Accountmanager food laboratorium

Accountmanager food laboratorium | 1045318 | heel Nederland | sales | hunter | voedselveiligheid | analyse
Jouw nieuwe functie
Als Accountmanager food laboratorium zorg jij dat potentiële prospects veranderen in nieuwe business. Je acquireert nieuwe klanten en je bouwt de naamsbekendheid van jouw werkgever verder uit. Dit doe je onder andere door deelname aan beurzen en evenementen. Hierbij hoort ook het vertalen van marktinzichten in concrete plannen, zoals een strategisch salesplan. Daarnaast handel je binnenkomende leads af. Deze functie is nieuw binnen de organisatie en is ontstaan omdat jouw nieuwe leidinggevende een collega nodig heeft om samen met hem het commercieel succes verder uit te bouwen. Naast jouw leidinggevende werk je ook samen met een Senior Technisch Specialist en een Technisch Sales Manager waarmee je op dagelijkse basis kunt sparren.

Jouw profiel
Om succesvol te zijn als Accountmanager food laboratorium is het belangrijk dat je beschikt over een commerciële drive. Je hebt een goede sensor voor de behoefte van de klant en de kansen die de markt biedt. Daarbij ben je goed in staat samen werken, zowel met het operationeel management als met het commercieel management. Dit vormt de sleutel tot succes in deze functie. Ervaring in de levensmiddelenindustrie en affiniteit met het lab is echt een must! Je dient in deze rol de specifieke activiteiten van het bedrijf snel eigen te kunnen maken en tevens ben je nieuwsgierig om de organisatie goed te leren kennen. Als persoon ben je communicatief, proactief, resultaatgericht en creatief om nieuwe kansen te zien. Deze eigenschappen heb je nodig om de onderliggende vraag van de klant te doorgronden. “Hunting” skills en de acquisitie van nieuwe klanten zullen een belangrijke doelstelling zijn in deze rol.
Verder herken jij jezelf in de volgende punten:
- Je bent in het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding gerelateerd aan de voedingsmiddelenindustrie en/of het laboratorium;
- Werkervaring heb je reeds opgedaan in een vergelijkbare functie waarin je een schakel was tussen de klant en de organisatie zoals Accountmanager, adviseur of projectmanager;
- Ervaring in een laboratorium omgeving is een groot pluspunt;
- Kennis van hoe microbiologische en chemische analyses uitgevoerd worden is essentieel;
- Je bent flexibel, bijt je snel vast in jouw functie en je ziet overal mogelijkheden in.

Over de organisatie
Jouw nieuwe werkgever is de nummer één kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Zij zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen toonaangevende laboratoria, expertise- en adviesbureaus en inspectie- en trainingsorganisaties in de foodsector. Zij nemen voor hun klanten complete projecten uit handen. De projecten kunnen bestaan uit laboratoriumonderzoek, een etiketcheck, een smaakonderzoek maar ook uit QA werkzaamheden of combinaties van deze diensten. De organisatie bestaat uit ruim 500 medewerkers verdeeld over verschillende afdelingen op verschillende vestigingen in Nederland en Europa.
De bedrijfscultuur en het DNA is heel belangrijk binnen dit bedrijf. Zij omschrijven hun cultuur als open en informeel en hun kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, veiligheid en verbeteren. Passen deze waardes bij jou? Reageer dan vandaag!

De arbeidsvoorwaarden
Als je aan de slag gaat als Accountmanager Food Laboratorium ontvang je een passend salaris bij jouw ervaring en daarnaast biedt jouw nieuwe werkgever natuurlijk ook een bonusregeling, auto van de zaak en dergelijken. Jouw nieuwe werkgever biedt 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. Ook hebben zij een pensioenregeling en investeren zij in persoonlijke begeleiding en jouw persoonlijke ontwikkeling door middel van opleidingen en trainingen. Tot slot hebben zij een vitaliteitsprogramma

Solliciteer direct op deze vacature
Heb je interesse in deze vacature? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel Merel Hasselo op 0620076590. Vanwege de feestdagen kun je vanaf 3 januari een reactie verwachten.
Is deze vacature niet precies wat je zoekt, maar ben je wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over jouw carrière mogelijkheden. #1045318
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job type
Permanent
Industry
Scientific and R&D
Location
Heel Nederland
Specialism
Life Sciences
Pay
depending on education and experience
Ref:
1045318

Talk to a consultant

Talk to Merel Hasselo, the specialist consultant managing this position, located in Amsterdam
Hays Amsterdam, H.J.E. Wenckebachweg 210

Telephone: 0031620076590