Customer Service Medewerker

Limburg | Customer Service | Technische branche | Nederlands | Engels | 40 uur | Hybride

Jouw nieuwe functie
Als Customer Service Medewerker vervul je een spilfunctie binnen het bedrijf. Jij bent de schakel tussen de klant, interne organisatie, verschillende kantoren en externe partners. Je bent verantwoordelijk voor het correct verwerken van binnenkomende orders en het opstellen van offertes. Klanten zijn zakelijke klanten die gevestigd zijn in de Benelux en gelinkt zijn aan de Technische branche.

Bovendien ben je samen met je team het eerste aanspreekpunt voor klanten via de mail en telefoon. In deze afwisselende functie zal je tevens te maken hebben met andere bijkomende werkzaamheden, zoals het controleren van voorraden en prijzen, het regelen van retouren en het bewaken van levertijden. Kortom: Dit betreft een afwisselende baan met een breed scala aan werkzaamheden met zowel administratieve taken als klantcontact!

Jouw profiel
We zijn op zoek naar een gedreven, secuur en klantgericht persoon met een aantoonbaar MBO+/ HBO werk- en denkniveau. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Je weet goed prioriteiten te stellen en kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus. Om succesvol te zijn in deze rol als Customer Service Medewerker heb je ongeveer 3 jaar relevante werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie met orderverwerking, zoals bijvoorbeeld Customer Support Medewerker, Sales Support Medewerker, Frontoffice Medewerker, Backoffice Medewerker, Order Manager, Commercieel Binnendienst Medewerker, Klantenservice Medewerker, Administratief Medewerker.

De arbeidsvoorwaarden
De salarisindicatie voor deze functie is €2600 - €3000 bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van ervaring. Je hebt de mogelijkheid om 2 dagen vanuit huis te werken en je hebt 30 vakantiedagen. De werktijden zijn flexibel in te vullen.

Over de organisatie
De organisatie is een IT- en dataleverend bedrijf met meer dan 800 werknemers over de hele wereld met het hoofdkantoor in Duitsland. Het kantoor in Nederland is nieuw en modern met gratis drankjes, een cafetaria en een goede plek om even te pauzeren. De werkomgeving is professioneel en prettig. Bedrijfsbreed is er sprake van een hybride werkmodel.
Je komt terecht in een team van ongeveer 10 ervaren Customer Service Medewerkers. De werkomgeving is prettig, professioneel en dynamisch. Meer informatie omtrent het bedrijf lichten we graag persoonlijk toe.

Solliciteer direct
Heb je interesse in deze vacature als Customer Service Medewerker? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv of bel Yasmine van Feggelen via 06-43449048. Is deze vacature niet precies wat je zoekt, maar ben je wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact op voor een vertrouwelijk gesprek over jouw carrière mogelijkheden.
#1045413
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job type
Temporary
Industry
Technology & Internet Services
Location
Heerlen
Specialism
Office Support
Pay
2600-3000
Ref:
1045413

Talk to a consultant

Talk to Yasmine van Feggelen, the specialist consultant managing this position, located in Tilburg
Hays Tilburg, Ellen Pankhurststraat 1G

Telephone: 0643449048