Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Woordvoerster Hays

Bedrijfsreputatie belangrijk voor professionals in de Nederlandse olie- en gassector

De bedrijfsreputatie wint nipt van het salaris bij de overweging van een nieuwe functie door professionals in de olie- en gassector. 94 procent van de ondervraagden geeft aan dit als cruciaal element te zien in het beslissingsproces tegenover 93 procent dat salaris noemt. Dit blijkt uit de zesde editie van de Hays Oil & Gas Global Salary Guide, uitgevoerd onder 45.000 respondenten wereldwijd. Elk jaar onderzoekt Hays, één van de grootste recruitment organisaties wereldwijd, samen met Oil and Gas Job Search de ontwikkelingen en salarissen in de internationale en lokale olie-en gasmarkt.  

Nederlandse werkgevers bewegen mee
Van de ondervraagde werkgevers in Nederland merkt 58 procent dat er veranderingen moeten plaatsvinden in het aanbod dat ze potentiele werknemers doen om top talent binnen te halen. Compensatie, beloning, training en ontwikkeling worden steeds belangrijker. Omdat bedrijfsreputatie een significante factor voor professionals in de sector is, dienen werkgevers in toenemende mate een overtuigende Employee Value Proposition te ontwikkelen, om zich daarmee te profileren als voorkeurswerkgever. De strijd om het top talent binnen te halen, leidt er onder andere toe dat werkgevers steeds meer professionele trainingsprogramma’s etaleren om hun bedrijf te promoten en zichzelf te onderscheiden in de sector.
 
‘’Het principe ‘job for life’ is de huidige arbeidsmarkt ontvreemd. Professionals in de olie- en gassector willen met name ervaring op doen bij een gerenommeerde werkgever. Een organisatie met aanzien die bekend staat om zijn innovativiteit. Dit straalt immers af op de werknemer en is van groot belang om op langere termijn in salaris te kunnen stijgen en een verdere boost te geven aan je loopbaan. Kiezen voor bedrijfsreputatie is te zien als een slimme investering in je carrière’’, zegt Revelino Azzaro, Business Manager Hays Oil & Gas Nederland.
 
De voordelen voor werknemers
De meest voorkomende (extra) arbeidsvoorwaarden in de Nederlandse olie- en gassector zijn:

  • Bonussen: deze worden toegekend aan 41 procent van de werknemers
  • Pensioen: 34 procent van de werknemers
  • Auto, vervoer of benzine: 31 procent van de werknemers
  • Gezondheidszorg: 25 procent van de werknemers
  • Training: 22 procent van de werknemers

Over het onderzoek
Het salarisonderzoek is afgerond in november 2014 en is uitgevoerd onder 45.000 professionals in de olie- en gassector, verdeeld over 25 disciplines in 188 landen wereldwijd. 10.000 respondenten zijn werkgevers of inhuurmanagers. In Nederland is 10 procent van de ondervraagden vrouw, 25 procent komt uit generatie Y (zij die geboren zijn tussen 1983 en 1995), 43 procent werkt op contract basis.
 
Download een gratis exemplaar of vraag hier de gids aan.

|

Volg Hays op social media