Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Zou u een recruiter kunnen zijn?

Werving en selectie is een ongelofelijk uitdagende maar ook bevredigende branche. Wat u eruit haalt ligt helemaal aan hoeveel u erin stopt; werk hard en u zult passend beloond worden, kiest u voor een halfslachtige aanpak verwacht dan beperkt succes.
 

Recruiter - hays.nl

Met meer dan 10.000 werknemers in 33 landen denken we dat we een redelijk goed idee hebben wat er voor nodig is om succesvol te zijn in de wereld van werving en selectie, dus als u ambitieus bent en een passie hebt voor mensen, lees dan verder.

Voorrang geven aan persoonlijkheid

De juiste houding en persoonlijkheid zijn een cruciale overweging bij het aannemen van een werknemer in welke branche dan ook en dit is zeker van toepassing in de werving en selectiebranche. Bij Hays kijken we liever naar mensen op basis van persoonlijke kracht en mogelijkheden in plaats van naar uw cv of achtergrond.

Uitblinken in werving en selectie heeft vooral te maken met het hebben van de juiste persoonlijkheid niet per se met ervaring of kwalificaties. Er is een overvloed aan kenmerken waar u veel aan hebt in onze branche, deze kunt u allemaal vinden op onze carrière site.

U omhoog werken

Maak u geen zorgen als u nog niet voldoet aan alle voorwaarden, want in tegenstelling tot de meeste werving en selectiebureaus die u alleen in overweging nemen als u volledig opgeleid bent met bewezen geschiedenis, zal Hays aanzienlijk investeren in uw professionele ontwikkeling.

We ondersteunen u met voortdurende opleidingen gedurende uw carrière, of u nou stagiair, consultant medewerker, leidinggevende of directeur bent.  Wat uw achtergrond ook is, onze opleiding zal u alle hulpmiddelen bieden die u nodig hebt om een succesvolle en gerenommeerde wervingsdeskundige te worden en we zullen u helpen een succesvolle en stabiele carrière op te bouwen in werving en selectie.

Wij werven op basis van uw mogelijkheden en we oefenen deze filosofie uit gedurende ons interne wervingsproces. Onze merkwaarden zijn de houding, vaardigheden en kwaliteiten die we zoeken in onze mensen – dezelfde kwaliteiten die ons succesvol maken als individuen en als leidinggevend team in het beroepsleven: 

1. Nieuwsgierig

Als wervingsdeskundige bij Hays wordt u geacht veel te weten over een breed scala aan verschillende functies binnen een bepaalde sector en dus zal een bepaalde fascinatie in deze verschillende functies u helpen uw leerproces te versnellen. Uitblinken in werving en selectie heeft veel te maken met nieuwsgierig zijn naar mensen en de wereld waarin ze werken. 

Een van de meest voorkomende redenen die ik hoor waarom mensen gekozen hebben voor de werving en selectie branche, en voor Hays in het bijzonder, is omdat geen dag hetzelfde is. Elke dag biedt een nieuwe uitdaging en daarmee een kans om te leren en te groeien. Nieuwsgierigheid is iets wat ik vanaf het begin af aan probeer te vinden in een kandidaat, al in het eerste telefoongesprek. Ik verwacht van kandidaten dat ze heel veel vragen hebben over de functie en probeer de discussie breder te trekken.

2. Ambitieus

Een ander fundamenteel kenmerk dat u nodig hebt om succesvol te zijn in de werving en selectiebranche is ambitie. Werving en selectie is een resultaatgerichte branche hetgeen betekent dat u gedreven moet zijn. Succesvolle adviseurs hebben energie en dynamiek nodig om hun verkoopdoelstellingen voortdurend te overtreffen en hun netwerk uit te breiden. Werving en selectie is niet de branche voor u als u niet concurrerend ingesteld bent of blij bent met een 9 tot 5 baan!

Bij Hays moet u niet alleen ambitieus zijn voor uzelf maar ook voor klanten, kandidaten en uw team. Als u lange en winstgevende relaties met klanten en kandidaten wilt behouden dan moet u hen de best mogelijke dienstverlening bieden, 100% van de tijd. Dit betekent dat u altijd bereidt moet zijn om dat stapje meer te doen

3. Expert

Als wervingsdeskundige wordt er ook van u verwacht dat u een diep en breed begrip ontwikkelt van de markten waarvoor u werft. Nogmaals, maak u geen zorgen, er wordt niet van u verwacht dat u al deze informatie onmiddellijk paraat hebt, u zult het langzaam verwerven in de tijd dat u uw netwerk opbouwt. Uw achtergrond kan soms bepalen voor welke sector u gaat werven. Daarom, gelet op het feit dat Hays in meer dan 20 sectoren werft, hebben we een heel divers personeelsbestand.

Het zal vaak nodig zijn uw kennis te delen met klanten en kandidaten binnen uw netwerk waar dan weer goede mensen en communicatievaardigheden voor nodig zijn.

4. Passie voor mensen

Werving en selectie is een mensenbranche en succesvolle wervingsdeskundigen zetten het creëren van waardevolle, duurzame relaties bovenaan hun prioriteitenlijst. Werving en selectiebureaus zijn vaak levendige en samenwerkende omgevingen waar u constant communiceert met uw team, klanten en kandidaten.

In staat zijn om duidelijk en zelfverzekerd te communiceren op alle niveaus is vaak het halve werk als het aankomt op het rekruteren of plaatsen van een kandidaat dus als u echt een passie voelt voor mensen en in staat bent om dit over te brengen aan een klant of kandidaat dan gaat u het vermoedelijk goed doen.

Een laatste overweging

Werving en selectie is een vaak uitdagend maar erg bevredigend beroep om deel van uit te maken. Er zullen onvermijdelijke ups en downs zijn – soms zullen die oncontroleerbaar zijn (economische situatie, verzadiging van de markt, grootte van uw team etc.) – dus uiteindelijk zal uw succes afhankelijk zijn van hoe sterk uw persoonlijkheid is.

Denkt u dat u de kwaliteiten bezit die nodig zijn? Bekijk alle openstaande vacatures binnen Hays.

|

Volg Hays op social media

Zoek vacatures