiomanager bij een farmaceutisch bedrijf, om vervolgens in 1997 als recruitment consultant te starten bij Hays. Hays werkte destijds nog maar vanuit één kantoor en al snel volgde de kans om nieuwe kantoren te openen. Voordat je het weet ben je dan verantwoordelijk voor een hele regio. Leidinggeven heb ik met vallen en opstaan geleerd en mijzelf ontwikkelen doe ik nog elke dag. Hoe ga je van managen naar visionair leiderschap, en hoe bepaal je de juiste strategie? Mijn drive: steeds beter willen worden in mijn vak, blijven innoveren, samen successen boeken en mensen inspireren. Ik vind het bijvoorbeeld geweldig als ik jonge mensen zie groeien in hun vak, echt grote stappen zie maken. Dagelijks ervaar ik het belang van een positieve teamspirit op kantoor: dat motiveert mensen enorm.”

Jill van Casteren
HR Manager Hays Nederland

Sinds 2002 ben ik werkzaam in het HR veld, veelal bij internationale, beursgenoteerde organisaties en altijd in generalistische HR rollen.
De wereld van HR is de afgelopen jaren enorm veranderd. Niet alleen vraagt dit van mij en mijn HR collega’s dat we goed op de hoogte blijven van alle wijzigingen en de gevolgen daarvan, maar ook een duidelijke visie en kracht om mee te kunnen en mogen sturen. Ik gedij het beste in tijden van verandering, waarin er een beroep wordt gedaan op flexibiliteit. Dit geeft vaak een enorme boost aan de teamspirit.
Eén ding heeft voor mij altijd voorop gestaan: HR hoort te fungeren als ware business partner. Ondersteunend, adviserend maar zeker ook de koers mee bepalend. Dit betekent dat je verweven moet zijn met de business, een team vormt met lijnmanagement en de HR zaken zo goed mogelijk in moet richten zodat ze de organisatiedoelstellingen dienen. Een uitdagende klus, soms voor maar vaak ook achter de schermen.

Jurgen Jaarsma
Director Hays Talent Solutions

In 2001 ben ik mijn carrière in recruitment begonnen, eerst met het bemiddelen van uitzendkrachten bij Randstad. Hier heb ik geleerd hoe complex en uitdagend het is om werkgevers en werknemers op de juiste manier aan elkaar te koppelen. In 2004 heb ik de overstap gemaakt naar Hays, om me te focussen op het bank en verzekeringswezen. Sinds 2010 ben ik Business Director Hays Talent Solutions. Hier ben ik verantwoordelijk voor alle grootschalige recruitment outsourcing oplossingen die wij onze klanten bieden. Met bijna 15 jaar recruitment ervaring, op vele verschillende vlakken, is het mooi om te zien hoe deze ervaring samenkomt in mijn huidige rol.
Waarom na 15 jaar nog steeds recruitment? De passie voor mensen en de ambities die deze mensen en bedrijven gezamenlijk hebben. Samen met een team van 50 zeer gemotiveerde en ambitieuze collega’s zijn wij elke dag bezig om de ambities van onze klanten en onze eigen ambities waar te maken.

Rob Teeuwen
Section Manager IT en Teamleader S&M

Eind 2007 ben ik vanuit de Sport & Lifestyle branche overgestapt naar recruitment.
Bij Hays heb ik mij gespecialiseerd in het bemiddelen van IT professionals. Een specialisme dat altijd in ontwikkeling is en diepgang vraagt voor het maken van de juiste match. Op dit moment ben ik bij Hays verantwoordelijk voor het hele IT team en daarnaast ook voor ons Sales & Marketing team  Met onze passie voor de inhoud van het vak en de mens achter het cv hopen wij voor onze kandidaten en klanten het verschil te maken.
Recruitment is complex. Gedurende de jaren heb ik de vaardigheden eigen gemaakt om succesvol te zijn in een vak waar alleen de nummer 1 positie telt. Daarom is recruitment voor mij net topsport waar ik veel plezier aan beleef.