Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Onze bloggers:

Hays Blog
Thoughts on the world of work

Opleiding recruiter - hays.nl

Een opleiding tot recruiter?

Mede door de krapte op de arbeidsmarkt zijn goede recruiters niet aan te slepen. Bij Hays hebben wij dagelijks met het tekort te maken. Mensen zijn zich niet bewust van de kansen.
Door Jill van Casteren - HR Director bij Hays | 24 januari 2019

Lees meer

4 leiderschapskwaliteiten die ik zoek in mijn toekomstige managers

leiderschapskwaliteiten - Hays.nlVerantwoordelijk zakelijk leiderschap gaat niet alleen om garanderen dat uw bedrijf dagelijks goed functioneert. Het betekent ook en altijd dat u fundamenten legt voor succes lang nadat u vertrokken bent.
Door Alistair Cox - CEO van Hays | 28 november 2018

Lees meer

De nieuwe generatie talenten; weet u echt wat ze willen?

Nieuwe generatie talenten - Hays.nlRond deze tijd van het jaar verschijnen hele hordes frisse, jonge koppies voor het eerst op de arbeidsmarkt. En terwijl zij beginnen aan hun zoektocht naar die ene perfecte werkgever, ben ik me er direct van bewust dat de dingen die ik belangrijk vond toen ik in de jaren 80 begon, bijna niet te vergelijken zijn met waar de beginnende werkzoekende in 2018 naar op zoek is.
Door Alistair Cox - CEO van Hays | 13 november 2018

Lees meer

4 redenen waarom u een millennial mentor nodig heeft

Millennial mentor - Hays.nlIn de afgelopen tien jaar was het fascinerend om te zien hoe het traditionele beeld van de mentor radicaal op zijn kop is gezet. En nu, vooral in de bedrijfswereld, moedigen veel innovatieve werkgevers omgekeerde mentorschap aan - dit is geweldig om te zien.
Door Alistair Cox - CEO van Hays | 7 juni 2018

Lees meer

6 lessen die mijn carrière vormden

carrière - Hays.nlIk begon mijn carrière na mijn afstuderen en heb sinds die tijd een aantal interessante functies vervuld in verschillende branches. Ik heb in de loop der tijd mijn eigen lessen geleerd en mijn eigen ideeën ontwikkeld over hoe ik mijn traject kon managen.
Door Alistair Cox - CEO van Hays | 17 mei 2018

Lees meer

 

Hoe vind je de juiste mensen?

Hoe vind je de juiste mensen - Hays.nlDe economie trekt aan en talent is schaars. Het vinden van de juiste mensen is in toenemende mate een mix van mensenwerk en het slim gebruiken van technologie en data. Hays ontwikkelde een nieuw model voor recruitment: Find & Engage. Maar hoe werkt dat in de praktijk?
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 12 februari 2018

Lees meer

Leidinggeven anno 1807

Leidinggeven anno 1807Steeds meer mensen kampen met een burn-out. De oorzaak is vaak stress op het werk. Stress op het werk is van alle tijden. Veel factoren dragen daaraan bij. De manier waarop wordt leidinggegeven in organisaties is zo’n factor.
Door Jaap Jonkers - Teamleader Banking, Insurance & Consulting | 26 januari 2018

Lees meer

De professional paradox

De professionele paradox - Hays.nlZitten er grenzen aan groei? Op de arbeidsmarkt is dat zeker het geval. De economie trok in 2017 flink aan en daarmee nam het tekort aan goedopgeleide professionals toe. Sterker: vele sectoren ervaren een schreeuwende schaarste.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 11 december 2017

Lees meer

Ambassadeurs van het eerste uur

Ambassadeurs van het eerste uur - Hays.nl ‘Employer branding’ is hot. Bedrijven presenteren zich graag als een aantrekkelijke, menselijke en mooie werkgever. Ze vinden het belangrijk om een positief beeld neer te zetten naar hun medewerkers en de buitenwereld.
Door Jurgen Jaarsma - Director Hays Talent Solutions | 13 november 2017

Lees meer

Fileleed en werkstress

avondspits548.pngEr lag geen sneeuw, de hoeveelheid ongelukken viel mee. Toch stond er op het hoogtepunt van de avondspits ruim duizend kilometer file. Een bron van stress en dat is ongezond. Voor mensen, voor bedrijven, voor onze economie.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 13 november 2017

Lees meer

Robotisering biedt kans voor gestagneerde arbeidsproductiviteit

Robotisering - Hays.nlMogelijk kan robotisering in de nabije toekomst onze arbeidsproductiviteit aanzet tot groei geven. Flexibele arbeid lijkt dan erg waardevol. Een gezonde arbeidsmarkt is een markt met vast én flexwerk. Wie dat ontkent leeft in het stenen tijdperk.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 27 september 2017

Lees meer

IT'er kiest met detachering voor groei en interessante opdrachten

IT'er kiest met detachering voor groei en interessante opdrachten - Hays.nlDoor de voortslepende onzekerheid rond de Wet DBA zijn opdrachtgevers huiverig geworden om ZZP’ers aan te trekken. Detachering wordt als contractvorm juist steeds populairder. Een groot deel van de IT-professionals vindt dat prima.
Door Hays IT Contracting | 14 september 2017

Lees meer

Nieuwe spelers in de polder

Nieuwe spelers in de polder - Hays.nlDe vakbonden en de werkgevers kunnen het niet eens worden met elkaar. Het lijkt tijd te worden voor een nieuwe aanpak - een frisse wind - met nieuwe oplossingen die passen bij de huidige tijd.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 7 september 2017

Lees meer

Wat is talent waard?

Wat is talent waard? - Hays.nlWie het weet mag het zeggen, maar ik denk dat talenten het meest waardevolle bezit zijn van een mens. Samen met gezondheid. Beide zaken die je deels krijgt, maar waar je ook zelf hard aan kunt werken. Om beter te worden.
Door Jurgen Jaarsma - Director Talent Solutions bij Hays | 31 augustus 2017

Lees meer

Zoek niet naar compleet, maar naar complementair

Zoek naar complementair - Hays.nlKlanten willen snel, gemakkelijk en servicegericht krijgen waar zij om vragen. Ook online. Dit vraagt om grote veranderingen van bedrijven in de manier waarop zij zijn georganiseerd. Een transformatie die gefaciliteerd moet worden door IT-professionals.
Door Hays IT | 30 augustus 2017

Lees meer

Vakantie

vakantie - Hays.nlDe vakantieperiode breekt weer aan. Even afschakelen en nieuwe energie opdoen. Maar dankzij de vervagende grenzen tussen werk en privé – met andere woorden: work-life integration – gaat het werk steeds vaker mee op vakantie.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 11 juli 2017

Lees meer

Presenteer u als topwerkgever

Presenteer u als topwerkgever - Hays.nlEmployer branding is dé manier om de grootste talenten binnen te halen. Door niet alleen een goede werkgever te zíjn, maar u ook als zodanig te presenteren, vergroot u de kans dat gewilde werknemers voor u kiezen.
Door Hays Marketing | 3 juli 2017

Lees meer

Grote schoonmaak

Grote schoonmaak - Hays.nlTot mijn grote schrik, vertelde onze schoonmaakster ons onlangs dat ze haar carrière elders ging voortzetten. En ik weet maar al te goed dat er een groot tekort is aan betrouwbare en goed gekwalificeerde schoonmakers. Gelukkig ben ik al ruim vijftien jaar actief in het selecteren en aantrekken van schaars talent. Aan de slag dus met deze uitdaging.
Door Jurgen Jaarsma - Director Talent Solutions bij Hays | 22 juni 2017

Lees meer

Hervorming arbeidsmarkt is broodnodig

Hervorming arbeidsmarkt - Hays.nlDe verkiezingscampagne is voorbij. Welke partijen een meerderheid gaan vormen is nog niet duidelijk, maar dat er een meer liberale wind gaat waaien in Den Haag lijkt zeker. Dat betekent nieuwe kansen om de arbeidsmarkt alsnog succesvol te hervormen.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 10 april 2017

Lees meer

Zoektocht naar schaarse cybersecurity-specialisten blijft uitdaging

Cybersecurity specialisten - Hays.nlCybersecurity is voor steeds meer bedrijven - noodgedwongen - een hot topic. In 2015 besteedden ondernemingen wereldwijd een onvoorstelbare 75 miljard dollar aan de bescherming tegen hackers.
Door Hays IT | 5 december 2016

Lees meer

De goedgekeurde modelovereenkomst: een aantal tips

Modelovereenkomst Wet DBA - Hays.nlOnlangs kreeg onze recruitmentorganisatie Hays goedkeuring van de Belastingdienst voor de door ons ontwikkelde modelovereenkomst. Het doel van een dergelijke overeenkomst is om ZZP’ers een betere juridische basis te geven bij het aannemen en uitvoeren van werk.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 27 september 2016

Lees meer

Staatssecretaris Wiebes, laat ons gewoon ons werk doen!

