Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

3 tips om uw volgende IT Contracting project te vinden

Hoe vindt u uw volgende IT Contracting project - Hays.nl
Uw eerste IT contract loopt bijna ten einde en u stelt uzelf de vraag “wat nu?”. Het is van cruciaal belang om uw toekomstige inkomsten veilig te stellen en een constante stroom aan kwalitatief contracting werk binnen te krijgen.

In deze ‘IT Contracting Made Simple’ serie hebben we gekeken naar het onderzoeken van de markt, starten als contractor, uw eerste project vinden en zorgen dat u impact maakt. De laatste fase van uw IT contractingreis is er één die continu door moet gaan – met als doel om een constante stroom aan kwalitatief contracting werk binnen te krijgen.

Om dit te bereiken moet u werken aan uw sales- en netwerkvaardigheden en misschien zelfs een beroep doen op de professionele diensten van een recruitment organisatie. Dit is van cruciaal belang om uw toekomstige inkomsten veilig te stellen en hier moet u geheel niet te licht over denken.

Hier onze drie belangrijkste aanbevelingen voor het vergaren van een constante stroom aan aanbiedingen om uw werk als IT contractor veilig te stellen.

1. Word een salespersoon

Bedrijven die gebruik maken van contractors zijn tenslotte ‘klanten’ die voor hun zakelijke doeleinden diensten inkopen van een relevante ‘aanbieder’. Met u in deze context als aanbieder, moet u in staat zijn om uzelf te verkopen aan potentiele klanten en hen te overtuigen uw diensten te kopen in plaats van de diensten van één van uw concurrenten.

Hoe meer gespecialiseerd uw skills zijn, hoe groter deze uitdaging wordt. Wanneer uw expertise bijvoorbeeld ligt bij een nieuwe technologie of wanneer uw skills alleen gewenst zijn in zeer specifieke stadia van IT projecten, dan kan het lastig zijn om op het juiste moment en op de juiste locatie een opdrachtgever te vinden.

Daarom moet u op zijn minst een paar uur per week reserveren om sales gerelateerde activiteiten te doen. Doorzoek uw bestaande contacten, zoek op LinkedIn en op websites van bedrijven. Bel recruitment bedrijven, hiring managers en decision makers om erachter te komen wanneer zij u mogelijk kunnen gebruiken. Door een relatie op te bouwen met hen kunnen zij u herinneren wanneer zich een kans voordoet.
U moet ook op de hoogte blijven van nieuws uit de industrie om eventuele mogelijkheden te ontdekken. Wanneer u bijvoorbeeld een Transition Manager bent voor data centra, dan moet u Google notificaties aanzetten voor bedrijfsfusies, aankopen, outsourcing etc.
Idealiter wilt u naar een kleine groep kernklanten toewerken die u regelmatig werk geven. U kunt uw sales activiteiten dan gebruiken om eventuele gaten op te vullen.

2. Bouw uw netwerk

Om een succesvol contractor te zijn moet u een netwerk opbouwen, want hieruit krijgt u tenslotte de meerderheid van uw werk.  Deelnemen aan branche-evenementen en lid worden van uw lokale professionele vakgroep is een goede manier om op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen. Maar nog belangrijker, u maakt contact met andere contractors en mensen werkzaam in de IT industrie, inclusief recruiters en hiring managers.

Houd contact met collega IT contractors waarmee u in het verleden heeft gewerkt. Zij kunnen een zeer nuttige bron zijn voor potentiele opdrachten. Hiring managers vragen hen vaak om aanbevelingen wanneer zij op zoek zijn naar iemand voor een project. Hieruit blijkt ook hoe belangrijk het is om een positieve indruk achter te laten bij alle betrokkenen van de projecten waaraan u werkt.

Evenals het bouwen van uw offline netwerk, moet u ook werken aan een online netwerk. LinkedIn is een geweldig platform om op professionele basis in contact te komen met anderen en ook om uzelf te promoten. Zorg ervoor dat u uw profiel optimaliseert en duidelijk communiceert wanneer u beschikbaar bent voor een volgend project. Op die manier weten anderen wanneer zij u mogelijk kunnen benaderen.

3. Partner met een recruitment organisatie

Van wat u zojuist heeft kunnen lezen begrijpt u dat het sales en netwerk aspect van contracting waarschijnlijk het lastigste gedeelte van het werk gaat zijn. Want u doet tenslotte wat u doet omdat u een IT expert bent, niet om uw vaardigheden met koud-bellen.
Daarom kiezen veel contractors ervoor om dit element uit te besteden aan ervaren recruitment organisaties. Aangezien hun hele businessmodel gebaseerd is op de juiste match tussen kandidaten en beschikbare functies, hebben zij een grote voorsprong ten opzichte van wat een individu zelf kan bereiken.

Bij een grote internationale recruiter zoals Hays, hebben we over de hele wereld duizenden mensen die zich inzetten om u, de kandidaat, te verkopen aan potentiele bedrijven. De schaal en volumes van onze activiteiten betekenen ook dat het voor ons veel makkelijker is om een bedrijf te vinden dat op uw locatie op elk gegeven moment op zoek is naar uw skillset, of zelfs elke locatie over de hele wereld waar u bereid bent te gaan werken.
Bij Hays zijn wij er trots op dat wij onze contractors beveiligde betaling, flexiblele opties en top projecten aanbieden. Maar natuurlijk moet u zorgvuldig de opties die voor u beschikbaar zijn onderzoeken en recruiters kiezen die bekend zijn met uw ervaring en werken op een manier die voldoet aan uw verwachtingen.

Neem contact op met een van onze lokale recruitment experts om meer te weten te komen.

Dit is het einde van onze ITC Made Simple serie. Of u nu overweegt de overstap te maken vanuit perm, net aan uw contractingreis bent begonnen of dat de lonende projecten bij mooie klanten zich opstapelen; wij hopen dat u iets heeft opgestoken van de artikelen. Houd toekomstige IT contracting gerelateerde artikelen van ons in de gaten en succes met al uw avonturen.
 

Volg Hays op social media

IT Contracting iets voor u?

Stuur ons uw cv