Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Contact

Ga direct naar:

Baan van de Toekomst
Engineering & Technology

Nederland is wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en maken van high-tech equipment en micro-/ nanocomponenten. 3D Printing, robotisering en nanotechnology zijn belangrijke ontwikkelingen in de komende 15 jaar.
 

Het onderzoek naar de Baan van de Toekomst leverde een bijzonder interessant beeld op van de verwachtingen die de bijna 400 respondenten hebben van hun baan en de arbeidsmarkt in de toekomst. De highlights van de algemene bevindingen vindt u hier.

Speciaal voor de Engineering & Technology sector kunt u hieronder de belangrijkste bevindingen lezen, of download het volledige onderzoeksrapport.

Highlights “Baan van de Toekomst” onderzoek Engineering & Technology sector

  • Volgens zo’n 65% van de respondenten worden alle producten in 2030 100% energiezuinig ontworpen.
  • 3D-printing, robotisering van de productie en nanotechnologie zijn in 2030 volledig doorgebroken.
  • Bijna 40% van de respondenten verwacht dat in 2030  de productie van energie volledig op kleinschalig en lokaal niveau wordt gerealiseerd.
  • Minder dan 30% verwacht dat in 2030 werkzaamheden binnen de sector voor meer dan driekwart zijn overgenomen door zelflerende en zelfdenkende virtuele robots.
  • 78% denkt dat het in 2030 niet meer nodig is om fysiek aanwezig te zijn op kantoor.
  • Ruim 50% denkt dat werken binnen de sector als gevolg van exponentiële technologische ontwikkeling in 2030 zo gecompliceerd is dat 24/7 bijscholing noodzakelijk is
     

Banen van de toekomst:

bvdt_ai.png

Voor meer informatie over de uitkomsten van het onderzoek of over de banen van de toekomst, kunt u contact opnemen met Melanie Kool, Marketing Director Hays Nederland.
 

Ontvang een exemplaar

Trends & Opinie

Visie op recruitment