Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Hays

Journal 8

In deze uitgave van de Hays Journal kijken we ver vooruit, en er is veel om naar uit te kijken. Over de hele wereld verbeteren economieën, recruitment is positief en we gaan duidelijk een opwindende markt binnen, met nieuwe, highly skilled, rollen. Dankzij de voortdurende digitale revolutie, zal nog ontdekt moeten worden welke rollen dat zullen zijn. Lees hieronder de hoofdonderwerpen, klik hier om de Hays Journal direct te lezen, of download de IPad app.

                     journal 8 full size.jpg
Digital makers, not observers

Organisaties hebben digitaal talent nodig die de ontwikkelingen kunnen bijbenen en de trends kunnen volgen. Wat is de omvang van de digitale vaardigheden op de werkplek van vandaag, en is het nodig om kernvaardigheden opnieuw vast te stellen, zodat elementaire taal- en rekenvaardigheden worden aangevuld met basis computergebruik?

Ageing populations

Wat voor gevolgen heeft de verlate pensioenleeftijd voor jonge mensen die net de arbeidsmarkt betreden in een niche sector of zeer specifieke functie? Als de talent pipeline wordt verstoord, wat betekent dat voor de industrieën die op talent rekenen?

Leadership Profile – Maxine Williams, Global Head of Diversity at Facebook

Facebook met haar beroemde hr beleid en eigenzinnige werkplekken, geeft zelden toelichting op  haar HR of recruitment strategie. In het hoofdinterview van deze Hays Journal spreken we met de Global Head of Diversity van de social media gigant over de uitdaging werknemers te vinden die zich kunnen identificeren met de gebruikers van Facebook wereldwijd.

Gamification at work

Gamification wordt steeds vaker ingezet als trainings tool, maar de mogelijkheden voor HR zijn veel breder. Denk aan het opsporen van van high-performers, het aantrekken van nieuwe kandidaten.

The art of persuasion

George Kohlrieser is een voormalige politie-onderhandelaar die in zijn huidige rol als hoogleraar leiderschap zijn ervaring gebruikt om anderen sterke onderhandelingsvaardigheden bij te brengen.

Does HR understand risk?

Elke organisatie heeft te maken met risico’s. Dit artikel gaat in op de mate waarin HR-afdelingen organisaties moeten beschermen tegen slechte besluitvorming en ondoordachte acties.
 

Om een papieren exemplaar aan te vragen, een bijdrage te leveren aan toekomstige edities of feedback te geven op een van de artikelen, kunt u contact met ons opnemen of bellen met Melanie Kool op 020-3630310.