Transfers binnen de zakenwereld

Transfers binnen de zakenwereld

Alle organisaties die toptalent willen binden, kunnen leren van de manier waarop Manchester City en New York City FC omgaan met de interne internationale uitwisseling van talent.

Transfers binnen de zakenwereld | Manchester City - Hays.nl

Patrick Vieira had zeventien jaar lang een succesvolle carrière bij zes clubs in drie landen. In 2011 sloot hij bij Manchester City zijn carrière af als professioneel voetballer. Na zijn profcarrière accepteerde Vieira een rol bij Manchester City als jeugdtrainer, voordat hij ‘Elite Squad Development Manager’ werd van het reserve elftal.

Dit jaar is Vieira benoemd tot hoofdcoach van New York City FC, dit is één van de teams die vallen binnen de City Football Group. Hij heeft een team van medewerkers afkomstig uit Manchester om hem te ondersteunen bij zijn taken.

Vieira en zijn team waren niet de eerste die hun transfer van Manchester naar New York maakten. Manchester City Elite Development Squad spelers Shay Facey en Angelino werden namelijk in het eerste seizoen al uitgeleend. Op kantoor maakten ook talenten van de afdeling communicatie, sales en marketing internationale transfers.

Deze trend is over het algemeen ook in opkomst. Volgens een recent onderzoek van PWC, zal het aantal professionele internationale werkopdrachten tot 2020 verdubbelen. Door de urgente behoefte van bedrijven om de vaardigheden op specifieke vakgebieden, regio's en projecten te verbeteren, zal er een verandering plaats moeten vinden op dit gebied.

Organisaties die in meerdere landen aanwezig zijn kunnen op vier manieren inspelen op het internationaal uitwisselen van talent:

1. Talentvolle medewerkers op de juiste plaats

In de Hays Global Skills Index wordt aangegeven dat er een tekort aan vaardigheden is in veel van de grootste economieën ter wereld. Dit betekent dat veel bedrijven buiten de grenzen van hun eigen land naar talent op zoek dienen te gaan. Gelukkig worden de grenzen steeds vager en zijn er steeds meer werknemers bereid om internationaal stappen te maken, net als in de voetbalwereld.

Isobel Hannan, Head of Attraction en mobiliteit bij Hays, legt uit: "Er is een wereldwijd tekort aan vaardigheden, dit is iets dat invloed heeft op vele industrieën en sectoren, daarom is het steeds belangrijker voor organisaties om internationaal talent op te sporen.

Dit is een win-win situatie, waarin werknemers een breder scala aan mogelijkheden krijgen en in veel gevallen zal hun loopbaan door de internationale ervaring een impuls krijgen. Er zijn talrijke voordelen voor de werkgever, waaronder het binnenhalen van belangrijke expertises die lokaal niet beschikbaar is.”

2. Uitwisseling van kennis

Bedrijven die de wereldwijde mobiliteit van personeel omarmen, profiteren van het delen van kennis en vaardigheden tussen de verschillende regionale kantoren.

Neem Vieira's verhuizing naar New York City FC als voorbeeld. Het is goed te beseffen dat New York City FC pas werd opgericht in 2013. Zijn ervaringen in Manchester als onderdeel van de City Football Group familie, geven hem een  unieke positie om de kernwaarden van Manchester City te promoten.

"Patrick heeft een grote bijdrage geleverd aan de City Football Group, zowel in Manchester als nu in New York", zegt Tom Glick, Chief Commercial Officer van City Football Group en voormalig president van New York City FC. "Hij begrijpt de waarden van de City Football Group, maar ook het belang dat al onze clubs een sterke en authentieke lokale identiteit en relatie met onze fans hebben". Bedrijven kunnen genieten van soortgelijke voordelen door toptalenten internationaal in te zetten in landen waar behoefte is naar bepaalde kennis en vaardigheden.

Veel bedrijven profiteren er ook van om hun junior medewerkers internationaal in te zetten; het aanbieden van wereldwijde detacheringen in buitenlandse vestigingen zodat er een meer alomvattende kijk op de werking van de organisatie verkregen wordt.

