Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Woordvoerster Hays

Droomjob

judith peetersWie: Judith Peeters, Regional Director Hays
Wat: kinderpsycholoog

Aanvankelijk droomde Judith Peeters van een loopbaan in de muziek. Als klassiek gitariste zag ze zichzelf al in de orkestbak zitten.

Later wilde ze kinderpsycholoog worden. Ze studeerde kinder- en neuropsychologie in Tilburg en studeerde af op het nog altijd actuele onderwerp ‘Pesten op basisscholen’. “Wat de mens beweegt, interesseert mij. Evenals de dynamiek binnen groepen.”

Toch ging zij niet aan de slag als psycholoog. “De studie was interessant. Maar doen wat je leuk lijkt, levert niet altijd de juiste job op. Het werk past niet bij mij. Tijdens een stage in een testkliniek ontdekte ik al dat ik te commercieel en te ongeduldig ben voor zo’n klinische setting. Ik kwam tot de conclusie dat ik geen goede psycholoog ben.”

Ze koos uiteindelijk voor een functie in de werving- en selectiebranche, nadat ze eerder ook in de sales in de fast moving consumer industrie werkte, onder meer bij Coca-Cola. “Ik voel me hier als een vis in het water. Mijn psychologische kennis zie ik beslist niet als verloren. Ik breng daardoor andere inzichten mee dan veel van mijn collega’s.”


Telegraaf
door: Paola van de Velde

|

Volg Hays op social media