Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Hays Oil & Gas

NEWS & MARKET INSIGHTS
o&g_182x182.jpg

In de olie & gas sector is een groot tekort aan gekwalificeerd, technisch personeel. Vanwege het opleidingsniveau, de specifieke branche-expertise, de meertaligheid en het culturele aanpassingsvermogen behoren Nederlandse olie & gas professionals internationaal gezien tot de besten.

Hays is de expert in het bemiddelen van professionals voor interessante posities binnen de internationale olie & gas sector. De sector is opgedeeld in 3 belangrijke sectoren. Upstream, Midstream en Downstream. Over de gehele breedte zijn wij actief. Onder Upstream valt het opsporen, ontwikkelen en produceren van ruwe olie en aardgas. De Midstream sector omvat het vervoer via pipeline, per spoor of vrachtwagen en de opslag, en groothandel van ruwe of geraffineerde aardolieproducten.  De downstream sector gaat over het raffineren van aardolie  en de verwerking en het zuiveren van ruwe aardgas. Ook de marketing en distributie van producten afgeleid van ruwe olie en aardgas vallen onder downstream. Tot slot onderscheiden we nog engineering consultancy en chemie.

Voor zowel grote internationale projecten, als ook voor projecten in de Noordzee bestaat een grote vraag naar ervaren, gekwalificeerde werknemers. Deze sterke vraag zorgt vaak voor hoge salarissen en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wereldwijd strijden werkgevers met elkaar om nationaal en internationaal talent aan te trekken en te behouden.

De juiste kandidaten   
                                                       
Door ons internationale netwerk en een up-to-date talent pipeline kennen we de juiste kandidaten in binnen- en buitenland. Wij hebben een unieke en uitgebreide database van gespecialiseerde consultants en vakkundige mensen wereldwijd. Via dit wereldwijde netwerk brengen we de juiste kandidaat en werkgever bij elkaar.

Hays Oil & Gas Global Salary Guide                                           
Hays heeft in februari van 2014 de meeste recente Oil & Gas Global Salary Guide uitgebracht. Dit is een toonaangevend rapport over salarissen, secundaire arbeidsvoorwaarden en het aannemen van nieuwe medewerkers. Met 24.000 deelnemers aan dit onderzoek verdeeld over 53 landen in 24 verschillende takken binnen de olie- en gassector biedt de Hays Global Salary Guide waardevolle informatie over de Oil & Gas markt voor werkgevers. Uit dit rapport blijkt dat olie- en gaswerkers in Nederland  tot één van de best betaalden ter wereld behoren, wij staan na Australië, Canada, Noorwegen en de Verenigde Staten op de vijfde plek van de ranglijst van best betaalde gas- en oliewerkers. De Hays Global Salary Guide is kosteloos te downloaden via de website.

Coen Michels
Teamleader - expert in Oil & Gas