Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Food

food_182x182.jpg

De food industrie bestaat uit organisaties die op industriële schaal grondstoffen, zoals bijvoorbeeld landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. De food industrie vormt een belangrijk  onderdeel van de Nederlandse industrie. Met een  productie van circa € 60 miljard euro is de sector goed voor bijna 20% van de totale industriële productie (Bron: CBS , 2012).

De Food industrie is een branche waarin de technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Concurrentie vanuit het buitenland dwingen de Nederlandse organisaties die actief zijn in de food industrie te blijven innoveren en excelleren. Om de snelle ontwikkelingen bij te houden zijn de juiste mensen nodig.
De focus bij Hays Food ligt op productiebedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, van grondstof tot eindproduct.  

Functies in Food                                                     
Hays Food richt zich op de technische vacatures in de food industrie vanaf MBO+ niveau.  Hierbij kan onder andere gedacht worden aan de functies: maintenance engineer, process engineer, hoofd technische dienst, plantmanager en productiemanager. 

Vraag naar goed gekwalificeerde kandidaten                                              
Vanuit de food industrie is er continu vraag naar goed gekwalificeerde kandidaten met de juiste opleiding en aansluitende industrie-ervaring. Technische professionals met relevante kennis zijn schaars. Werkgevers realiseren zich de noodzaak van een goede wervingsstrategie goed en hebben HR en recruitment inmiddels hoog op de strategische agenda staan. Hays heeft de afgelopen jaren een sterk netwerk opgebouwd binnen de food industrie en adviseert klant en kandidaat over de mogelijkheden. Het plaatsen van de juiste mensen in de juiste baan is onze missie.

Carrière-advies voor kandidaten in de food industrie:                             
Zorg ervoor dat u een gedegen online cv hebt en dat deze goed vindbaar is. Een van de manieren om uzelf vindbaar te maken is door gebruik te maken van online platformen zoals LinkedIn. Hierbij is het belangrijk dat onderstaande in het LinkedIn profiel duidelijk naar voren komt:

  • welke opleiding u heeft genoten
  • bij welke organisaties of bedrijven u werkzaam bent geweest
  • over welke opgedane vaardigheden en kennis u beschikt. Bij de food industrie gaat het vaak om vakspecifieke kennis , wees dus ook specifiek in de manier waarop je vaardigheden en ervaring weergeeft.
  • geef aan  voor welke posities u graag zou willen worden benaderd
     

Wendy van Roode
Teamleader - Expert in Food