Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Archief

Te groot om te falen

hays journal artikel te groot om te falen

De Amerikaanse economie is sinds de Grote Recessie weer in beweging, alsof deze nooit heeft plaatsgevonden. De vele vacatures en de grote vraag naar kandidaten maakt het tot een uitdaging ze te vinden.

De Hays Global Skills Index 2015 heeft uitgewezen dat een tekort aan vaardigheden een effect op de groei kan krijgen wanneer de kloof tussen onderwijs en het bedrijfsleven groter wordt.
 

Bedrijven worden daarom creatiever in het aantrekken van de juiste kandidaat en het vinden van talent. Om zich van andere organisaties te kunnen onderscheiden wordt gebruik gemaakt van een sterk profiel op social media of het verbeteren van de werkomstandigheden.

Het internationale vastgoedbedrijf Akelius heeft opleidingsprogramma’s geïmplementeerd welke helpen bij het werven en het behouden van personeel.

Ook in de olie- en gasbranche is een tekort aan vaardigheden een grote zorg, waarbij 30% van de werkgevers aangeeft problemen te hebben met het vinden van de juiste kandidaat.  Om hun kansen te verbeteren zullen werknemers vaker naar een ander land moeten verhuizen; 91% heeft aangegeven bereid te zijn tot een internationale verhuizing.

Het artikel ‘Te groot om te falen’ gaat dieper in op de bewegende economie sinds de Grote Recessie en de creatieve werving van organisaties.