Technisch Recruiter

Weert | Recruiter | Corporate | Techniek | Monteurs | Nieuwe rol | Processen inrichten | Advies | 32-40 uur
Jouw nieuwe functie
Voor een snel groeiende organisatie in de technische sector ben ik op zoek naar een Technisch Recruiter die het leuk vindt om het gehele recruitmentproces op te zetten. De functie zal een uitdagende combinatie worden tussen het werven van nieuw talent, het opzetten van een recruitment afdeling en het zijn van een sparringpartner voor de twee eigenaren van het bedrijf.

Als technisch recruiter bij deze klant zal je geheel zelfstandig verantwoordelijk zijn voor het recruitmentproces en richt je je op de werving van technische medewerkers. Daarnaast denk je in deze rol verder vooruit; wat wil het bedrijf richting de toekomst gaan bereiken en hoe kan jij hier op recruitment een bijdrage aan gaan leveren? Jij bent de recruitmentspecialist van deze klant en gaat het bedrijf meenemen in het vormgeven van de recruitmentprocessen.

Qua taken kan je aan het volgende denken:
 • Het uitvoeren van het volledige recruitment proces; opstellen van teksten, het werven van potentiële kandidaten, voeren van selectiegesprekken, begeleiden van kandidaten tijdens hun sollicitatieproces, het doen van een aanbod en een stukje aftercare;
 • Uiteraard zitten er bij deze functie wat administratieve taken in samenwerking met de backoffice medewerker zoals het opstellen van contracten;
 • Het adviseren van het management. Dat kan gaan over de toekomst van het bedrijf en hoe jij daar aan bij kan dragen maar zeker ook inhoudelijk over recruitment en de manier waarop dat is ingericht of kan gaan worden;
 • Verschillende recruitmentprojecten; onboarding, recruitmentsystemen, recruitmentprocessen in kaart brengen, plannen en doelen maken voor de komende jaren, een team op gaan bouwen en uiteraard gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen naar het management.
 • Tot slot hoort er bij deze functie ook een vrij in te delen stuk zoals je dat vaak ziet bij nieuw op te zetten functies, er liggen voldoende taken om op te pakken als je hier interesse in hebt. Denk aan sales, het vormgeven van een afdeling, projecten waarvan jij denkt dat het bedrijf hier écht mee aan de slag moet gaan, wellicht groei je door naar een leidinggevende rol. Volop mogelijkheden dus!

Het team wat er nu zit bestaat uit twee eigenaren die zelf ook nog als monteur werkzaamheden uitvoeren, een backoffice medewerker en een monteur in de werkplaats. Het recruitment stuk gaat de komende jaren hard uitgebouw worden en daar heeft dit bedrijf jouw kennis, expertise en ideeën hard voor nodig.

Jouw profiel
Omdat je recruitment in deze rol helemaal zelf op gaat zetten, is het van belang dat je zeker 2 jaar werkervaring op hebt gedaan binnen recruitment. Je gaat in deze rol voornamelijk technische profielen werven, daarom is het belangrijk dat je kennis van de markt hebt. Denk hierbij aan vacatures en tijdelijke projecten als installatiemonteur, onderhoudsmonteur of storingsmonteur en andere technische rollen in de maakindustrie.

Verder is het belangrijk dat je zowel in het Nederlands als Engels met kandidaten kan schakelen, gezien de meerdere talen die kandidaten kunnen spreken. Je gaat doelgericht te werk, voert heldere gesprekken met veel verschillende mensen en vindt het leuk om zelfstandig te werken. Daarnaast ben je niet bang om concreet en toepasbaar advies uit te brengen naar het management.

Over de organisatie
Het bedrijf heeft als doel het ontzorgen van klanten op technisch gebied. Zo nemen zij technische diensten uit handen en hebben ze een netwerk van monteurs die snel beschikbaar zijn bij storingsgevallen. Het bedrijf verwacht nog flink te gaan groeien, daarom zijn ze op zoek naar een vaste recruiter die deze groei uitdaging samen met hen aan wil gaan. Je komt terecht in een kleine, maar hechte en informele organisatie. Op het moment werken er vier vaste medewerkers en vijftien zzp’ers.

De arbeidsvoorwaarden
In deze functie word je onderdeel van een hecht team en heb je direct impact op het team wat je de komende jaren mee op gaat bouwen. De salarisrange voor deze rol ligt tussen de €3.200,- en €4.500,- bruto per maand. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen met 13 ATV dagen en een reiskostenvergoeding. De werktijden zijn flexibel voor zowel fulltime als parttime en er is mogelijkheid tot hybride werken. Ook ontvang je een laptop en telefoon en heb je toegang tot goede pensioenvoorzieningen. Ik vertel je in een persoonlijk gesprek graag meer over de arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer direct op deze vacature
Lijkt het jou leuk om als Recruitment Professional aan de slag te gaan? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel ons. Is deze vacature niet precies wat je zoekt, maar ben jij wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over jouw carrière mogelijkheden.
#1045971
Klik hier om het privacybeleid van Hays te lezen, welke gedetailleerde informatie bevat over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken en beschermen, en uw rechten in verband hiermee.

Overzicht

Contractvorm
Permanent
Branche
Engineering
Locatie
Weert
Vakgebied
Human Resources
Salaris
Afhankelijk van kennis en ervaring
Referentie:
1045971

Spreek met een consultant

Spreek met Nikki Verkooijen, de recruiting expert die deze vacature in behandeling heeft, werkzaam in kantoor Tilburg
Hays Tilburg, Ellen Pankhurststraat 1G

Telefoonnummer: 0628069040

Vacatures soortgelijk aan Technisch Recruiter

 • Corporate Recruiter

  Oirschot | HR | Recruiter | Recruitment | Talent Acquisition | Techniek | Engineering | 36 - 40 uur per week
  EindhovenAfhankelijk van kennis en ervaring
 • (junior) HR Manager

  Almelo / Overijssel / junior HR manager/ Human Resources / Bachelor / vanaf 5 jaar werkervaring / 1045837
  AlmeloEURO 68000,-- + nog bonus van 15% en Lease auto