Junior customer service coördinator

Den Bosch | Customer Service | Customer Care | Supply Chain | Retail | Fashion | Engels | Fulltime

Jouw nieuwe functie
Dit is een dubbele rol. Als coördinator Customer service ben je verantwoordelijk voor prognoses van verkoopcapaciteit en toewijzingsbeheer. Als onderdeel van het Ordermanagement team richt je je in verschillende projecten op het verbeteren van het verkoopproces. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om tussen verschillende afdelingen te schakelen, hun behoeften te begrijpen en dit te ‘vertalen’ naar taken voor je collega’s. Je stemt af op commerciële en operationele doelstellingen in je frequente communicatie met de verkoop- en magazijnteams. Je voert en verbetert onze kortetermijn- en langetermijnprognoses voor verkoopcapaciteit om een optimale uitvoering naar onze B2B- en B2C-klanten te vergroten. Het Ordermanagement team is verantwoordelijk voor het wereldwijde orderboek, uitgevoerd door onze lokale verkoopkantoren. Onze focus ligt op het vereenvoudigen van onze Order-to-Cash-processen om snellere klantreacties, betrouwbare doorlooptijden en een hogere klanttevredenheid mogelijk te maken. Door te standaardiseren en optimaliseren zorgen we ervoor dat onze order-to-cash processen schaalbaar zijn en klaar voor de groei van ons bedrijf. Je staat dagelijks in contact met onze (sales support) organisatie en weet tot in detail waar onze sales operationele processen verbeterd kunnen worden en handelt hiernaar.

Jouw profiel
De ideale kandidaat voor deze Customer service functie is zeer analytisch en servicegericht. Aangezien het een internationaal bedrijf is met een multiculturele klantenservice, is het belangrijk dat je Engels op professioneel niveau spreekt en het leuk vindt om dit de hele dag met je collega's te spreken. Qua persoonlijkheid ben je open, sociaal en oplossingsgericht. Je kunt goed samenwerken en weet prioriteiten te stellen. Kennis van het internationale orderproces is een pré, evenals de logistieke processen.

Over de organisatie
Deze opdrachtgever is een grote multinational met vestigingen in meerdere landen. Ze produceren en verkopen fan wear andere kleding. Het team waarin je komt te werken is internationaal en professioneel. De medewerkers zijn te omschrijven als open, warm en flexibel. Ze zijn gericht op samenwerking en komen uit veel verschillende landen in Europa. Als je het leuk vindt om in een multicultureel team te werken, dan is dit wellicht de perfecte baan voor jou!

Arbeidsvoorwaarden
De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €2100 en €3000 bruto per maand op basis van 40 uur. Het exacte salaris hangt af van de ervaring die je inbrengt in de functie. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen op jaarbasis en heb je de mogelijkheid om enkele dagen per week thuis te werken.

Solliciteer direct
Wil jij werken als Customer Service Medewerker? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date CV of bel ons. Is deze vacature niet helemaal wat je zoekt, maar ben je op zoek naar een andere functie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over jouw carrièremogelijkheden.
#1045384
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job Type
Permanent
Industry
Retail & Consumer Goods
Location
Den Bosch
Specialism
Office Support
Pay
2100-3000
Ref:
1045384

Talk to a consultant

Talk to Yasmine van Feggelen, the specialist consultant managing this position, located in Tilburg
Hays Tilburg, Ellen Pankhurststraat 1G

Telephone: 0643449048