Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Corporate Recruiter

bij Hays

Maak kennis met onze Corporate Recruiters: Jolien Haak, Ben Haaksema en Dennis Schuurman. Zij vertellen graag wat hun passie is en waarom Hays voor hen de perfecte match is.

Wat houdt de functie in?

Als corporate recruiter zijn wij verantwoordelijk voor de aanname van nieuwe collega’s voor onze 3 labels: Hays, Hays Response en Hays Talent Solutions. Wij hebben kantoren in Amsterdam, Tilburg en Eindhoven en de onsite teams van Talent Solutions zitten bij verschillende klanten door het hele land. Wij zijn verantwoordelijk voor het complete sollicitatietraject. Dat begint bij de initiële werving en selectie van kandidaten tot aan de eerste startdag binnen één van onze labels. Wij werken daarbij nauw samen met de recruitmentteams, teamleaders, business managers en directie.

Het leukste aan mijn baan?

Dennis: In mijn rol als Corporate Recruiter ben ik verantwoordelijk voor het plaatsen van de juiste persoon in de juiste baan. Ik geloof dat een juiste match ervoor zorgt dat zowel een organisatie als een werknemer optimaal presteert.  En in het vinden van de juiste match ziet er elke dag er anders uit. Deze diversiteit gecombineerd met de dynamiek van recruitment is iets waar ik veel plezier aan beleef.

Ben: De wereld van arbeidsbemiddeling is volop in beweging, continu, en ik voel mij binnen die dynamiek en inhoud thuis. Niet alleen ben ik werkzaam in een functie waarin ik mogelijkheden tot leuk werk kan bieden aan talentvolle professionals, maar in het verlengde daarvan zorgt een goede nieuwe collega voor een succesvolle samenwerking met onze opdrachtgevers.

Jolien: Het leukste aan mijn baan is de diversiteit aan mensen die ik iedere dag spreek. Een oriënterend of  verdiepend gesprek met een kandidaat en daarbij de mogelijkheid hebben met iemand mee te denken over een carrière. Om voor Hays een bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe collega’s, en op de lange termijn bedrijfssucces, geeft veel energie. Een nieuwe collega mogen ontvangen op de eerste dag van een nieuwe carrière en daarmee aan de start van iemands sales/recruitment loopbaan te staan is kortweg gaaf. Het is leuk om iemand te mogen volgen en op te zien bloeien.

Mijn passie? 

Dennis: Ik krijg energie als ik op een persoonlijke wijze een goed inhoudelijk gesprek kan voeren. En in mijn rol ben ik het eerste contact met een potentiële collega en daarom streef ik naar een zorgvuldig, gestructureerd en spoedig recruitmentproces. Mijn passie komt naar voren wanneer ik op deze kwalitatieve wijze de juiste match weet te maken.

Ben: Ik word blij van de twinkeling in de ogen van een kandidaat als we het hebben over zijn of haar passie. Als je niet weet waar je staat in je professionele carrière of je bent ontzettend enthousiast over die ene functie, en je wil daar heel erg graag over praten, dan ben ik in mijn element. Als uit dat inhoudelijke, maar ook persoonlijke, gesprek resultaat komt ben ik gelukkig. Inzicht geven, helderheid scheppen en mensen verder op weg helpen op hun professionele pad. Dat is passie voor mij.

Jolien:  Wanneer een kandidaat en ik de optimale match binnen één van de labels van Hays kunnen vinden en hiermee elkaar kunnen versterken in professionaliteit, is prachtig. Ik mag met iemand op onderzoek naar waar hij of zij blij van wordt. De vele typen mensen die ik mag ontmoeten, de verhalen die ik mag horen maar ook de stap met iemand zetten in zijn/haar carrière, op die manier combineer ik mijn passie voor mensen en Hays. 

Waarom Hays voor míj de perfecte match is? 

Dennis: Hays staat in de recruitmentbranche gekenmerkt vanwege haar kwaliteit. De externe kwaliteit die Hays levert begint bij de interne kwaliteit van haar medewerkers en met mijn expertise en passie voor recruitment hoop ik dit te bewerkstelligen.

Ben: Binnen Hays ben ik omringt door bevlogen en gedreven (young) professionals. Het geeft een bijzonder soort voldoening om een nieuwe collega te zien groeien op professioneel vlak, een senior collega een buitengewoon compliment van een grote klant te zien krijgen en gezamenlijk de successen die wij samen met onze opdrachtgevers realiseren te zien vieren. En dat is nou precies het soort omgeving van ambitie, inhoud en plezier waar ik mij wil bewegen.

Jolien: Hays is een organisatie die door haar gedrevenheid en professionaliteit goed bij mij past. Een werksfeer van harde werkers, plezier en inhoud geven mij iedere dag nieuwe energie. De sterke positie in de markt en de interesse in de mens vind ik hier een goede combinatie, de vrijheid die iedere functie met zich mee brengt en daarmee de eigen verantwoordelijkheid werkt goed. We werken er samen aan om het recruitmentvak naar een hoger niveau te tillen, iedere dag opnieuw.
 

Ben je benieuwd wat Hays jou te bieden heeft? Kijk dan zeker eens bij onze openstaande vacatures of neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek!