Het spotten van talent

Het spotten van talent

Net als de recruitment experts van Hays, is Manchester City gespecialiseerd in het spotten van talent.

Spotten van talent - Hays.nl

Recruitment in de sport is net zo cruciaal als recruitment in het bedrijfsleven. In vier seizoenen heeft Manchester City twee Premier League titels gewonnen doordat zij een team hebben dat bestaat uit toptalent - zowel op als buiten het veld. Hoe gaat dat in zijn werk?

Simon Wilson, Director of Football Services voor City Football Services, verantwoordelijk voor het toezicht op scouting en recruitment voor Manchester City, benadrukt dat recruitment om veel meer gaat dan bijvoorbeeld de headlines over de overname van de 20-jarige Engelse international Raheem Sterling voor een record bedrag.

"Het is belangrijk om een wereldwijd netwerk van scouts te hebben die niet enkel op zoek zijn naar het beste talent, maar naar de juiste spelers voor ons team en onze stijl van spelen," aldus Wilson. "Om ons spelend talent te laten slagen, moet dit moet worden ondersteund door een team buiten het veld, die de beste omgeving voor hen kan creëren.

De spelers van de toekomst

Manchester City was zeer actief in de afgelopen transferperiode. Maar, net als veel bedrijven die de voorkeur geven aan talent van eigen bodem binnen de organisatie, gelooft de Club in het opleiden van de spelers van de toekomst in haar eigen Academy.

"Er moet een balans zijn tussen het zijn van een altijd concurrerende speler en het creëren van een pijplijn van toekomstige talent," aldus Wilson.

"We weten dat de besteding van grote bedragen in elke transferperiode niet efficiënt is, dat is een reden waarom we zo'n sterke focus hebben op de ontwikkeling van de jeugd. We hebben geïnvesteerd in onze Academy zodat nieuw jong talent op kan groeien binnen onze infrastructuur, met de speelstijl, kenmerken en waarden om te slagen op het hoogste niveau."

Een goed voorbeeld hiervan is George Evans, 20, die in september zijn debuut maakte tegen Sunderland in de Capital One Cup. Evans is een lokale jongen die door zijn vader en grootvader een sterke band met de Club heeft. Op zijn zesde werd hij lid van de Club en is via alle leeftijdsgroepen doorgegroeid tot het eerste elftal van Manchester City.

De juiste persoon op de juiste plek

Natuurlijk, of je nu talent werft van buiten af, of promoot van binnen uit, of je nu een voetbal manager bent of een HR-manager, een oog voor talent is essentieel. Maar Wilson benadrukt dat het niet alleen gaat om het zoeken naar de beste spelers.

"Om het te maken als professional, is de juiste mentaliteit, discipline en werkethiek noodzakelijk voor jonge voetballers", zegt hij. "In onze Academy willen we ze tot de beste voetballers opleiden, maar we willen ook dat ze begrijpen wat het betekent om deze Club en onze gemeenschap te vertegenwoordigen, en dat ze de waarden leven en ademen waarop deze Club is gebaseerd.

Het ontdekken van groot talent geeft altijd voldoening, maar net zoals scouts van Manchester City geen spits zullen benaderen als ze een keeper nodig hebben, zoekt ook Hays altijd naar de juiste persoon op de juiste positie.

Een kwestie van cultuur

Net zoals bedrijven, hebben voetbalclubs hun eigen filosofie en cultuur die zal bepalen of een speler een goede match zal zijn. Wilson legt uit dat Manchester City altijd een Club van het volk is geweest.

"Voor onze trouwe fans zetten wij met passie een fantastisch product neer op het veld, waar zij van kunnen genieten." zegt hij. "Op het veld geloven wij in aanvallend balbezit. Wij geloven ook dat dat zich buiten het veld vertaalt en wij willen door onze fans gezien worden als zijnde betrokken en verbonden met hen."

Natuurlijk, wanneer we denken aan voetbal, denken we onmiddellijk aan spannende acties op het veld. Maar, net zoals een organisatie niet zou kunnen draaien zonder de naadloze ondersteuning van back-office medewerkers, hebben voetbalclubs een heel leger van mensen die achter de schermen hard werken. Van marketing en technische teams tot fitness trainers en fysiotherapeuten. Dat is waar het werk van Hays begint.

"We kunnen op het veld alleen resultaten leveren als we de juiste omgeving hiervoor creëren" aldus Wilson. "Onze Club is een City-familie vol met mensen die begrijpen waar Manchester City voor staat en hier in geloven, nu en gedurende onze geschiedenis. Het is van groot belang dat we doorgaan met het binnenhalen van de juiste mensen voor functies binnen de Club, dat is waarom het geweldig is dat wij kunnen rekenen op een partner als Hays die ons helpt met het ontdekken van die individuen."

Block SFMC contact fomr

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.
  •  
  • Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block mcfc alle artikelen

Meest gelezen artikelen

Moeite met uw elevator pitch?
Elevator pitch | Manchester City FC - Hays.nl
De aanvoerder van het Manchester City Women's team geeft 3 tips.

Lees het artikel...


Het spotten van talent
Het spotten van talent | Manchester City - Hays.nl
Net als de recruitment experts van Hays, is Manchester City gespecialiseerd in het spotten van talent.

Lees meer...


Communicatielessen van voetbalveld tot werkplek
Communicatielessen | Manchester City FC - Hays.nlOrganisaties kunnen veel leren van de communicatie binnen goed presterende voetbalteams.

Lees meer...
 

Generatiediversiteit
Generatiediversiteit | Manchester City FC - Hays.nl
Laat verschillende generaties goed samenwerken, dat is de basis voor een sterk team.

Lees meer...


Maak uw klanten betrokken
Betrek uw klanten | Manchester City - Hays.nl
In een wereld van online reviews is klantbetrokkenheid nog nooit zo belangrijk geweest.

Lees meer...

 

4 tips internationale uitbreiding
Internationale uitbreiding | Manchester City - Hays.nl

Een internationale uitbreiding is een mijlpaal voor elke organisatie. En ook één van de meest uitdagende.

Lees meer...


Transfers binnen de zakenwereld
Transfers binnen de zakenwereld | Manchester City - Hays.nl
Slimme werkgevers bieden medewerkers de kans om internationaal stappen te maken binnen de organisatie.

Lees meer...


Geef medewerkers de middelen voor goede prestaties
Geef medewerkers de middelen voor goede prestaties - Hays.nlHoe kunt u medewerkers inspireren om productiever te zijn? Samen met Manchester City kijken we naar de bron voor succes.

Lees meer...

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.