Corporate Verzuim Coördinator

Verzuim coordinator / case manager / Wet Poortwachter / Human Resources / Perm / Almere / 32-37.5 uur / CROV

Jouw nieuwe rol:

Dit betreft een nieuwe rol binnen de organisatie! Je kunt deze rol zelf verder vormgeven en jij 'mag aan de knoppen draaien' om het verzuim terug te dringen.


De corporate verzuim coördinator levert een belangrijke bijdrage aan de verzuimbegeleiding van medewerkers met als doel het terugdringen en voorkomen van (langdurig en frequent) verzuim. Met een warm oog voor de mens achter het dossier weet jij het optimale evenwicht te bereiken en steeds weer opnieuw te kijken naar mogelijkheden.

Hierbij betrek je diverse stakeholders zoals Management, leidinggevenden, HR-adviseurs, medewerkers maar ook de Arbodienst, bedrijf fysiotherapeut en de afdeling HSE (Health Safety en Environment). De corporate verzuim coördinator neemt hierin een leidende rol en zit bovenop het verzuim-proces en volgt en coördineert dit. Daarnaast neem je continue initiatieven ten aanzien van preventief ziekteverzuim.

Het betreft een nieuwe functie waarbij je ook gaat kijken of het bestaande beleid, de processen en procedures verbeterd en/of aangescherpt kunnen worden. Het maken van verzuimanalyses en naar aanleiding daarvan een vertaalslag maken/ de organisatie adviseren behoort ook tot je takenpakket.

Werkzaamheden:
 • Het ondersteunen, coachen en adviseren van leidinggevenden en medewerkers bij de uitvoering van het verzuimbeleid;
 • Contact onderhouden met de arbodienst, UWV, bedrijfsfysiotherapeut en overige externe providers
 • Het bewaken van de compleetheid en tijdige beschikbaarheid van stukken van het verzuimdossier en onderneemt waar nodig actie;
 • Het nemen van initiatieven voor het terugdringen van ziekteverzuim
 • Maandelijkse analyses opstellen en bespreken met het management
 • Samen met collega’s optimaliseren van het verzuimbeleid van MTEE, waarbij de focus ligt op het vergroten van de eigen verantwoording

Het HR team
Je komt in een waanzinnig leuk en informeel team te werken. Deze zelfstandige functie valt onder het HR team waarin in je nauw samenwerkt met 3 HR adviseurs en 2 back office medewerkers. Je rapporteert direct aan de HR Manager. Ze laten jou niet aan je lot over maar je zal worden begeleid door een van HR adviseurs die ook over veel kennis en ervaring beschikt op het gebied van ziekteverzuim.Wat heb je nodig om succesvol te zijn

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding, eventueel aangevuld met een opleiding op het gebied van verzuimbegeleiding zoals bv regie op verzuim of register casemanager.
 • Een goede kennis van de Wet Poortwachter is essentieel.
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied, bij voorkeur ervaring met productieondernemingen.
 • Qua competenties zoeken wij een professional met het vermogen om in complexe situaties doelgericht en zelfstandig te handelen, met tact te werk gaat en de samenwerking opzoekt met anderen, betrouwbaar is en zich kan inleven. Maar ook stevigheid (in gespreksvoering) en objectiviteit;
 • Je in staat bent om op ieder level binnen de organisatie in het Nederlands en Engels, mondeling en schriftelijk goed te communiceren
 • Tenslotte zijn wij op zoek naar iemand die enthousiast is en het een uitdaging vindt om het ziekteverzuim terug te dringen.

Jouw nieuwe werkgever
Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe (MTEE) is een wereldspeler op het gebied van turbochargers voor de auto-industrie. Wist je dat ze een marktaandeel van 20% hebben in Europa? Dat betekent dat 1 op de 5 auto's in Europa is uitgerust met een turbo die in Almere is gemaakt. Om de automotive bij te kunnen dragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen is downsizing (een kleinere motor met meer vermogen, eventueel hybride) noodzakelijk. Het gebruik van een turbocompressor is de beste manier om dit technisch mogelijk te maken.
Omdat het moederbedrijf in Japan is gevestigd, werken ze nauw samen met een cultuur die bekend staat om zijn gastvrijheid. En dat blijkt uit alles. Vanuit hun productielijn in Almere leveren zij rechtstreeks aan hun OEM's in heel Europa. Alle 600 medewerkers maken dit mogelijk met de nodige trots en toewijding.

Wat krijg je hiervoor terug

Een nieuwe rol waarin jij de vrijheid, verantwoordelijkheid en nodige zelfstandigheid krijgt om deze verder vorm te geven. Dit alles binnen een organisatie met een 37.5 urige werkweek, reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden en 27 verlofdagen + 5 collectieve vrije dagen. Verder kennen zij flexibele werktijden en kennen zij een hybride policy. Het is mogelijk om deze functie in 4 dagen uit te oefenen.

What you need to do now
If you're interested in this role, click 'apply now' to forward an up-to-date copy of your CV, or call Sandra Boerekamp now.
If this job isn't quite right for you but you are looking for a new position, please contact us for a confidential discussion on your career. #1045740
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job type
Permanent
Industry
Staffing & Employment
Location
Almere
Specialism
Human Resources
Pay
Maximaal EURO 4800,-- obv 40 uur, bruto
Ref:
1045740

Talk to a consultant

Talk to Sandra Boerekamp, the specialist consultant managing this position, located in Amsterdam
Hays Amsterdam, H.J.E. Wenckebachweg 210

Telephone: 0204609260

Similar jobs to Corporate Verzuim Coördinator

 • HR Business Partner

  HR Business Partner / Human Resources / Amsterdam / Perm / 36 - 40 uur / Hybride / Life Cycle HR / 1046120
  AmsterdamMax EURO 5500,-- + premie vrij pensioen + bonus