3. Grotere diversiteit

Als uw organisatie, net als Manchester City, een wereldwijd netwerk heeft, dan zult u natuurlijk een managementteam willen dat diversiteit weerspiegelt en kan inspelen op alle gevarieerde behoeftes. Van diversiteit in teams kan uw organisatie op een aantal fronten profiteren.

Christine Wright, Managing Director van Hays Azië, beweert dat "een divers personeelsbestand een enorm creatief potentieel aan een organisatie kan geven, omdat onze perceptie van de manier waarop we een probleem zien, de oplossing die we verzinnen kan beïnvloeden. In principe, hoe diverser het team, des te meer ideeën er meestal naar voren komen en hoe groter de kans is dat het best mogelijke resultaat wordt bereikt."

4. Verhoogde loyaliteit

Hoe meer mogelijkheden u uw medewerkers geeft, hoe dankbaarder en loyaler ze waarschijnlijk zullen zijn.

Het maken van stappen binnen een organisatie is voor veel werknemers nog steeds een graadmeter om hun succes te meten. Door talenten de kans te geven om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen door een internationale stap te maken, zullen zij zichzelf waarschijnlijk meer verbonden voelen met uw organisatie.

Hannan merkt op: "Het binden van uw beste medewerkers is een grote uitdaging. Door personeel de mogelijkheid te geven om internationaal stappen te maken, kunt u uw personeelsretentie verbeteren terwijl u uw personeel de mogelijkheid geeft om hun ambities waar te maken. "
Going global

Het aanbieden van internationale kansen is natuurlijk niet voor elke organisatie mogelijk, maar voor diegenen die de mogelijkheid wel hebben is het een fantastische manier om talent te ontwikkelen en tegelijkertijd de zakelijke mogelijkheden naar een volgend niveau te tillen.

Hays CEO Alistair Cox concludeert: "Slimme werkgevers kunnen enorme voordelen behalen door internationaal georiënteerde en goed opgeleide werknemers te binden. Ik heb een deel van mijn eigen professionele leven in het buitenland gewerkt en ik kan beamen dat ik heel erg veel heb geleerd in die periodes."

Block SFMC contact fomr

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.
  •  
  • Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block mcfc alle artikelen

Meest gelezen artikelen

Moeite met uw elevator pitch?
Elevator pitch | Manchester City FC - Hays.nl
De aanvoerder van het Manchester City Women's team geeft 3 tips.

Lees het artikel...


Het spotten van talent
Het spotten van talent | Manchester City - Hays.nl
Net als de recruitment experts van Hays, is Manchester City gespecialiseerd in het spotten van talent.

Lees meer...


Communicatielessen van voetbalveld tot werkplek
Communicatielessen | Manchester City FC - Hays.nlOrganisaties kunnen veel leren van de communicatie binnen goed presterende voetbalteams.

Lees meer...
 

Generatiediversiteit
Generatiediversiteit | Manchester City FC - Hays.nl
Laat verschillende generaties goed samenwerken, dat is de basis voor een sterk team.

Lees meer...


Maak uw klanten betrokken
Betrek uw klanten | Manchester City - Hays.nl
In een wereld van online reviews is klantbetrokkenheid nog nooit zo belangrijk geweest.

Lees meer...

 

4 tips internationale uitbreiding
Internationale uitbreiding | Manchester City - Hays.nl

Een internationale uitbreiding is een mijlpaal voor elke organisatie. En ook één van de meest uitdagende.

Lees meer...


Transfers binnen de zakenwereld
Transfers binnen de zakenwereld | Manchester City - Hays.nl
Slimme werkgevers bieden medewerkers de kans om internationaal stappen te maken binnen de organisatie.

Lees meer...


Geef medewerkers de middelen voor goede prestaties
Geef medewerkers de middelen voor goede prestaties - Hays.nlHoe kunt u medewerkers inspireren om productiever te zijn? Samen met Manchester City kijken we naar de bron voor succes.

Lees meer...

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.