3 spelregels van een aanvoerder

Elevator pitch
3 spelregels van een aanvoerder

Het liefst praten we over onszelf, blijkt uit een onderzoek van Harvard University. Zo gaat 60 tot 80 procent van wat we zeggen tijdens een conversatie over onze eigen persoon. En toch hebben we moeite om een professionele elevator pitch op papier te zetten.

Met teamcaptain Steph Houghton van het Manchester City Women’s voetbalteam illustreren we drie spelregels voor een krachtig personal statement.

Waarom een elevator pitch?

Een elevator pitch is in feite uw persoonlijke statement op papier. Het eerste deel dat een hiring manager zal lezen op uw cv en dus uw kans om een sterke eerste indruk te maken. Een krachtig statement nodigt uit om verder te lezen en nog belangrijker: het geeft de doorslag om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

De meeste sollicitanten zijn zich wel bewust van de kracht van een elevator pitch, maar ervaren soms juist daardoor een schrijversblok. Wat benoemt u wel en wat niet? En in welke volgorde?

De schrijvershandleiding voor uw elevator pitch

Sterke statements bevatten een bepaalde structuur en bepaalde elementen, zodat de lezer aan de hand wordt meegenomen en de belangrijkste vragen direct worden beantwoord. Dat is niet alleen lezersvriendelijk, het geeft u ook de gelegenheid om uw eerste indruk te sturen. Laten we de elevator pitch van Steph Houghton er als voorbeeld bij pakken:

“Steph Houghton is the Captain of both Manchester City Women’s team and the Women’s National Team. With over 15 years’ experience in the game, Steph has enjoyed a hugely successful footballing career to date. Steph is an extremely driven, talented and versatile professional footballer, who has successfully honed her leadership skills on and off the pitch. Her hard work and determination saw her awarded an MBE in 2016, becoming one of the most-recognised faces in women’s football and she is now widely regarded as one of the most influential female role models for the sport. Looking to this season, Steph is relishing in the opportunity to drive forward the success of Manchester City Women as they look forward to the FA WSL Spring Series.”


Uit dit statement kunnen we de 3 spelregels halen, die u ook kunt toepassen voor uw eigen elevator pitch:

Regel 1: introduceer uzelf

Het eerste wat een hiring manager of recruiter wil weten, is wie u bent en welke ervaring u heeft. Een sterk statement is duidelijk en vermijdt clichés en vage omschrijvingen.

Voorbeeld Steph:
“Steph Houghton is de aanvoerder van zowel het Manchester City Women’s team als het nationale elftal. Met meer dan 15 jaar aan professionele ervaring geniet Steph van een zeer succesvolle voetbalcarrière.”
 

Regel 2: geef een opsomming van uw vaardigheden en resultaten

Na uw introductie zet u uw belangrijkste skills en bereikte resultaten uiteen, dit zijn de zaken die u uniek maken. Laat dit aansluiten op de gevraagde vaardigheden uit de vacature, als u hierover beschikt.

Vervolgens levert u bewijs om uw vaardigheden en resultaten te versterken. Hoogtepunten uit uw carrière hebben vooral impact als u ze koppelt aan de belangrijkste vereisten uit de vacature.

Voorbeeld Steph:
“Steph is een extreem gedreven, getalenteerde en diverse professionele voetbalster, die haar kwaliteiten op het gebied van leiderschap zowel op als buiten het veld heeft aangetoond.”

“Haar grote werklust en ambitie werden in 2016 bekroond met een ‘Membership of the British Empire’, waardoor ze één van de meest bekende gezichten in het hedendaagse vrouwenvoetbal werd. Steph wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke vrouwelijke rolmodellen in de sportwereld.”

 

Regel 3: schets uw ambities voor de toekomst

Tot slot, maar net zo belangrijk, benadrukt u wat u in de toekomst wilt bereiken. Koppel dit aan de functie in kwestie, zodat de hiring manager weet dat uw ambities relevant zijn en dat u gemotiveerd bent om uw volgende werkgever verder te helpen.

Voorbeeld Steph:
“In het komende seizoen kijkt Steph ernaar uit om het succes van het Manchester City Women’s team te vergroten door deel te nemen aan de FA WSL Spring Series.”

 

Vind hier uw nieuwe baan of bekijk meer loopbaanadvies
 

Promobox vacatures

Loopbaanadvies

Hays geeft je graag advies gedurende jouw hele carrière. Lees alles over:

Werk zoeken

Sollicitatiegesprekken

Starten in je nieuwe baan

Ontwikkelen van je carrière

Check je salaris

Is jouw salaris marktconform? Vul de salariswijzer in en vergelijk direct jouw salaris met andere mensen in dezelfde functie.
 

Hays en onze aanpak

Wij zijn graag transparant over wie wij zijn en over onze manier van werken, omdat wij weten dat het een hele stap kan zijn om te solliciteren.

Bekijk onze sollicitatieprocedure

Lees meer over Hays

Refer a Friend - hays.nl

Refer a Friend

Introduceer een kandidaat bij Hays en ontvang €250,-*
 

*Lees de voorwaarden

FAQ

Heb je een vraag? Bekijk eerst onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.
 

Over Hays - brand video - Hays.nl

The Power of Hays

Een infomercial over de impact die Hays heeft op mens en organisatie.
 

Bekijk een video over Hays

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block mcfc alle artikelen

Meest gelezen artikelen

Moeite met uw elevator pitch?
Elevator pitch | Manchester City FC - Hays.nl
De aanvoerder van het Manchester City Women's team geeft 3 tips.

Lees het artikel...


Het spotten van talent
Het spotten van talent | Manchester City - Hays.nl
Net als de recruitment experts van Hays, is Manchester City gespecialiseerd in het spotten van talent.

Lees meer...


Communicatielessen van voetbalveld tot werkplek
Communicatielessen | Manchester City FC - Hays.nlOrganisaties kunnen veel leren van de communicatie binnen goed presterende voetbalteams.

Lees meer...
 

Generatiediversiteit
Generatiediversiteit | Manchester City FC - Hays.nl
Laat verschillende generaties goed samenwerken, dat is de basis voor een sterk team.

Lees meer...


Maak uw klanten betrokken
Betrek uw klanten | Manchester City - Hays.nl
In een wereld van online reviews is klantbetrokkenheid nog nooit zo belangrijk geweest.

Lees meer...

 

4 tips internationale uitbreiding
Internationale uitbreiding | Manchester City - Hays.nl

Een internationale uitbreiding is een mijlpaal voor elke organisatie. En ook één van de meest uitdagende.

Lees meer...


Transfers binnen de zakenwereld
Transfers binnen de zakenwereld | Manchester City - Hays.nl
Slimme werkgevers bieden medewerkers de kans om internationaal stappen te maken binnen de organisatie.

Lees meer...


Geef medewerkers de middelen voor goede prestaties
Geef medewerkers de middelen voor goede prestaties - Hays.nlHoe kunt u medewerkers inspireren om productiever te zijn? Samen met Manchester City kijken we naar de bron voor succes.

Lees meer...