4 redenen waarom u een millennial mentor nodig heeft

4 redenen waarom u een millennial mentor nodig heeft

Millannial manager | Hays Leestijd: 4 minuten | Door Alistair Cox - CEO van Hays 

Ik heb altijd geloofd dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren, en dat levenslang leren en succes onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dus toen ik in onze Hays Journal een artikel las over millennial-mentorship (wanneer senior-level executives worden gecoacht door jongere rekruten), ontstond er echt interesse.

In de afgelopen tien jaar was het fascinerend om te zien hoe het traditionele beeld van de mentor radicaal op zijn kop is gezet. En nu, vooral in de bedrijfswereld, moedigen veel innovatieve werkgevers omgekeerde mentorschap aan - dit is geweldig om te zien.

Toegegeven, dit is een relatief nieuw fenomeen, dus ik dacht dat het nuttig zou zijn om enkele van de belangrijkste argumenten ter ondersteuning van millennial-mentorship samen te vatten, evenals feedback van leidinggevenden die praktijkervaring hebben met het introduceren van dit type programma binnen hun organisaties.

1. U zult de wereld vanuit een andere invalshoek zien

Inga Beale, CEO van Lloyd's of London, die regelmatig een 19-jarige mentor uit het leerlingschema van het verzekeringsbedrijf ontmoet, zegt dat omgekeerd mentorschap draait om het creëren van een personeelsbestand dat de wereld om ons heen weerspiegelt. "We moeten herinnerd worden aan wat er in de wereld gebeurt en hoe de nieuwe generatie denkt en zich gedraagt en andere dingen wil", zegt ze. "Ik krijg ideeën en inspiratie van alle jonge mensen waarmee ik werk. Dit helpt me na te denken over hoe we dingen anders kunnen doen en een beroep op die generatie kunnen doen. "

Kathy Poole, interim Group HR-directeur bij Air Partner, zegt dat het helpt senior managers in contact te brengen met de toekomst. "Jongeren komen vaak met frisse perspectieven, een open blik en, het belangrijkste, een intuïtieve benadering van nieuwe technologie en ideeën. Omgekeerd mentorschap helpt organisaties bij het aanboren van deze enorme hulpbron in het voordeel van iedereen. "

Richard Daniel Curtis, CEO van The Mentoring School, is het ermee eens: "Ik denk dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn omdat het hen een uniek inzicht geeft in hoe de jongere generaties hun producten, processen of het gebruik van technologie bekijken."

2. Het helpt uw bedrijfsstrategie van informatie te voorzien

Deze verschillende perspectieven als gevolg van omgekeerde mentorschap kunnen u helpen om uw bedrijfsstrategie beter vorm te geven.

Donna Miller, European HR Director bij Enterprise Rent-a-Car legt uit: "Veel van onze oudere werknemers werken al lang samen met het bedrijf en zijn vele jaren eerder in een branche gaan werken, terwijl onze jongere, over het algemeen millennial, werknemers nu het dichtst bij onze klanten in het filiaal werken, "merkt ze op.

"Hun ervaringen en inzichten zijn van onschatbare waarde bij het informeren van de bedrijfsstrategie, en dit is een enorm voordeel van het hebben van omgekeerde mentorschap."

3. U promoot een cultuur van levenslang leren

Ik heb al eerder geschreven over hoe het promoten van een cultuur van levenslang leren onder uw medewerkers de sleutel is om uw toptalent te behouden - en het introduceren van een millennial mentorschap-programma kan u hierbij helpen.

Diane Herbert, de voormalige HR-directeur van Channel 4 en directeur van consultancy Mindshift, zegt: "Wat ik leuk vind aan reverse-mentoring is dat het een heel duidelijke boodschap verzendt dat leren en ontwikkelen een levenslang proces is en niet gerelateerd is aan iemands leeftijd of de hoeveelheid jaren ervaring die een persoon heeft." 

Het signaleert, aldus Herbert, dat een bedrijf ideeën en perspectieven waardeert, ongeacht waar ze vandaan komen.

4. Het geeft uw diversiteits- en inclusieprogramma's een boost

Het laatste voordeel van omgekeerd mentorschap is de boost die ze zullen geven aan uw bestaande diversiteits- en inclusieprogramma's. Zo heeft PwC in 2014 haar programma voor omgekeerde mentorschap gelanceerd als onderdeel van haar diversiteit en inclusie.

Het programma staat open voor vrouwelijke en BAME (Black, Asion and minority ethnic) medewerkers die hogere stagiairs, medewerkers, senior-medewerkers of managers zijn. Ze hebben momenteel 122 millennials die 200 partners en directors begeleiden. De mentoren ontmoeten hun mentees één keer per maand, terwijl mentoren elk kwartaal bijeenkomen om eventuele problemen te bespreken.

Kalee Talvitie-Brown, hoofd van People bij PwC Consulting, zegt dat een van de beste dingen van het omgekeerde mentoringschema is dat het de partners een beter inzicht geeft in de verschillende uitdagingen waarmee jonge vrouwen en BAME-werknemers op de werkplek te maken hebben, zoals weer aan het werk na het zwangerschapsverlof.

"De partners hebben inzicht gekregen in de uitdagingen van terugkeer van ouderschapsverlof en sindsdien hebben we Parental Pals opgericht, een maatjesgroep in het bedrijf, om terugkerende ouders beter te ondersteunen," merkt ze op.

Krystal Allen is een millennial mentor en manager bij PwC. Ze zegt: "Waar ik het meest van heb genoten, is het vermogen om mijn ervaring als vrouw binnen het bedrijf te delen om de opvattingen en werkwijzen van de partners uit te dagen, in een veilige omgeving."

Ik hoop dat u bovenstaande samenvatting interessant vond, of dat het u op zijn minst wat stof tot nadenken opleverde. Vanuit mijn perspectief streef ik er altijd naar om van mijn collega's te leren, met name de jongere leden van ons personeelsbestand - ze zijn een onschatbare bron van zowel inspiratie als innovatie, die niet mag worden genegeerd. Het is deze generatie die de leiders van morgen zal vormen en het is belangrijk om te leren van hun ervaringen, omdat ze ongetwijfeld zullen verschillen van de onze en hoe bedrijven traditioneel lopen.

block over de schrijvers Alistair

Over de schrijver

Alistair Cox - CEO van Hays

Alistair Cox - Hays.nl

Alistair is sinds september 2007 de CEO van Hays plc. Als luchtvaartingenieur startte Alistair zijn carrière bij British Aerospace in de divisie militaire vliegtuigen. Van 1983-1988 werkte hij bij Schlumberger in verschillende veld- en onderzoekrollen in de olie- en gasindustrie in zowel Europa als Noord-Amerika. In 2002 keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk als CEO van Xansa. Tijdens zijn 5-jarig dienstperiode richtte hij de organisatie opnieuw in om zo een Britse toonaangevende leverancier van backofficediensten te worden en bouwde hij één van de sterkste offshore-operations in de sector met meer dan 6.000 mensen in India.

Blogs van Alistair

Recruiting now widget NL

Wanneer u het juiste talent nodig heeft, hebben wij de expertise om u te helpen.

Vacature aanmelden (vrijblijvend)

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl