Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Lees het persbericht

Gen Y en de wereld van werk

Generatie Y is al enige tijd geleden toegetreden tot de arbeidsmarkt. Deze generatie (ook wel Millennials genoemd) is of zal verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, het leiden en besturen van economieën wereldwijd.
 

Generatie Y - Hays.nl

Het is daarom belangrijk dat we deze talenten begrijpen en inzicht krijgen in hun ambities.

Hays heeft onderzoek gedaan naar de behoeften en aspiraties van deze generatie. Het onderzoek zal u voorzien van een uniek inzicht in generatie Y. Ontdek nu wat u kunt doen om dit talent aan te trekken, te motiveren en te behouden.

Download hier het rapport

Over het onderzoek naar generatie Y

Hays heeft onderzoek gedaan naar Gen Y. De resultaten van het onderzoek in Nederland zijn gebaseerd op 1000 ingevulde vragenlijsten.

34% van de deelnemers studeert fulltime, 10% is werkloos en 24% werkt parttime. Slechts 25% werkt fulltime. Nederland heeft daarmee de laagste arbeidsmarktparticipatie van young professionals geboren na 1980 van de onderzochte landen.

Het onderzoek laat zien hoe jonge mensen kijken naar “the world of work”, wat voor carrière ze nastreven, welke beloningen ze verwachten en wat maakt dat ze tevreden zijn over hun werk. Wat voor werkomgeving inspireert en hoe worden ze het liefst aangestuurd.

Tot slot belicht het onderzoek de manier waarop generatie Y kijkt naar technologie en social media.

Infographic Serie:

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag over onze dienstverlening? Wij nemen graag contact met u op.

Volg Hays op social media

Trends & Opinie