Hays Trust

Hays Trust

Door het aantrekkelijke fiscale klimaat voor ondernemers is Nederland een gunstig vestigingsland voor buitenlandse ondernemingen. Dit maakt dat de Nederlandse trust sector in verhouding groot is. Weinig finance professionals zijn echter op de hoogte van wat de sector te bieden heeft.

Trust - Hays.nl

Als experts in het bemiddelen van finance professionals is het onze taak om kansen te zien op de financiële arbeidsmarkt en deze te delen. De trustsector kan een mooie carrièremogelijkheid zijn voor gekwalificeerde (finance of legal) specialisten.

Wat is een trustkantoor?

Een trustkantoor is een kantoor dat zich bezighoudt met het beheren van vennootschappen. Het trustkantoor wordt veelal belast met de administratie en het beheer van de doelvennootschap.

Europa is de belangrijkste regio voor trustkantoren; 57 procent van de kantoren bevindt zich in Europa, 18 procent in de Verenigde Staten en daarna volgt  Azië/Pacific met 12 procent. De trustkantoren bedienen samen meer dan zestienduizend internationale klanten, voornamelijk internationaal opererende bedrijven.

Op dit moment zijn er zo’n honderdzestig trustkantoren ingeschreven in het register dat De Nederlandsche Bank op basis van de Wet toezicht trustkantoren bijhoudt. In totaal werken er zo’n 3.500 mensen in de trustbranche waarvan bijna tachtig procent hbo of hoger opgeleid is. Samen bedienen ze meer dan twintigduizend klanten, in de trustbranche ook wel doelvennootschappen genoemd. Voorbeelden van deze trust-organisaties in Nederland zijn: Vistra, Intertrust, Trustmoore en Equiom.

Dit groot aantal vennootschappen levert uiteraard ook veel werk op voor accountants, advocaten, banken, belastingadviseurs en notarissen. Men schat dat het om zo’n negenhonderd miljard euro per jaar gaat.

Hays is expert in de trust sector

Bij Hays hebben we ons gespecialiseerd in de trust sector. We kennen de organisaties in de trustsector inmiddels goed en treden op als sparringpartner en coach, voor zowel kandidaten als klanten. Door ons internationale netwerk en gedegen talentpipeline kennen we veel kandidaten in binnen- en buitenland. Hierdoor lukt het vaak om de juiste kandidaten aan de juiste organisaties te matchen.

Maar er liggen nog meer kansen; innovatie en regelgeving, maar ook consolidatie van de sector zijn trends die de ontwikkelingen binnen de branche aanjagen en die er voor zorgen dat er mooie carrièrekansen liggen.

Legal en Finance professionals binnen trust

Binnen de trustsector is vooral veel vraag naar finance en legal professionals. Steeds meer kandidaten werkzaam in de advocatuur en het notariaat zien we de stap naar een legalfunctie binnen de trust sector wagen, voor finance geldt dat nu nog met name ‘de zogenaamde big 8 accountants’ de overstap maken. 

Legal professionals binnen trust houden zich voornamelijk bezig met ondernemingsrecht. Kennis van internationaal contractrecht is een must. Onder andere het onderhouden van internationale contacten en het schakelen met  stakeholders op boardniveau worden gezien als belangrijke inhoudelijke uitdagingen voor startende trust professionals.

Voor finance professionals betekent werken in de trustsector administraties kunnen voeren op holding niveau. De kennis ervaring die je als financial accountmanager moet hebben om goed je werk te kunnen doen zijn gedegen kennis van accounting, goede ervaring met nl/us gaap, en internationale ifrs ervaring.

Vind financiële vacatures of legal vacatures.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl

block finance meer onderwerpen

Voor de finance professional

Vind finance vacatures

Welk DNA heeft een FD?

Wat is uw Baan van de Toekomst?

Contracting; iets voor u?

Alles over Hays Trust

Loopbaantips