Engineering

Hays Engineering

In Europa is de vraag naar engineers met specialistische ervaring vele malen groter dan het aanbod. Ook in Nederland is er een schaarste op het gebied van engineers.

Hays Engineering - Hays.nl

Techniek en onderhoud staat als branche op nummer 3 als het gaat om tekorten aan vaardigheden in de markt. De Nederlandse industriële bedrijven en ondernemingen staan te springen om hoogopgeleide technici.

Verderop in dit artikel nemen we de werkgevers- en de werknemerskant onder de loep.

Wat valt op in de Engineering branche

Wat opvalt is het tekort aan engineers in de maakindustrie. Nederland loopt achter bij het buitenland, dat meer in de maakindustrie investeert. Engineers met ervaring en de juiste vaardigheden zijn zeer gewild.

Daarnaast is er een grote vraag naar professionals binnen pharma, chemie en food.

Functies die lastig in te vullen zijn en waar momenteel veel vraag naar is zijn; process engineers, engineer E&I, drilling engineers, automation engineers en reliability engineers.

Wat kunnen werkgevers doen?

Kandidaten willen zekerheid en continuïteit. Ze willen zeker weten dat hun contract wordt verlengd. Werkgevers zullen dit eerder aan moeten bieden.

Wij adviseren bedrijven om creatief te zijn bij de zoektocht naar een kandidaat. Sta open voor het investeren in je bestaande werknemers of aan te trekken talent.

Nederland heeft weinig engineers met de juiste ervaring, dit betekent dat er geïnvesteerd moet worden in starters. Een professional die net de arbeidsmarkt betreedt is dan nog geen schaap met 5 poten, maar met 4. In de rest moet geïnvesteerd worden.

Je zult als sector moeten roeien met de riemen die je hebt. Doordat de vraag naar engineers in Nederland groter is dan het aanbod, adviseren wij om ook buiten onze landsgrenzen naar engineers te kijken. Pas je aan aan de globalisering van de arbeidsmarkt, de juiste kandidaat is ook in het buitenland te vinden.

Benieuwd naar de Baan van de Toekomst binnen Engineering & Technolgy?

Tips voor werknemers

Naast het beschikken over de juiste kennis en vaardigheden moet je als kandidaat meer dan ooit goed kunnen samenwerken. De aantrekkende markt voor kandidaten die projectmatig kunnen en willen werken speelt daar een rol in.

In een projectgroep heb je te maken met veel specialisten met een eigen verantwoordelijkheidsgebied die allemaal in een korte tijd moeten toewerken naar een gezamenlijk eindresultaat. Sterke communicatieve vaardigheden en snel kunnen schakelen zijn belangrijk.

Wil je de perfecte baan? Zorg dan voor een goed netwerk en laat je online zien.

Engineers gaan voor de technische uitdaging. Ons advies is om die uitdaging te blijven opzoeken, maar soms in een andere omgeving te plaatsen. Denk verder dan de ervaring die je al hebt, en laat je meer leiden door wat je kunt leren of waar de markt behoefte aan heeft.

Er zijn zoveel mogelijkheden die nog te vaak onbenut blijven. Wat is bijvoorbeeld de Baan van de Toekomst binnen Engineering & Technology?

Ben je op zoek naar een high-tech vacature, een rol als sales engineer of wil je werken in de Food industrie? Bekijk dan hier onze tips voor:

HaysSearchForm Portlet

block volg hays op social

Follow us on social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Follow Hays on Facebook - Hays.nl
Follow Hays on Instagram - Hays.nl

block ik heb een vacature

Recruiting now?

We believe the right person can transform your business.
 

block zoek vacatures

Search jobs

We believe the right job can change your life.

block vacatures in food, sales en high-tech

Engineering vacatures in:

Food

High-tech

Sales