Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Hays Engineering

engineering_186x186.jpg
In Europa is de vraag naar engineers met specialistische ervaring vele malen groter dan het aanbod. Ook in Nederland is er een schaarste op het gebied van engineers.


Techniek en onderhoud staat als branche op nummer 3 van de lijst als het gaat om tekorten aan vaardigheden in de markt.

De Nederlandse industriële bedrijven en ondernemingen staan te springen om hoogopgeleide technici.

Wat opvalt is het tekort aan engineers in de maakindustrie. Nederland loopt achter bij het buitenland, dat meer in de maakindustrie investeert. Engineers met ervaring en de juiste vaardigheden zijn zeer gewild.

Daarnaast is er een grote vraag naar professionals binnen pharma, chemie en food.

Functies die lastig in te vullen zijn en waar momenteel veel vraag naar is zijn; process engineers, engineer E&I, drilling engineers, automation engineers en reliability engineers.

Voor werkgevers

Kandidaten willen zekerheid en continuïteit. Ze willen zeker weten dat hun contract wordt verlengd. Werkgevers zullen dit eerder aan moeten bieden.

Wij adviseren bedrijven om creatief te zijn bij de zoektocht naar een kandidaat. Sta open voor het investeren in je bestaande werknemers of aan te trekken talent.

Nederland heeft weinig engineers met de juiste ervaring, dit betekent dat er geïnvesteerd moet worden in starters. Een professional die net de arbeidsmarkt betreedt is dan nog geen schaap met 5 poten, maar met 4. In de rest moet geïnvesteerd worden.

Je zult als sector moeten roeien met de riemen die je hebt. Doordat de vraag naar engineers in Nederland groter is dan het aanbod, adviseren wij om ook buiten onze landsgrenzen naar engineers te kijken. Pas je aan aan de globalisering van de arbeidsmarkt, de juiste kandidaat is ook in het buitenland te vinden.

Meer over recruitment in engineering

Voor kandidaten

Naast het beschikken over de juiste kennis en vaardigheden moet je als kandidaat meer dan ooit goed kunnen samenwerken. De aantrekkende markt voor kandidaten die projectmatig kunnen en willen werken speelt daar een rol in.

In een projectgroep heb je te maken met veel specialisten met een eigen verantwoordelijkheidsgebied die allemaal in een korte tijd moeten toewerken naar een gezamenlijk eindresultaat. Sterke communicatieve vaardigheden en snel kunnen schakelen zijn belangrijk.

Wil je de perfecte baan? Zorg dan voor een goed netwerk en laat je online zien.

Engineers gaan voor de technische uitdaging. Ons advies is om die uitdaging te blijven opzoeken, maar soms in een andere omgeving te plaatsen. Denk verder dan de ervaring die je al hebt, en laat je meer leiden door wat je kunt leren of waar de markt behoefte aan heeft.

Er zijn zoveel mogelijkheden die nog te vaak onbenut blijven.

Bekijk alle engineering vacatures

Zoek vacatures

Ik heb een vacature