Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Hays ontmoet:

Contact of feedback?

Hays ontmoet Mimi Coiffait, PA van de Director of Academy bij Manchester City
#MatchYourAmbition

Als onderdeel van onze #MatchYourAmbition serie, spreken we met de top medewerkers van Manchester City over hun rol bij de club. Ze geven ons een kijkje in de keuken, vertellen ons hoe zij zich inzetten voor Manchester City en hoe zij hun carrièreambities waarmaken.
 

Mimi Coiffait Manchester City - Hays.nl

In het tweede deel van deze serie maken we kennis met Mimi Coiffait, Personal Assistant (PA) van Mark Allen, Director of Academy bij Manchester City.

Het hart van de City Football Academy, het trainingscentrum voor de jeugdafdeling en het eerste team, weerspiegelt de visie van Sjeik Mansour om jong voetbaltalent te trainen en te vormen naar professionals.

De overkoepelende filosofie van de academie richt zich op het opleiden van jonge, getalenteerde voetballers, meisjes en jongens, zowel op het veld als daarbuiten. Daarvoor ligt de lat hoog en worden alleen de beste coaches en coachingprogramma’s ingezet.

Je carrière begon op de marketingafdeling, waarom wilde je daarin werkzaam zijn?

Ik wilde graag werken in het hart van de business en bijdragen aan de groei van de organisatie. Op de marketingafdeling ben je betrokken bij organisatiebrede projecten, dus je werkt altijd met mensen van andere afdelingen en van verschillende professionele achtergronden.

Waarom besloot je over te stappen naar PA?

Elke stap in mijn carrière heb ik goed overdacht, want ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Daarom werk ik het liefst met mensen en organisaties die buitengewoon goed zijn in wat ze doen. 

Ook al variëren de functietitels, de rode draad in mijn carrière is dat ik ervan houd om mensen te helpen; of dat nu om organisatorische taken gaat, ondersteuning om marketingdoelstellingen te behalen of het ‘ploeteren’ achter de schermen om samen iets creatiefs neer te zetten.

Ik heb het geluk gehad dat ik een ondersteunende rol kan spelen voor een ongelooflijk getalenteerde groep stafleden en spelers, waarvan velen de absolute top zijn in hun professie.

Als assistent van een directielid wordt mij een uniek kijkje gegund in elk aspect van de business, inclusief het leiderschap dat nodig is in dit soort high performance omgevingen.

Hoe ziet jouw doorsnee werkdag eruit?

Het is lastig om daar een antwoord op te geven om dat er geen doorsnee dag bestaat, en dat is juist waarom ik zo enthousiast ben over de functie. Iedereen kan door die deur lopen en het kan om zo veel verschillende kanten van de business gaan. Het is dus belangrijk dat ik weet wie wie is, of het om ouders gaat, spelers of zaakwaarnemers.

Wat vind jij de drie grootste pluspunten van jouw functie?

Ik houd ervan dat elke dag anders is. Ik ontmoet continu nieuwe mensen en leer nieuwe facetten van de business kennen.

Daarnaast vind ik de voetbalwereld geweldig. De meeste mensen in deze industrie zijn zo gepassioneerd en toegewijd. Alles is op teamwork gericht. Het uiteindelijke doel is om spelers als breed ontwikkelde individuen met een scala aan vaardigheden en mooie herinneringen de Academy te laten afronden. Dat vraagt om vertrouwen, dat iedereen die eraan meewerkt zijn rol goed uitvoert.

Mimi Coiffait - Hays.nl

Tot slot kom ik als PA van de directeur met veel verschillende delen van de business in aanraking. Daardoor bouw ik relaties op met andere stafleden op een unieke manier, ook buiten de dagelijkse verantwoordelijkheden. Het is een voorrecht om te mogen werken met mijn collega’s van de Academy en ik geniet er altijd van wanneer er iemand even mijn kantoor binnenspringt om iets te vragen. Het is gewoon erg leuk om te weten wat er allemaal speelt.

Hoe draag jij bij aan het behalen van de doelstellingen van de Academy?

Dat doe ik op twee verschillende manieren. Aan de ene kant verzorg ik alles tot in de puntjes, want ik ondersteun een lid van het senior leadership team. Dat team opereert vanzelfsprekend op hoog strategisch niveau, dus het is aan mij om alle puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat alles geregeld is.

Aan de andere kant draag ik mijn steentje bij voor de gehele Academy. Daarvoor moet je de bredere visie kunnen dragen en in staat zijn om dit te kunnen vertalen naar je werkzaamheden. Oog hebben voor organisatorische details, de omgang met anderen en hoe we onszelf representeren spelen daar een grote rol in.

Hoe draagt Manchester City bij aan jouw ontwikkeling en jouw ‘werk - privé balans’?

De City Football Academy is een fantastische werkomgeving. Er wordt gedacht aan het milieu, er is alleen maar gezond eten in de kantine en iedereen heeft toegang tot een mooie sportschool.

Ik ben vrij om mijn eigen werkverdeling te bepalen en naar mijn idee helpt die persoonlijke verantwoordelijkheid goed. Iedereen bij de Academy en de club is gepassioneerd in wat hij of zij doet, dus zulke mensen om je heen vormen een goede drive om veel voor elkaar te krijgen.

Welk advies heb jij voor mensen die ook een functie als PA ambiëren?

Houd je ogen open, zorg ervoor dat je alles meekrijgt wat er om je heen gebeurt en wees altijd bereid om te leren. Door dat te doen verzeker je jezelf ervan dat je elke ervaring met plezier beleeft, dat je jezelf aanleert om problemen op te lossen voordat ze escaleren en dat je geniet van je functie. We investeren een groot deel van ons leven op de werkvloer en dus is het belangrijk om daar gelukkig mee te zijn.

Mimi Coiffait - Hays.nl

Welke rol heeft Hays gespeeld in jouw carrière?

Ik ben naar Hays gestapt, omdat ik wist dat zij partner zijn met Manchester City en ik wilde heel graag weer aan de slag in de voetbalwereld.

Voor een totaal andere functie in de motorindustrie had ik al eerder gewerkt met Hays. Toen ik Hays daarna nog eens benaderde, was ik vrij specifiek in mijn wensen. Ik wist dat ik het liefst zou willen werken als PA voor iemand bij Manchester City en dat is precies de functie die ik heb gekregen!

Je hebt dus altijd al de intentie gehad om terecht te komen in de sportindustrie?

Ja, absoluut. Vanaf het moment dat ik afstudeerde, realiseerde ik me dat ik een baan wilde waarin ik mij betrokken zou voelen bij de organisatie en waarvoor ik hard zou willen werken. Het werken in voetbal en sport is niet te vergelijken met andere industrieën en ik wilde hier erg graag in terechtkomen.

Wat zie je als de volgende stap?

Op dit moment ben ik nog aan het settelen in deze functie, zodat ik deze organisatie kan helpen om te blijven innoveren en ontwikkelen. Er zijn genoeg dingen gaande en elke dag leer ik nog steeds bij. Ik houd mijn ogen open en wil betrokken zijn bij alles dat nodig is op de City Football Academy, dus wie weet wat de toekomst brengt.

 

|

Gelijkenissen tussen de wereld van voetbal en de wereld van werk