Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Woordvoerster Hays

Hays: Thuis werken
houdt werknemers gemotiveerd

Bedrijven gaan de mogelijkheid om thuis te werken inzetten om nieuwe medewerkers aan te trekken. De mogelijkheid van flexibel werken wordt erg gewaardeerd en helpt de betrokkenheid en motivatie te verhogen volgens 64% van de werkgevers. 23% Geeft aan dat dit ook nog eens helpt om mensen te behouden die anders zouden vertrekken. Dat blijkt uit een recente enquête van recruitmentspecialist Hays in Engeland.

Contact met collega's
Bij 69% van de werkgevers die de mogelijkheid tot flexibel werken aanbieden, varieerden de mogelijkheden van flexibele werktijden (66%), minder uren maken (54%) tot het werken vanuit huis (50%). Meer dan driekwart (78%) van de medewerkers zeiden dat ze niet een optie hadden om vanuit huis te werken. Van degenen die wel vanuit huis konden werken zei 58% dat ze productiever waren. Ondanks de voordelen om vanuit huis te werken, gaf men wel aan dat het contact met collega’s werd gemist en er een verlies aan zichtbaarheid op kantoor was.
 
Verschuiving
Pam Lindsay-Dunn, regional managing director van Hays in Engeland, zei over de enquête: “Er is in de afgelopen paar jaren een duidelijke verschuiving te zien in de houding van werknemers ten opzichte van flexibel werken en werkgevers gebruiken dit nu actief als een instrument om, in de afwezigheid van loonstijgingen, werknemers te motiveren en hun personeel te blijven betrekken bij de organisatie. Ondanks de nieuwe focus bleek uit onze enquête dat meer dan een derde (36%) van de werkgevers aan hun managers geen management training bieden waarin wordt uitgelegd hoe je om kan gaan met werknemers die flexibel werken."
 
"Duidelijke richtlijnen zijn nodig om de mogelijkheid tot flexibel werken voor beide partijen succesvol te maken. Werknemers moeten zich houden aan dezelfde regels als degenen die werkzaam zijn op kantoor, met inbegrip van de vertrouwelijke behandeling van bedrijfsinformatie en het veilig houden van apparatuur en data. Het is ook belangrijk dat bedrijven passende regelgeving hebben aangezien niet alle werknemers goed functioneren als ze thuis werken”, aldus Dunn.


Recruitment.nl

|

Volg Hays op social media