ZZP'er, ontwikkel jezelf

ZZP'er, ontwikkel jezelf!

ZZP'er, ontwikkel jezelf - Hays.nl
Leestijd: 3½ minuut | Door Jurgen Jaarsma - Head of HTS France Benelux | 5 maart  2020

We zitten in een zeer snel veranderende economie, waarin technologie heel veel impact heeft op de manier van leven en werken. Waarom is het zo belangrijk voor freelancers om zichzelf te blijven ontwikkelen? We zien 3 belangrijke thema’s.

1. Banen veranderen, verander jij mee?

Kunstmatige intelligentie,Technologie, Block-chain, Robotisering, Big Data, en Deep Learning staat hoog op de agenda van vele organisaties. Banen zullen veranderen, zo verwacht men dat in 2030 85% van de bestaande banen niet meer bestaat of heel anders wordt ingevuld. Dit resulteert nu al in een talent mismatch.

Uit de Hays Global Skills Index, een jaarlijks internationaal onderzoek van Hays naar vraag en aanbod van talent, blijkt dat de talent mismatch in Nederland groter is dan ooit. 

2. Groeiende Gig-economy, hoe blijf je relevant?

We zien een alsmaar toenemende groei van flexibele arbeid, in alle vormen die er bestaan, ook ZZP’ers.

Het procentuele aantal freelancers ten opzichte van vaste medewerkers, is in Nederland gemiddeld 2x groter dan in andere landen in Europa en we verwachten dat dit de komende jaren nog verder zal groeien.

Zo blijkt uit recent onderzoek onder Millennials en Generation Z dat 75% van deze generaties heel anders tegen werk aankijkt, en aangeeft te willen gaan ondernemen.

3. We moeten steeds langer werken, hoe zorg je voor de juiste balans? 

We worden steeds ouder. De kans dat kinderen die nu of de afgelopen 10 jaar geboren zijn, ouder worden dan 100 jaar is meer dan 60%. Dit is heel mooi, maar betekent ook dat we veel langer zullen moeten werken dan we voorheen gewend waren.

Hierdoor zullen we in de toekomst heel anders naar werk kijken. De carrière van 40 jaar is straks voorbij en zal moeten worden opgerekt naar 50 of 60 jaar. Je zult dus bij de tijd moeten blijven en je hiervoor wapenen.

Ook zullen we zien dat mensen vaker switchen van carrière, om zo persoonlijke uitdaging en werkplezier voor een langere periode te garanderen. Life long learning en de Multistage Life is hierdoor key, ook voor ZZP’ers.

JE MOET ERVOOR ZORGEN DAT JE ALS FREELANCER RELEVANT EN ONDERSCHEIDEND BLIJFT TEN OPZICHTE VAN JE 'CONCURRENTEN'

'Concurrenten' zijn je collega ZZP’ers in jouw vakgebied, die net als jij altijd op zoek zijn naar mooie, nieuwe uitdagende opdrachten. Maar daarnaast heb je ook te maken met mensen die vanuit een dienstverband opereren.

Hier zit de eerste valkuil
De mensen die in een dienstverband zitten bij bedrijven worden veelal gefaciliteerd door hun werkgever en leidinggevende om zichzelf te blijven ontwikkelen. Organisaties bieden hun personeel trainingen, opleidingen en coaching trajecten, met als doel hun human capital te optimaliseren en te behouden. Bedrijven investeren hier grote sommen geld aan.

ZZP’ers daarentegen worden niet gefaciliteerd, zij moeten dit zelf doen en er is niemand die dit bij de ZZP’er aanjaagt of op de agenda zet. Het is de verantwoordelijkheid van de ZZP’er zelf om proactief aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling.

Daar zit de tweede valkuil
ZZP’ers zijn vaak te druk met het uitvoeren van hun opdrachten, ze hebben de druk om facturabel te zijn. "Liever 8 uur werken bij een opdrachtgever, dan 8 uur besteden aan mijn eigen ontwikkeling."

Het achterliggende risico is dat andere specialisten jou voorbij gaan in de ontwikkeling, dat je hierdoor niet meer onderscheidend bent en uiteindelijk steeds meer moeite zult hebben om een nieuwe opdracht binnen te halen….. met alle gevolgen van dien.

Kortom:

Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, daarbij is de talent mismatch groter dan ooit. Dit zijn factoren die het belang van talentontwikkeling vergroten, zowel voor vaste als flexibele medewerkers.

Als kenniseconomie moet de maatschappij maatregelen nemen om talentontwikkeling in bepaalde mate te faciliteren. Tegelijkertijd ontzegt dit mensen niet van de verantwoordelijkheid hierin zelf in control te blijven, oftewel het voortouw te nemen. Dit geldt zeker voor ZZP’ers.

5 tips voor een onderscheidend en up-to-date profiel

Budget

Creëer een budget per jaar, dat je gaat besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Neem dit budget ook mee in je uurtarief.

Plan

Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt in je agenda om te besteden aan opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Coaching

Zorg ervoor dat je goed weet wat je wilt ontwikkelen, maak hiervoor gebruik van een professionele coach die je sturing kan geven.

Varieer

Neem af en toe opdrachten aan die buiten je comfort zone liggen. Hiermee ontwikkel je skills en competenties die je helpen aan een bredere inzetbaarheid

Just do it!

vooraf een plan maken is leuk, maar zorg dat je kritisch op jezelf bent.
 

Block over de schrijvers Jurgen

Over de schrijver

Jurgen Jaarsma - Head of Hays Talent Solutions France Benelux

Jurgen is Head of Hays Talent Solutions Frankrijk en Benelux, een onderdeel van Hays dat outsourced recruitment oplossingen op maat biedt. Hij werkt al meer dan vijftien jaar in de recruitmentsector en vervulde diverse rollen. Van het bemiddelen van uitzendkrachten, via advisering van bank- en verzekeringswezen op gebied van recruitment, tot zijn huidige functie als directeur. Samen met zijn team van ruim vijftig ambitieuze en gemotiveerde professionals werkt hij dagelijks voor grote organisaties als NXP Semiconductors, Friesland Campina en a.s.r. Verzekeringen. Hij is trots op de goede relaties met zijn klanten en op zijn mensen die samen een sterk team vormen. Een club die hij zorgvuldig opbouwde en die in staat is om bedrijven en organisaties te laten groeien. Omdat ze klanten zien als partners en samen met hen de beste oplossingen creëren.

Blogs van Jurgen

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl