Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

HOE EEN SWOT ANALYSE TE GEBRUIKEN OM SUCCES TE HEBBEN MET JE SOLLICITATIEGESPREK

swot analyse voor een succesvol sollicitatiegesprek

Dus je bent je zoektocht naar werk begonnen, je cv opgesteld en nu ben je klaar voor het sollicitatiegesprek. Een belangrijk element om succesvol te zijn met interviews is door te begrijpen waar je goed in bent, zodat je jezelf effectief kan verkopen.

De overgrote meerderheid van de werkgevers zullen je hierover een vraag stellen tijdens een interview. Bijvoorbeeld: "Wat zijn je sterke punten?" of "Welke vaardigheden breng jij mee naar ons bedrijf?". Het is belangrijk dat je vooraf goed bent voorbereid om met deze, en nog pittigere vragen, om te gaan. Dit komt neer op een goede voorbereiding en een SWOT-analyse (strengths, weaknesses, opportunities en threats) is een geweldige manier om je voor te bereiden.

Tijd om jezelf te SWOT-en

Doe een SWOT-analyse van jezelf om te kijken naar je sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen. Het is hierbij belangrijk om eerlijk te zijn naar jezelf en als je dat niet kunt zijn, vraag dan iemand anders die dat wel kan! Opsommen van wat je zou willen dat jouw sterke punten zijn en een paar zwakke punten die je liever niet noemt, zal niet nuttig zijn.

Om je te helpen jouw SWOT-analyse te maken, bedenk dan waarvan je kunt genieten en ook waarvan niet. Doorgaans geniet je van waar je goed in bent, dus dit kan een eenvoudige maar effectieve indicator zijn.

Je kan ook je SWOT-analyse verder opstellen door regelmatige feedback van jouw collega's en personen die belangrijk voor je zijn te vragen. En opnieuw, vraag hen om eerlijk te zijn. Je kunt ook aanbevelingen en beoordelingsgesprekken uit het verleden achterhalen.

swot analyse voor succesvol sollicitatiegesprek hays.nl
Jouw SWOT tijdens het sollicitatiegesprek gebruiken

Stel jouw SWOT-analyse voor het gesprek op met behulp van de bovenstaande bronnen. Dit op voorhand voorbereiden en uitgebreide kennis van jouw sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen hebben, zal je in een gunstig daglicht zetten in de ogen van de interviewer. Maar probeer niet al te veel vast te houden aan een script; je niet wilt helemaal perplex zijn als de interviewer jou een vraag stelt die buiten jouw voorbereide materiaal valt.

Maak je SWOT-analyse met de volgende tips:

  • Sterke punten

“De werkgever moet weten dat je goed gaat passen"
Denk na over je positieve punten die jouw belangrijkste selling points zijn. Je sterke punten zijn het best te verdelen in twee categorieën: soft skills en hard skills. Met andere woorden, je kwalificaties en kwaliteiten die je in staat zullen stellen om je takenpakket beter te voltooien, en je persoonlijkheidskenmerken die je zullen helpen een bijdrage te leveren aan een positieve sfeer op kantoor.

Welke vaardigheden en kwaliteiten heb je, maar ook wat voor soort persoon ben je? Het is niet alleen een zaak van het inhuren van iemand met de juiste ervaring, de werkgever moet ook weten dat je goed gaat passen in het team. Een cv is geen geweldig middel voor het bepalen van de soft skills van een kandidaat - deze worden meestal vastgesteld tijdens het sollicitatie traject - dus laat ze zien.

  • Zwakke punten

Waarschijnlijk een van de moeilijkste vragen die jou zal worden gevraagd tijdens jouw interview is: "Wat is je grootste zwakte?”. Adresseer deze vraag door de negatieve gebieden verkennen die je moet en wilt verbeteren.

Je zwakke punten zijn het zwaarste en meest delicate aspect van een SWOT-analyse om te communiceren naar jouw potentiële toekomstige werkgever. Wees realistisch en laat zien dat je je realiseert en bewust bent van je zwakke punten, samen met wat je er aan doet om de zwakte om te zetten in sterke punten. Bijvoorbeeld: "Soms zit ik vast in te veel details die de uitvoering kunnen vertragen" of "Ik vind het moeilijk om 'nee' te zeggen als iemand om hulp vraagt die mijn schema kan overbelasten". Wees niet te eerlijk door te kiezen voor een zwak punt dat jouw kansen om ingehuurd te worden ernstig beïnvloed.

  • Kansen

“Wees eerlijk naar jezelf en je zult schitteren"
Dit verwijst naar positieve externe omstandigheden waarvan je kunt profiteren. Begin met de mogelijkheden die je ziet in de baan waarvoor je het gesprek hebt; dit zal jouw belangstelling en positieve houding tonen.
Bijvoorbeeld, als je in jouw sterke punten goede communicatieve vaardigheden hebt genoemd, dan zou je kunnen zeggen: "Door mijn kennis van XYZ ik kan helpen bij het trainen van nieuwe teamleden, welke op hun beurt mijn zelfvertrouwen en presentatievaardigheden zullen verbeteren". De interviewer zal onder de indruk zijn dat je de rol hebt onderzocht, en ook dat je het vervolgens hebt gespiegeld tegen je eigen profiel.

  • Bedreigingen

Dit zijn negatieve externe omstandigheden je niet kunt controleren, maar kunt minimaliseren. Er zijn altijd bedreigingen waarmee je zal worden geconfronteerd op de werkplek; bijvoorbeeld, jezelf overbelasten door het nemen van teveel verantwoordelijkheden of dat jouw takenpakket verandert.
Doe een suggestie hoe je deze bedreigingen kunt minimaliseren; bijvoorbeeld door met behulp van time management te voorkomen dat je overwerkt raakt en jouw technische vaardigheden bij te werken om gelijke tred te houden met veranderingen in de industrie en om te kunnen gaan met de functie-eisen. Dit is waarschijnlijk de beste kans om geruststelling bij je gesprekspartner te zoeken op bepaalde aspecten van de functieomschrijving waar je bedachtzaam of onzeker over bent.

swot analyse voor een succesvol sollicitatiegesprek hays.nl
We brengen het allemaal samen

Als je effectief gebruik hebt gemaakt van de bovenstaande methoden dan ben je uitgebreid gewapend met een beter begrip van je eigen sterke en zwakke punten, die je vervolgens effectief kunt verkopen aan toekomstige werkgevers. Je kunt ook, nadat je de kansen en bedreigingen hebt geïdentificeerd, aantonen dat je onderzoek naar de rol hebt gedaan en bij jezelf te raden bent gegaan hoe te excelleren binnen de rol.

Eerlijkheid is van cruciaal belang met de bovenstaande methoden, dus wees eerlijk tegen jezelf en je zal schitteren in jouw zoektocht naar een baan.

Wij hopen dat bovenstaand advies jou heeft geholpen. Hier zijn enkele andere blogs die je helpen je je carrière verder te ontwikkelen:

Via LinkedIn meer waardevolle artikelen lezen?

Klik op volgen:

 

 

|