wet dba - Hays.nlSinds de invoering van de Wet DBA worstelen opdrachtgevers en opdrachtnemers met een effectieve toepassing. Ondanks waarschuwingen uit het veld moest en zou de wet er komen en helaas kregen de vele criticasters al snel gelijk. Er is zelden een stuk wetgeving geweest met een slechtere aansluiting op de praktijk.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 20 september 2016

Lees meer

Krijgsmacht als bron van inspiratie in war for talent

War for Talent - Hays.nlDe ‘war for talent’ woedt in volle hevigheid en voor werkgevers in verschillende sectoren blijft het een grote uitdaging om tijdig de juiste mensen te vinden. Voor recruiters brengt dit een urgente en interessante uitdaging met zich mee.
Door Jaap Jonkers - Teamleader Banking, Insurance & Consulting | 30 augustus 2016

Lees meer

Hoe je social media kunt gebruiken om je eerste baan veilig te stellen

Social media inzetten - hays.nlJe bent nu afgestudeerd of onderweg naar het behalen van een diploma en bent hard aan het bedenken hoe je de wereld van werk gaat betreden.In dit blog beschrijf ik 6 manieren hoe je Facebook en LinkedIn kunt gebruiken om je eerste baan veilig te stellen.

Lees meer

11 manieren om productiever te zijn tijdens uw werk

productiever zijn - Hays.nlProductief zijn tijdens uw werk wil niet zeggen dat u harder moet werken, het gaat erom dat u slimmer werkt. Het gaat om zorgvuldige voorbereiding, slim gebruik van uw bronnen en het effectief stroomlijnen van uw taken. Maar het begint allemaal bij uw mentaliteit.
Door Rob Teeuwen - sr. Section Manager IT | 6 juli 2016

Lees meer

Voor opleiding een financieel beroep doen op uw eigen mensen?

opleiding - Hays.nlIT-concern Atos vroeg haar medewerkers om de komende twee jaar 10% aan loon in te leveren, waar dan tegenover staat dat zij kunnen meedoen aan een vrijwillig opleidingsprogramma. Het loonoffer moet niet alleen de opleiding van huidige medewerkers financieren, maar wordt ook aangewend om jong talent aan te trekken.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 5 juli 2016

Lees meer

ZZP'er nog steeds beschouwd als minderwaardige arbeidskracht, met grote economische gevolgen

ZZP'er beschouwd als minderwaardige arbeidskracht - Hays.nlOok met de nieuwe wet DBA wordt helaas teruggevallen op gekunstelde formuleringen, die in de praktijk door hun onduidelijkheid onvermijdelijk tot problemen gaan leiden. Wat mij betreft is het inmiddels onbegrijpelijk dat zzp’ers - juridisch en feitelijk - niet de status krijgen die zij verdienen.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 16 maart 2016

Lees meer

Dring door tot de kandidaat, maar zeker ook tot de organisatie

Dring door tot de kandidaat - Hays.nlHet is gebruikelijk en bovendien begrijpelijk dat menselijk tijdens een sollicitatiegesprek hun best doen zichzelf zo goed mogelijk te verkopen. Dat betekent niet dat er wordt gelogen of overdreven, maar wel dat iemand zijn of haar goede eigenschappen optimaal presenteert en onderstreept.
Door Hays HR | 16 december 2015

Lees meer

De IT'er wordt -nog meer- een teamplayer in 2016

IT'er wordt teamplayer - Hays.nlVoor veel professionals die werkzaam zijn in de IT-sector zou 2016 weleens een flinke transformatie kunnen betekenen in de manier waarop zij werken.
Door Rob Teeuwen - sr. Section Manager IT | 5 januari 2016

Lees meer

Op zoek naar de juiste mix van technologische kennis en emotionele intelligentie

Juiste mix - Hays.nlZakelijke dienstverleners worden steeds vaker geconfronteerd met concurrenten die de markt betreden - en niet zelden disrupten - met een nieuwe, technologie-gedreven variant op traditionele businessmodellen.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 23 december 2015

Lees meer

Kijk buiten de eigen muren en grenzen om IT talent te vinden

IT talent - Hays.nlHet economisch bureau van ABN-AMRO concludeerde onlangs dat de IT-markt net als dit jaar ook in 2016 sneller groeit dan de economie. Dat zorgt onvermijdelijk voor een tekort aan hoogopgeleid IT-personeel.
Door Rob Teeuwen - sr. Section Manager IT | 18 december 2015

Lees meer

Directe feedback op de werkvloer is nuttig maar formele beoordelingsgesprekken zijn onmisbaar

