Wetgevingsjurist

Wetgevingsjurist / Law / Legal / Juridisch / Full time / Hoofddorp / Perm / Nederlands recht

Ben jij een enthousiaste en nieuwsgierig ingestelde jurist en vind je het leuk om bij een organisatie te werken die maatschappelijke relevantie koppelt aan accountancy? Houd je van een divers takenpakket? Dan is deze baan bij de NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, dé baan voor jou.

Jouw nieuwe rol

Jouw werkzaamheden zijn gevarieerd en zijn ook verbonden aan maatschappelijk relevante onderwerpen. Voorbeelden van de actuele maatschappelijke thema’s zijn: duurzaamheid en fraude. . Je houdt je voornamelijk bezig met het schrijven van beroepsregelgeving die de NBA vaststelt voor accountants en op een dusdanige wijze dat de accountants hun maatschappelijke rol op een goede manier kunnen uitvoeren.

Daarnaast vervul je een belangrijke rol bij het toelichten en uitleggen van regelgeving die buiten de NBA wordt vastgesteld, maar wel van invloed zijn op de uitvoering van opdrachten door accountants.

Andere werkzaamheden zijn werkzaamheden die specifiek verband houden met het publiekrechtelijke karakter van de NBA. Het gaat dan onder andere om het voeren van bezwaar- en eventueel beroepsprocedures en tuchtrechtelijke procedures, en het beantwoorden van diverse vragen met een bestuursrechtelijke achtergrond.


Profiel

 • Een afgestudeerd jurist die nieuwsgierig is ingesteld en bereid is om zich wegwijs te maken op nieuwe juridische vakgebieden.
 • Affiniteit met het opstellen van regelgeving.
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis van en ervaring met het bestuursrecht is een pre.
 • Goede communicatieve vaardigheden, een vlotte pen en durf.
 • Een initiatiefnemer die houdt van een resultaatgerichte aanpak.

Wat mag je verwachten van je nieuwe werkgever

Je gaat werken in een organisatie die volop in beweging is en waar de focus ligt op maatschappelijke relevantie en kwaliteit. In een functie met een hoge mate van zelfstandigheid die volop ruimte biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. De NBA heeft een platte organisatiestructuur. Verder zijn er ruime mogelijkheden om door te groeien en een flexibel thuiswerkbeleid.

 • Salaris tot maximaal € 6509,-- o.b.v. 38 uur
 • Een 13e maand
 • Een uitstekende pensioenregeling
 • 29 vakantiedagen (op basis van 38 uur) en de optie om roostervrije dagen op te bouwen
 • Een thuiswerkvergoeding
 • Korting op bedrijfsfitness
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om je functie zelf vorm te geven

Over de NBA

Het beroep van accountant is volop in beweging; de accountant krijgt een steeds belangrijkere rol bij thema’s als fraude en duurzaamheid.

De NBA is de beroepsorganisatie van alle - ruim 22.000 - accountants in Nederland. Dagelijks zet zij zich in voor haar leden en richt zij zich op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Met ongeveer 130 medewerkers is onze organisatie klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen en groot genoeg om uitdaging en een professionele werkomgeving te bieden. De betrokkenheid is hierdoor hoog, de lijntjes zijn kort en goede samenwerking is essentieel. Zo leveren wij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het accountancyberoep.

Om het beroep naar het volgende niveau te brengen, leggen we de lat hoog. We zijn een ambitieuze organisatie en zetten altijd stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Daarnaast ontstaan zo talloze ontwikkelingsmogelijkheden waardoor je ook zelf continu stappen zet.


What you need to do now


If you're interested in this role, click 'apply now' to forward an up-to-date copy of your CV, or call Sandra Boerekamp now.

If this job isn't quite right for you, but you are looking for a new position, please contact us for a confidential discussion on your career.

Klik hier om het privacybeleid van Hays te lezen, welke gedetailleerde informatie bevat over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken en beschermen, en uw rechten in verband hiermee.

Overzicht

Contractvorm
Permanent
Branche
Juridisch
Locatie
Hooffdorp
Vakgebied
Legal and Taxation
Salaris
€6509,-- o.b.v. 38 uur
Referentie:
1046620

Spreek met een consultant

Spreek met Sandra Boerekamp, de recruiting expert die deze vacature in behandeling heeft, werkzaam in kantoor Amsterdam
Hays Amsterdam, H.J.E. Wenckebachweg 210

Telefoonnummer: 0204609260

Vacatures soortgelijk aan Wetgevingsjurist

 • Jurist / Advocaat Erfrecht

  Erfrecht, Jurist, Advocaat, 32-40 uur, legal, juridisch, law, Zoetermeer, vast, hybride
  ZoetermeerEURO 89473,-
 • Jurist of Advocaat Omgevingsrecht

  Jurist, Advocaat, Omgevingsrecht, Wabo, de Wet ruimtelijke ordening, de Woningwet, Bestuursrecht
  ZoetermeerEURO 89473,--