Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Archief

De chemie van het leiderschap

hays journal artikel chemie van leiderschap

Welke elementen van het leiderschap zijn universeel, en welke formatie brengt bekwame teams voort?

Een veelomvattende carrière in de farmaceutische industrie geeft Dapo Ajayi, Chief Procurement Officer bij AstraZeneca, een ongewoon brede kijk op de kwaliteiten die horen bij een succesvol leidinggevende.
 

Het kennen en ervaren van andere culturen is nodig om een complete bedrijfsleider te worden. Desondanks zijn er elementen die volgens Ajayi op het gebied van leiderschap universeel zijn, waaronder het belang van zichtbaarheid of de tijd nemen in het betrekken van werknemers bij processen.

In het interview geeft Ajayi te kennen dat de meest bekwame teams voortspruiten uit diversiteit qua geslacht, geografische afkomst of verschil in denken. Bovendien wordt voor jong (vrouwelijk) talent het belang benadrukt dat het mogelijk is de balans te vinden tussen carrière en andere belangrijke zaken. 

Middels een samenwerking met HR wordt geïnvesteerd in sterke ontwikkelingskanalen om talenten te verkrijgen en om talenten binnen de organisatie te behouden. Ter ontwikkeling van het werkgeversimago wordt onder andere social media ingezet om talenten tot het bedrijf aan te trekken.