Beoordelingsgesprekken - Hays.nlDe afgelopen weken was het een hot topic: directe feedback op de werkvloer. Collega’s die elkaars functioneren beoordelen, desnoods bij de koffieautomaat.
Door Jill van Casteren - Human Resources Director bij Hays | 30 november 2015

Lees meer

Leren van atleten

Leren van atleten - Hays.nlNaast een hoge amusementswaarde heeft het kijken naar sport nog een andere belangrijke eigenschap: het inspireert. Voor business professionals is het dan ook de moeite eens in te zoomen op een aantal karakteristieken van topsporters en hun werk.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 30 oktober 2015

Lees meer

Gezocht: docent arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt - Hays.nlStudenten moeten structureel meer worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Momenteel ligt er nog een gapend gat tussen opleiding en bedrijfsleven en dit neemt de komende jaren verder toe. Er ligt een belangrijke rol bij het onderwijs om dit gat te dichten.
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 16 juni 2015

Lees meer

Flexibel of toch vast?

Flexibel of toch vast - Hays.nlDe arbeidsmarkt was in 2014 volop in beweging. Ondernemingen kozen massaal voor flexibele arbeid en vaste banen lijken uit de gratie. Het aantal ZZP’ers, gedetacheerden en uitzendkrachten groeit op dit moment met maar liefst 9% per jaar.
Door Hays Human Resources | 19 januari 2015

Lees meer

Digitale vaardigheden als topprioriteit

Digitale vaardigheden - Hays.nlTegenwoordig betekent gekwalificeerd zijn op ieder niveau dat men beschikt over digitale vaardigheden. Hays formuleerde in dat kader een aantal uitgangspunten waarmee organisaties hun concurrentiepositie kunnen verbeteren.
Door Hays Human Resources | 11 november 2014

Lees meer

Engineers; in Rotterdam gebeurt het!

Engineers in Rotterdam - Hays.nlAls engineer kun je (bijna) overal aan een baan komen. Veel mensen denken bij engineering aan robotica en steden als Delft en Eindhoven. Maar wat te denken van de olie & gassector en de stad Rotterdam waar veel bedrijven uit deze sector zijn gevestigd?
Door Hays Engineering | 29 oktober 2014

Lees meer

Kennis en inspiratie, van boardroom tot fabrieksvloer

Kennis en inspiratie - Hays.nlZoals het een gegeven is dat we allemaal ouder worden, is ook de vergrijzing van de Nederlandse beroepsbevolking inmiddels een economische realiteit. De toenemende inzet van deze groep werkenden is in meerdere opzichten een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse arbeidsmarkt en biedt kansen die bedrijven moeten benutten.
Door Hays Human Resources | 27 oktober 2014

Lees meer

Big Data onmisbaar in uw IT carrière

Big data - Hays.nlDe ICT markt is volop in beweging. Op het gebied van sociale media en smartphone app’s wordt er flink doorontwikkeld. Alles moet beter, sneller en het liefst zo interactief mogelijk. Ook de big data systemen ontwikkelen zich in een rap tempo.
Door Hays IT | 15 juli 2014

Lees meer

 

It's not a men's world

Not a men's world - Hays.nlOnlangs publiceerde Fortune Magazine haar toonaangevende ‘50 Most Powerful Women: Global Edition’, een overzicht van internationale vrouwelijke CEO’s. De top-vijf bestaat uit de vrouwelijke CEO’s van General Motors, IBM, PepsiCo, PetroBras en DuPont.
Door Hays Human Resources | 16 april 2014

Lees meer

Schaarste op de arbeidsmarkt is een sluipmoordenaar

arbeidsmarkt - Hays.nlNa een dieptepunt in de vraag naar arbeidskrachten lijkt de weg naar boven weer ingezet. De crisis heeft echter een chronisch tekort aan talentvolle Nederlandse arbeidskrachten gemaskeerd. Is Nederland wel klaar voor een opleving van de arbeidsmarkt?
Door Robert van Veggel - Managing Director bij Hays | 24 februari 2014

Lees meer

War for talent wordt war for the leergierige kandidaat

leergierige kandidaat - Hays.nlOm een voorsprong te behalen én te behouden, is het noodzakelijk om de beste mensen aan boord te halen. Naast goed opgeleide werknemers met kennis van de laatste ontwikkelingen, zijn dit met name werknemers die in staat zijn om ‘bij te leren’ en dus over een goed ontwikkeld leervermogen beschikken.
Door Hays Human Resources | 17 maart 2014

Lees meer

|