Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

E-commerce

E-Commerce, Online Marketing, E-commerce vacatures
De digitale wereld groeit en is voortdurend in beweging. Als gevolg daarvan heerst er een constante vraag bij organisaties naar online professionals die niet alleen oog hebben voor commerciële doelstellingen, maar ook technische skills bezitten die van belang zijn in de E-commerce branche.


Huidige trends en ontwikkelingen

De impact van online bestedingen op de totale consumentenbestedingen is veel groter dan tot dusverre werd aangenomen.

Het aandeel van de Nederlandse bevolking dat een online aankoop heeft gedaan is inmiddels de 90 procent gepasseerd. Consumenten -leeftijd vanaf 15 jaar- hebben in het eerste kwartaal van 2014 bijna 26 miljoen besteed aan online aankopen, oftewel 5% van alle aankopen binnen de totale retailmarkt van producten en diensten hebben plaatsgevonden via het internet.

Ruim driekwart van deze online aankopen betreft fysieke producten zoals kleding, telecom en speelgoed. Een kleine zes miljoen online aankopen (23 procent) is te herleiden naar aankopen van diensten, zoals tickets voor attracties en evenementen, vlieg- en pakketreizen en verzekeringen.

E-commerce vacatures

De wereld van de Online Marketing zit niet stil en dat is ook te merken aan de daaruit voortvloeiende vacatures.

Op het gebied van Online Marketing ziet Hays een groeiende vraag naar E-commerce Managers en specialisten waaronder Online Marketeers, SEO-, SEA-, Conversiespecialisten en Webanalisten.

Ook worden nieuwe vakgebieden verder ontwikkeld waaronder Marketing Technologist om de brug tussen (online)marketing en development te overbruggen.

E-commerce recruiting experts werken nauw samen met de divisie IT om zo te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar online specialisten. Hays heeft de afgelopen jaren een sterk netwerk opgebouwd binnen de E-commerce branche en adviseert klant en kandidaat over de mogelijkheden.

Het plaatsen van de juiste mensen in de juiste baan is onze missie.

 

Volg Hays op social media

Contact