Sr. Business Development Manager Cyber Security

IT | Cyber Security | Business Development Manager | Eindhoven
Uw nieuwe functie

Hou je van pionieren en wil jij de drijvende kracht zijn in een nieuw uit te bouwen Cyber Security team voor onze opdrachtgever? We zijn op zoek naar een Senior Business Development Manager Cyber Security die in staat is om als Security Partner op te treden voor klanten en daarnaast het Cyber Security team verder kan uitbouwen in Nederland.

De organisatie van onze opdrachtgever bestaat uit 100 medewerkers en is de expert in IT-infrastructuur met jarenlange ervaring op het gebied van (online) werkplekken, cyber security, netwerken, managed hosting en cloud-oplossingen. Binnen dit team ontzorg je de klant volledig en daarbij maatwerk levert op basis van de behoefte van de klant.

Binnen onze opdrachtgever bestaat de Cyber Security business unit die wereldwijd opereert. Vanuit deze business unit geven ze hun klanten toegang tot marktleidende informatiebeveiligingsdiensten, waaronder penetratie testen, training, consultancy en beheerde beveiligingsdiensten. De Cyber Security business unit wordt gevormd en verder uitgebouwd vanuit de verschillende interne internationale onderdelen; NotSoSecure (gevestigd in de VS, UK en India), de UK Security Business Unit (voorheen bekend als Sec-1), en hun Security afdelingen in Frankrijk en Portugal. Het team heeft de ambitie om aanzienlijk te groeien in een aantal nieuwe markten, waaronder de VS, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Met het opstarten van een nieuw Nederlands Cyber Security team vanuit onze opdrachtgever willen ze een actieve bijdrage leveren aan die groei.

Wat je gaat doen:

De Senior Business Development Manager Cyber Security speelt een sleutelrol binnen het nieuw gevormde Nederlandse Cyber Security team. De focus ligt op het verkennen en ontwikkelen van nieuwe en bestaande leads en commerciële kansen binnen Enterprise klanten. Je richt je op het genereren en uitwerken van zakelijke kansen die uiteindelijk leiden tot nieuwe boekingen en het behalen van omzet- en winstdoelstellingen.

Binnen het nieuw gevormde Cyber Security team in Nederland zal je van start gaan met een Security Consultant en een Internal Account Manager Security. Door de groei ambitie is het tevens de verwachting dat dit team op termijn ook uitgebreid zal worden. Als Business Development Manager ben je hierin de initiator en drijvende kracht en heb je de kans om door te groeien naar een rol als Business Unit Manager.

Vanuit je rol als Senior Business Development Manager ga jij je in de beginfase richten op de volgende activiteiten:

 • Als geen ander ken jij de relevante ontwikkelingen binnen het Cyber Security domein en vertaal je deze naar een gedetailleerd accountplan.
 • Aan de hand van jouw accountplan zet je acties uit om leads en uiteindelijk een klantenbestand te genereren (o.a. via cold calling, mailings, netwerken, beurzen) . Je krijgt hierin ondersteuning van een Internal Account Manager.
 • Je initieert met het Marketing team campagnes waarbij je samen met de Security Consultant als vertegenwoordiger/woordvoerder van Claranet Cyber Security optreedt. Je woont belangrijke industrie- en partnerevenementen bij om relaties op te bouwen met relevante stakeholders en prospects.
 • Je denkt mee op strategisch niveau van de klant en je bent in staat om inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen. Je weet de Security behoeften van de klant te achterhalen en deze samen met de Security Consultant te vertalen naar concrete oplossingen en offertes.
 • Je zorgt voor een correcte opvolging van opportunities ten behoeve van prognose- en rapportagedoeleinden.Uw profiel:

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en commerciële buitendienst ervaring binnen de Cyber Security markt. Je hebt aantoonbare ervaring en een track record in het aansturen en binnenhalen van nieuwe enterprise klanten en meerjarige managed service contracten.
 • Je bent commercieel gedreven en je bent een echte “hunter”, je signaleert commerciële opportuniteiten en bent goed in het closen van deals. Je bent tevens in staat om duurzame relaties op te bouwen met nieuwe klanten.
 • Je hebt bij voorkeur een netwerk binnen een bepaalde branche.
 • Je beschikt over sterke mondelinge/schriftelijke communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden. Je bent in staat om op verschillende niveaus en met verschillende stakeholders samen te werken (collega’s, partners en klanten) en vertrouwensvolle en succesvolle relaties op te bouwen. Je presenteert overtuigend aan besluitvormers op alle niveaus.
 • Je maakt gebruik van consultative selling; je denkt strategisch mee over de bedrijfsprocessen van je klant, je stelt de juiste vragen, maakt gebruik van je kennis en speelt in op de behoeften van de klant.
 • Je beschikt over een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent bereid om incidenteel naar de UK te reizen om af te stemmen met onze technische Cyber Security collega’s.Over de organisatie:

Onze opdrachtgever biedt IT-services aan op vlak van online werkplekken, cloud, netwerken en security. Zij hebben een uitgebreid klantenportfolio binnen industrie, accountancy, woningcorporaties en notariaat & advocatuur. Hier ben je onderdeel van een informele, open, dynamische cultuur met enthousiaste en gepassioneerde collega’s. Je wordt aangemoedigd je verantwoordelijkheid te nemen. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën om bijvoorbeeld onze dienstverlening te blijven verbeteren. Onze opdrachtgever is een internationale organisatie met ruim 2.500 medewerkers, vertegenwoordigd in 10 landen op drie continenten. In Nederland werk je samen met 90 collega’s, verdeeld over twee locaties.

Solliciteer direct op deze vacature
Ben je geinteresseerd in deze uitdagende rol? Neem dan gerust contact op met Principal Consultant Bas van de Sande: 06-12105023.
Is deze vacature niet precies wat je zoekt, maar je bent wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over uw carrière mogelijkheden. #1044528
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job Type
Permanent
Industry
Techniek & Internet
Location
Eindhoven
Specialism
Cloud
Pay
Marktconform
Ref:
1044528

Talk to a consultant

Talk to Bas Van de Sande , the specialist consultant managing this position, located in Tilburg
Hays Tilburg, Ellen Pankhurststraat 1G

Telephone: 0612105023