Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Woordvoerster Hays

Flexibele inhuur van personeel blijft onverminderd populair in 2015

Nederlandse ondernemingen kozen vorig jaar massaal voor flexibele arbeid. Ook voor 2015 is de verwachting dat werkgevers volop gebruik gaan maken van ZZP’ers, gedetacheerden en uitzendkrachten. De veranderende wet en regelgeving lijkt deze ontwikkeling niet af te remmen. De markt voor de flexibele inhuur van arbeidskrachten groeit momenteel met maar liefst 9% per jaar (bron: ABU kwartaalmonitor).

De vakbonden en de PvdA trachten vorig jaar de enorme groei van flexibel werken te stuiten door de Wet Werk en Zekerheid te initiëren. Het beoogde doel - meer vaste banen creëren - lijkt echter niet te worden behaald. Kort samengevat gaat er het volgende veranderen voor vaste medewerkers:

  • er is geen proeftijd toegestaan voor contracten korter dan 6 maanden, maar er geldt juist een aanzegplicht bij contracten van 6 maanden of langer;
  • er geldt een ingekorte ketenbepaling;
  • er zijn nieuwe regels voor ontslag en transitievergoeding.

Flexibele inzet wint
Robert van Veggel, Managing Director, Hays Nederland: “De genoemde aanzegplicht kan in de praktijk verwarrend werken. Met betrekking tot de nieuwe regels voor ontslag en transitievergoeding verwachten wij dat ontslag goedkoper wordt, maar wel moeilijker, met name bij disfunctionerende medewerkers. Werkgevers dragen sinds de modernisering van de Ziektewet in 2013 enorme risico’s, zelfs voor medewerkers die al uit dienst zijn. De nieuwe Wet Werk en Zekerheid geeft werkgevers dan ook weinig reden om vaste aanstellingen te verkiezen boven flexibele inzet.” In de visie van Hays biedt bestaande wet- en regelgeving een relatief gunstig kader, zowel voor uitzendbureaus, payrollers als voor de inzet van ZZP’ers. Van Veggel: “Opdrachtgevers  hebben behoefte aan flexibiliteit, met name door een steeds kortere time-to-hire. Zolang de economie niet echt aantrekt, blijven de belangen van werkgevers doorslaggevend in de balans tussen vraag en aanbod. Daarom zal ook 2015 volop gebruik worden gemaakt van ZZP’ers, payroll-, uitzend- en detacheringsbureaus.”

|

Volg Hays op social media