Cv updaten

Cv updaten
4 tips voor een nieuw cv

Hoe kan je je cv updaten naar de huidige tijd en wensen? Het is altijd belangrijk om naar de toekomst te kijken, ook tijdens onzekere tijden zoals met COVID-19. Met deze 4 tips kan je je ervaringen verwerken in een nieuw cv.

Cv updaten | Nieuw cv - Hays.nl
 
Zoals gezegt blijft het belangrijk om naar de toekomst te kijken en na te denken over hoe jij je professionele ambities waar kunt maken. 
 

Tips cv updaten

Voordat je je cv gaat updaten kan je nadenken over hoe jouw baan is veranderd sinds de komst van de pandemie. Wij leggen je uit hoe je ervoor kan zorgen dat dit in jouw cv tot uiting komt.
 

1. Ervaring of mindset bij het omgaan met veranderingen  

De wendbaarheid waarmee veel organisaties hebben moeten reageren op de Covid-19-crisis is ongelooflijk geweest. Veel werknemers zijn in een korte tijd overgestapt naar thuiswerken en binnen organisaties zijn veel processen herzien. 
 
Dit zal een steile leercurve zijn geweest voor iedereen. Je zal individuele verantwoordelijkheid hebben moeten nemen voor het aanpassen van je eigen manier van werken, om aan de verandering tegemoet te komen en te blijven presteren. 
 
Als gevolg hiervan hebben veel werkgevers een hernieuwde waardering voor medewerkers die flexibel zijn, goed om kunnen gaan met veranderingen en zich snel kunnen aanpassen aan een nieuwe situatie.  
 
Dus als jij je eigen manier van werken snel en succesvol hebt moeten aanpassen aan uitdagende omstandigheden - vooral als het gaat om het eigen maken van een nieuwe technologie of het managen van verschillende stakeholders - dan moet je dit op je nieuwe cv melden.
 
De ervaring die je op hebt gedaan is van onschatbare waarde en toont je vindingrijkheid en vermogen om goed op veranderingen in te spelen.
 
Als je deze ervaring niet hebt, kan je alsnog de nadruk leggen op de soft skills die je wel hebt en die aansluiten bij eenzelfde situatie. Voorbeelden hiervan zijn:
 
  • flexibiliteit
  • aanpassingsvermogen
  • probleemoplossend vermogen
  • communicatief sterk
  • proactiviteit

2. Update je cv met nieuwe vaardigheden die je tijdens de lockdown hebt geleerd

Een positieve uitkomst van de gedeeltelijke lockdown kan zijn dat je extra vrije tijd hebt gekregen. Door bijvoorbeeld minder kunnen werken of niet meer hoeven reizen naar je werk. Dit is de perfecte gelegenheid om nieuwe vaardigheden te leren, en op je cv toe te voegen.
 
Enkele voorbeelden van vaardigheden vind je hieronder.
 
Dit zijn voorbeelden van vaardigheden waarmee je twee vliegen in een klap slaat: ze worden veel gevraagd op de arbeidsmarkt en zijn gemakkelijk te leren vanuit huis. Je cv updaten met nieuwe expertises toont zowel inzet voor zelfstandig leren, als eigen initiatief en productiviteit tijdens je vrije tijd.
 
Digitale vaardigheden, zoals coderen
De opkomst van nieuwe technologieën op elk niveau betekent dat digitale vaardigheden steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. Dit kan een goed moment zijn om te kijken naar jouw huidige skills en welke vaardigheid je nog zou kunnen leren, leer bijvoorbeeld programmeren, of coderen via Codeacademy.
 
Data-analyse
Als je Google Analytics onder de knie wilt krijgen, kan Google’s Analytics Academy je helpen grip te krijgen op hoe je jouw bedrijf kan laten groeien, door middel van intelligente gegevensverzameling en -analyse.
 
Schrijven
De gratis leeromgeving OpenLearn van de Open Universiteit, kan je schrijfvaardigheid helpen te verbeteren.
 

3. Sta open om iets nieuws te proberen

De langetermijnrealiteit van de Covid-19-crisis kan betekenen dat we te maken krijgen met schommelingen in vraag en aanbod, verschuivingen in de industrie en opkomende trends die niet alleen de arbeidsmarkt, maar de hele wereld kunnen beïnvloeden. 
 
Het tonen van flexibiliteit en openheid ten opzichte van nieuwe mogelijkheden zou wel eens vruchten kunnen afwerpen. Het is misschien een kans om een ander pad te kiezen, ervaring op te gaan doen in een onbekend specialisme of het ontdekken van sterke punten waarvan je je niet bewust was dat je ze had.
 
Hoewel technische vaardigheden altijd belangrijk zijn en zullen blijven, moet je niet vergeten dat soft skills ook steeds belangrijker worden voor potentiële werkgevers. Door het benoemen van relevante ervaring en voorbeelden van tijden dat je bijvoorbeeld uitstekende communicatie, emotionele intelligentie en bereidheid om te leren hebt laten zien, zal dit jouw aanpassingsvermogen tonen. 
 
In een wereld die nu aan alle kanten wordt beheerst door veranderingen, zijn het deze kwaliteiten die jouw carrière op het juiste spoor zullen houden.
 

4. Beschouw je recruiter als carrièrepartner en loopbaanadviseur

Als het gaat om het in kaart brengen van je toekomstige carrière en het maken van een nieuw cv, is het nuttig om samen te werken met een recruiter. Als experts in de wereld van werk zijn zij het best in staat om te adviseren over de vaardigheden die je het beste kan gaan benutten en welke vaardigheden het meest gevraagd zijn in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.
 
Een recruiter kan je ook helpen bij het voorbereiden op een sollicitatiegesprek en advies geven over hoe jij je ervaring kunt inzetten..