Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

10 tips voor de zoektocht naar uw droombaan

In de huidige arbeidsmarkt is er veel meer nodig dan de juiste kwalificaties, vaardigheden en ervaring om een baan in de wacht te slepen. Hieronder staan 10 manieren om je te helpen in de zoektocht naar jouw droombaan:

zoektocht droombaan - hays.nl

1. Voeg links toe aan uw cv

We hebben allemaal gehoord van digitale ontwrichting, dus denk na over hoe je jouw cv kunt ‘ontwrichten’ en er een digitaal element aan kunt toevoegen. Hoewel een traditionele cv de geaccepteerde manier blijft om te laten zien dat je de nodige vaardigheden en ervaring hebt voor de functie, kun je een link naar een website, video of blog toevoegen zodat je digitale voorbeelden van je werk kunt profileren of je deskundigheid op een bepaald gebied kunt laten zien. Dergelijke links toevoegen aan het eind van je cv maken je onderscheidend – op voorwaarde dat ze relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

2. Stem uw online en offline cv’s op elkaar af

Leidinggevenden die op zoek zijn naar personeel zullen online zoeken, zorg er dus voor dat het cv dat u gebruikt past bij uw online profiel. Eventuele verschillen zullen alarmbellen doen rinkelen. Op zijn minst zal u wat moeilijke vragen krijgen tijdens het sollicitatiegesprek en in het slechtste geval zal uw cv buiten beschouwing worden gelaten.

3. Sta open voor freelancen

Met werkgevers die zoeken naar flexibele werknemers en werkzoekenden die op zoek zijn naar het uitbreiden van hun branche ervaring en netwerken is freelancen het overwegen waard.

4. Streef naar realistische banen

Werkgevers worden steeds ongeduldiger van kandidaten die solliciteren op functies waar ze niet geschikt voor zijn. Het is daarom belangrijk om realistisch te zijn over de functies die u overweegt en dat u duidelijk laat zien dat u geschikt bent voor een functie gebaseerd op uw ervaring.  

5. Promoot uzelf

U moet wellicht buiten uw comfort zone gaan, maar promoot uzelf op sociale media om vooruit te komen. Een LinkedIn profiel is niet genoeg als u niet actief bent online – dus like, post, deel en geef commentaar op relevante content, vraag om vermeldingen, wees actief in relevante groepen en etaleer voorbeelden van uw werk en presentaties.

6. Bestudeer relevante kwalificaties

Blijf op de hoogte van branche-ontwikkelingen. Als u een opleiding nodig hebt zorg er dan voor dat het de juiste opleiding is. In elke branche zijn er bepaalde kwalificaties die werkgevers waarderen boven anderen. Dus zorg ervoor dat u onderzoek doet en streef ernaar de kwalificaties te bezitten die werkgevers echt waarderen.

7. Wees een veranderingsmanager

In onze steeds geavanceerdere, technologische werkwereld is het onvermijdelijk dat belangrijke veranderingen in het verschiet liggen. Werkgevers beginnen te zoeken naar kandidaten die verandering omarmen en die de beste werkwijzen van anderen willen overnemen om weloverwogen veranderingen te kunnen maken in de manier waarop het bedrijf werkt.

8. Laat uw contacten zien op LinkedIn

Als u ervoor kiest om uw LinkedIn contacten te verbergen, wees er dan bewust van dat werkgevers aannames kunnen doen over de kwaliteit van uw online contacten. Voor veel werkgevers is de waarde die u aan hun bedrijf kunt toevoegen een belangrijke overweging in hun beslissing om u al dan niet aan te nemen. Uw contacten moeten potentiële werkgevers laten zien dat u geassocieerd wordt met belangrijke mensen op uw gebied hetgeen een krachtige bevestiging van uw bereik kan zijn.

9. Leer omgaan met afwijzing

Er is een grote vraag naar hoogopgeleide professionals maar dat betekent niet dat werkgevers meteen de eerste kandidaat die ze vinden aannemen. Je hebt de technische vaardigheden nodig evenals de juiste branche achtergrond en je moet bij de bedrijfscultuur passen hetgeen betekent dat het best een aantal sollicitaties kan duren voordat je de juiste functie vindt. Vat de afwijzing niet persoonlijk op.

10. Blijf bovenaan de talentenlijst van een recruiter staan

Er zijn een paar eenvoudige manieren om bovenaan de talentenlijst van uw recruiter te blijven staan. Waaronder het blijven informeren van uw recruiter door hem op de hoogte te houden als omstandigheden veranderen, hun advies op te volgen en u aan uw beloftes houden. En natuurlijk; vertrouw uw recruiter.

|

Trends & Opinie

Volg Hays op social media