Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

6 valkuilen bij het maken van een cv

We weten allemaal dat een cv geen spelfouten moet bevatten en natuurlijk de juiste en volledige contactgegevens moet hebben. Toch zijn er ook valkuilen die iets minder voor de hand liggen.
 

Valkuilen bij het maken van een cv - Hays.nl

We zetten de valkuilen bij het maken van een cv hier op een rijtje:

Niet personaliseren naar de functie en organisatie

Vraag u tijdens het opstellen van uw cv af wat ú voor het bedrijf kan doen, niet wat het bedrijf voor u kan doen. Hoe ziet u uzelf binnen de organisatie? U zal uzelf eerst moeten verkopen voordat u kan kijken naar een juiste match op persoonlijk en cultureel gebied.

Niet tot de kern komen

Maak het recruiters makkelijk en bouw niet langzaam en subtiel op naar belangrijke informatie, maar zorg ervoor dat deze duidelijk en helder op het cv staan.

Een duidelijk unique selling point kunt u vormen door na te denken over uw sterke en zwakke punten

Teveel van de toren blazen

Gebruik woorden die u helpen om voorgaande rollen te omschrijven, maar maak het niet onnodig ingewikkeld met moeilijke termen.

Cv wordt een biografie

Focus met uw cv enkel en alleen op de functie waar u naar solliciteert en probeer de aandacht te trekken met bullet points en korte omschrijvingen.

Feiten verdraaien

Wees eerlijk en oprecht over behaalde prestaties.

Volledige contactgegevens van referenties vermelden

Natuurlijk kunt u referenties vermelden maar houd de informatie beperkt. Bewaar deze informatie voor later, er zijn nog een aantal stappen te nemen voordat volledige gegevens relevant zijn!
 

Volg Hays op social media

Zoek vacatures