Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Woordvoerster Hays

Expertise behouden

Robert van Veggel is Managing Director Nederland bij Hays, een internationaal werving- en selectiebureau. Hij denkt dat een verscherpte expatregeling bedrijven op langere termijn mogelijk dwarsboomt.

“Ik zie scherpere criteria als een extra obstakel voor kennismigranten die in ons land aan de slag willen. Op korte termijn valt het effect vermoedelijk wel mee, aangezien de vraag naar krachten vanwege de crisis ook wat terugloopt. Maar op langere termijn hebben bedrijven kennis nodig die er in Nederland soms niet is. Het gevaar is dat expats liever naar een ander land uitwijken omdat de regelingen daar gunstiger zijn”, zegt Van Veggel.

Uit een simpel rekensommetje blijkt dat iemand die net onder de inkomensgrens van 72.313 euro valt, en dus geen recht heeft op de expatregeling, er een slordige 10.000 euro op achteruit gaat. “Dat is veel geld. Bedrijven zouden net boven die grens moeten betalen om een aantrekkelijke werkgever voor expats te blijven. Het probleem is echter dat de kostenverhoging eveneens die positie aantast. Nederland moet dus erg oppassen met dergelijke beslissingen.”


Het Financieele Dagblad
krant, d.d. 22-11-2011
door: Marjolein Straatman

|

Volg Hays op social media