Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Ik heb een vacature

Arbeidsmarkttrends
De belangrijkste ontwikkelingen

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Bent u benieuwd wat de laatste arbeidsmarkttrends zijn en voor welke uitdagingen werkgevers komen te staan bij de zoektocht naar de juiste talenten?
 

Arbeidsmarkttrends | De belangrijkste ontwikkelingen - Hays.nl

Hays brengt meerdere malen per jaar kwalitatieve uitgaves uit van de Global Skills Index en de Hays Journal. Volg de laatste arbeidsmarkttrends en -ontwikkelingen en blijf up-to-date.

De spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt nog altijd hoger dan normaal

Elk jaar nemen wij in samenwerking met Oxford Economics, de economische ontwikkelingen op landelijk en mondiaal niveau onder de loep.

Welke trends zien wij in Nederland?

Hoewel de druk op de arbeidsmarkt een fractie is afgenomen, is de spanning op de arbeidsmarkt nog altijd hoger dan normaal. Ook zijn er meer werknemers aan het werk, en zien we een toename van het aantal arbeidskrachten dat op flexibele of zelfstandige werkt. Bovendien zien we een groeiende talent gap en is de arbeidsproductiviteit in de meeste landen afgevlakt.

Lees hier meer over:

  • de druk op de Nederlandse arbeidsmarkt,
  • de 8 belangrijkste wereldwijde arbeidsmarkttrends of
  • hoe organisaties kunnen inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
     

Er is geen krapte op de arbeidsmarkt

In 30 minuten up to date?

Bekijk het webinar met Prof. Drs. Philip Wagner en Hays Nederland Managing Directot Robert van Veggel. We gaan hierin in gesprek over een verbetering van de arbeidsmarkt en diverse manieren om effectief vacatures te vervullen. Ook op een krappe arbeidsmarkt.

Bekijk de webinar ‘Er is geen krapte op de arbeidsmarkt

Het uit de hand lopende productiviteitsdilemma

Wereldwijd zien we een relatief trage loonstijging over de gehele economie. De nieuwste Global Skills Index laat zien dat dit deels kan worden verklaard door de vraag naar meer werk bij bepaalde werknemers (bijvoorbeeld parttimers die fulltime in dienst genomen willen worden), maar dat is niet het hele verhaal achter de trage loonstijgingstendens.

Via onderstaande button kunt u vrijblijvend uw vacature bij ons aanmelden.

Ik heb een vacature
|

Volg Hays op social media

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag over onze dienstverlening? Wij nemen graag contact met u op.