MSP FAQ

Managed Service Provider (MSP)
Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over managed service provider (MSP)? Lees hier alle veelgestelde vragen over MSP.

Wat is een Managed Service Provider (MSP)?

Een Managed Service Provider (MSP) is één van de beschikbare diensten binnen de Recruitment Process Outsourcing waarbij primaire verantwoordelijkheden worden genomen voor het managen van externe inhuur. Verantwoordelijkheden die vallen onder een MSP-dienst zijn een algeheel programma-management, rapporteren en monitoren, selectie en managen van suppliers, order distributie en financiële processen. De overgrote meerderheid van de MSP-diensten voorziet zijn client met een Vendor Management Systeem (VMS) en is fysiek aanwezig binnen de organisatie. Een MSP-dienst is al dan niet onafhankelijk van de staffing supplier.

Wat zijn de voordelen van een MSP?

Een MSP heeft verschillende voordelen. De belangrijkste toegevoegde waarde van een MSP-dienst zijn: kostenbesparingen, operational excellence, toegang tot toptalent, risico beheersing, verhoging van de compliancy en verbeterende inzicht in uw externe inhuur.

Wat zijn de gemiddelde te behalen besparingen voor een MSP?

Een organisatie kan gemiddeld genomen minimaal 5% - 15% besparing realiseren op haar externe inhuur middels het inrichten van een MSP. Bent u benieuwd naar de besparingen die een MSP uw organisatie kan opleveren? Wij komen graag met u in contact om dit nader te bespreken. U kunt hiervoor gemakkelijk het contactformulier op deze pagina invullen.

Kan ik als klant zelf het contact blijven onderhouden met mijn huidige leveranciers?

Jazeker, afhankelijk van de behoefte wordt gezamenlijk bepaald hoe het leveranciersmanagement ingericht wordt.

Wat is een Vendor Management Systeem (VMS)?

De afkorting VMS staat voor Vendor Management Systeem. Het ondersteunt de processen van een MSP programma van aanvraag tot aan facturatie. Afhankelijk van de omvang van het programma is het nuttig om te werken met een VMS.

Is een Vendor Management Systeem (VMS) noodzakelijk voor een MSP-dienst?

De inzet van een Vendor Management Systeem is noodzakelijk voor een MSP dienst. Een VMS voorziet de processen tijdens een MSP-dienst namelijk van een optimale ondersteuning waardoor de doelstellingen als meer inzicht, het verbeteren van efficiency en grip op risico’s gegarandeerd worden.

Hoe creëer je draagvlak voor een MSP oplossing?

Om meer draagvlak te creëren voor een MSP oplossing zijn een tweetal punten belangrijk:

  1. zorg voor een multidisciplinair inkoopteam vanuit HR / Inkoop
  2. zorg voor lijnmanagement tijdens de tenderfase

Het projectteam zorgt ervoor dat vanuit de belangrijkste invalshoeken binnen de organisatie overeenstemming ontstaat voor de gekozen oplossing. Draagvlak, heldere en eenduidige communicatie zijn essentieel voor een duurzame outsourcing oplossing.

Welke MSP modellen zijn er in de markt beschikbaar en wat is het verschil tussen deze MSP oplossingen?

De meest voorkomende MSP modellen zijn: Master Vendor MSP, Neutrale Vendor MSP en de Hybride MSP.

Met een Master Vendor model maakt men gebruik van een enkelvoudige leverancier voor het managen en invullen van haar externe inhuur. Bij een Neutrale Vendor MSP maakt men gebruik van meerdere gespecialiseerde bureaus onder één MSP provider voor het invullen van haar externe inhuur. De Hybride MSP is een combinatie van de Master Vendor en Neutrale Vendor MSP model; men organiseert op regio, functie en business unit haar externe inhuur.

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.
 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.