Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Videopagina Manchester City

Contact of feedback?

Boost uw elevator pitch
3 spelregels van een aanvoerder

Het liefst praten we over onszelf, blijkt uit een onderzoek van Harvard University. Zo gaat 60 tot 80 procent van wat we zeggen tijdens een conversatie over onze eigen persoon. En toch hebben we moeite om een professionele elevator pitch op papier te zetten.
 

Elevator picht - hays.nl
Leestijd: 3 minuten | Door Susie Timlin - Global Director of People & Culture bij Hays

Met teamcaptain Steph Houghton van het Manchester City Women’s voetbalteam illustreren we drie spelregels voor een krachtig personal statement.

Waarom een elevator pitch?

Een elevator pitch is in feite uw persoonlijke statement op papier. Het eerste deel dat een hiring manager zal lezen op uw cv en dus uw kans om een sterke eerste indruk te maken. Een krachtig statement nodigt uit om verder te lezen en nog belangrijker: het geeft de doorslag om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Elevator pitch - Hays.nl

De meeste sollicitanten zijn zich wel bewust van de kracht van een elevator pitch, maar ervaren soms juist daardoor een schrijversblok. Wat benoemt u wel en wat niet? En in welke volgorde?

De schrijvershandleiding voor uw elevator pitch

Sterke statements bevatten een bepaalde structuur en bepaalde elementen, zodat de lezer aan de hand wordt meegenomen en de belangrijkste vragen direct worden beantwoord. Dat is niet alleen lezersvriendelijk, het geeft u ook de gelegenheid om uw eerste indruk te sturen. Laten we de elevator pitch van Steph Houghton er als voorbeeld bij pakken:

“Steph Houghton is the Captain of both Manchester City Women’s team and the Women’s National Team. With over 15 years’ experience in the game, Steph has enjoyed a hugely successful footballing career to date. Steph is an extremely driven, talented and versatile professional footballer, who has successfully honed her leadership skills on and off the pitch. Her hard work and determination saw her awarded an MBE in 2016, becoming one of the most-recognised faces in women’s football and she is now widely regarded as one of the most influential female role models for the sport. Looking to this season, Steph is relishing in the opportunity to drive forward the success of Manchester City Women as they look forward to the FA WSL Spring Series.”


Uit dit statement kunnen we 3 spelregels halen, die u ook kunt toepassen voor uw eigen elevator pitch:

  • Introduceer uzelf
  • Geef een opsomming van uw vaardigheden en resultaten
  • Schets uw ambities voor de toekomst


Elevator pitch - Hays.nl

Regel 1: introduceer uzelf
Het eerste wat een hiring manager of recruiter wil weten, is wie u bent en welke ervaring u heeft. Een sterk statement is duidelijk en vermijdt clichés en vage omschrijvingen.

Voorbeeld Steph:
“Steph Houghton is de aanvoerder van zowel het Manchester City Women’s team als het nationale elftal. Met meer dan 15 jaar aan professionele ervaring geniet Steph van een zeer succesvolle voetbalcarrière.”


Regel 2: geef een opsomming van uw vaardigheden en resultaten

Na uw introductie zet u uw belangrijkste skills en bereikte resultaten uiteen, dit zijn de zaken die u uniek maken. Laat dit aansluiten op de gevraagde vaardigheden uit de vacature, als u hierover beschikt.

Voorbeeld Steph:
“Steph is een extreem gedreven, getalenteerde en diverse professionele voetbalster, die haar kwaliteiten op het gebied van leiderschap zowel op als buiten het veld heeft aangetoond.”


Vervolgens levert u bewijs om uw vaardigheden en resultaten te versterken. Hoogtepunten uit uw carrière hebben vooral impact als u ze koppelt aan de belangrijkste vereisten uit de vacature.

Voorbeeld Steph:
“Haar grote werklust en ambitie werden in 2016 bekroond met een ‘Membership of the British Empire’, waardoor ze één van de meest bekende gezichten in het hedendaagse vrouwenvoetbal werd. Steph wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke vrouwelijke rolmodellen in de sportwereld.”


Regel 3: schets uw ambities voor de toekomst

Tot slot, maar net zo belangrijk, benadrukt u wat u in de toekomst wilt bereiken. Koppel dit aan de functie in kwestie, zodat de hiring manager weet dat uw ambities relevant zijn en dat u gemotiveerd bent om uw volgende werkgever verder te helpen.

Voorbeeld Steph:
“In het komende seizoen kijkt Steph ernaar uit om het succes van het Manchester City Women’s team te vergroten door deel te nemen aan de FA WSL Spring Series.”


Bekijk ook een korte video over het maken van een elevator pitch.

Pakt u hierna uw cv aan?

Videopagina Manchester City

Manchester City video pagina - hays.nlIn verschillende interessante en leuke video's ziet u de parallellen tussen Manchester City en Hays.

Ga naar de videopagina

Gelijkenissen tussen de wereld van voetbal en de wereld van werk