Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Woordvoerster Hays

Toegenomen regeldruk en compliance-eisen leveren zeer urgente HR-uitdaging op

Sinds 2008 zijn professionals in ongeveer alle sectoren overspoeld met nieuwe regelgeving en compliance-eisen, waarbij de financiële sector de kroon spant.

Consultancyfirma Accenture publiceerde vorig jaar al een zorgwekkend rapport, waarin duidelijk werd dat een groot aantal professionals in de financiële sector niet in staat is de voortdurende veranderingen bij te houden.

Een topman van de Bank of England luidde recent de noodklok en voorspelt dat er alleen al in Europa zeventigduizend nieuwe banen nodig zijn om de zware eisen van bijvoorbeeld compliance-wet Basel III te kunnen opvangen. BNP Paribas heeft aangekondigd haar personeelsbestand met 40% te laten groeien, HSBC neemt drieduizend nieuwe compliance-specialisten aan en een grote Australische bank zag haar uitgaven om aan compliance-eisen te kunnen voldoen in drie jaar tijd verviervoudigen.

Het is zeer de vraag of financiële instituties in Nederland voorbereid zijn op de personele uitdagingen die het steeds omvangrijker wordende woud aan regelgeving op - onder meer - fiscaal en juridisch gebied meebrengt. Alleen al vanuit een internationaal concurrentie-perspectief doen zij er goed aan regeldruk en compliance-eisen per direct te gaan beschouwen als een urgente HR-uitdaging die op boardroomniveau moet worden behandeld.

Robert van Veggel, managing director Hays Nederland

|

Volg Hays op social media