Voordelen tijdelijke werknemers

De voordelen van tijdelijke werknemers

Tijdelijke werknemers zijn een handige oplossing voor werkgevers die een overgangsperiodes moeten overbruggen of een bedrijf een nieuwe richting willen geven. Met realistische eisen en verwachtingen wordt het optimale resultaat uit tijdelijke medewerkers gehaald.

Voordelen tijdelijke werknemers - Hays.nl

6 voordelen van tijdelijke werknemers

  1. Verminderde langetermijnloonkosten
  2. Een korter wervingsproces
  3. Directe impact
  4. Nieuwe perspectieven
  5. Specifieke vaardigheden en ervaring
  6. Flexibiliteit

1. Verminderde langetermijnloonkosten

Tijdelijke werknemers zijn een tijdelijke oplossing, er is dus geen sprake van een jaarsalaris dat het salarissenbudget aantast.

Daarnaast zullen tijdelijke medewerkers maar voor een beperkte periode aan het bedrijf verbonden zijn, daarom hoeft er in de meeste gevallen geen geld besteed te worden aan leren en ontwikkeling.

2. Een korter wervingsproces

Het proces voor het inhuren van tijdelijke werknemers is een stuk sneller. Dit komt omdat er puur op basis van technische vaardigheden inhuurt wordt, en er minder wordt gegeken naar de culturele match op lange termijn.

3. Directe impact

Temp medewerkers zijn gewend om zich voor een korte periode aan een organisaties te binden. Zij weten dat ze direct impact moeten hebben en zo veel mogelijk gedaan moeten krijgen in de tijd dat ze werkzaam zijn. 

Er hoeft minder tijd gespendeerd te worden aan het vertrouwd maken met de totale werkomgeving.

4. Nieuwe perspectieven

Soms vergt het slechts een buitenstaander om de manier waarop het bedrijf opereert volledig te veranderen (in positieve zin). Vaak raken we zo gewend aan de gebaande paden, dat we nieuwe kansen niet herkennen. Hoe meer temps een organisatie inhuurt, hoe meer unieke perspectieven!

5. Specifieke vaardigheden en ervaring

Tijdelijke werknemers hebben meestal een zeer specifieke set aan vaardigheden en zijn gewend om te presteren op zeer gespecificeerde projecten. Een gespecialiseerd persoon in een team hebben kan echt helpen een organisatie te laten groeien.

6. Flexibiliteit

Misschien wel het meest erkende voordeel van tijdelijke medewerkers is dat ze flexibel zijn. Ze zijn gewend aan verschilldende persoonlijkheden, vershillende locaties en projecten.

Maar ook organisaties zijn meer flexibel; tijdelijke werknemers stellen organisaties in staat te reageren op de behoeften en eisen van de markt op dat moment.

Daarnaast biedt het inhuren van een tijdelijke werknemer organisaties de kans om te kijken of ze die bepaalde persoon misschien wel fulltime willen gaan aannemen (ervan uitgaande dat ze geïnteresseerd zijn).

Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen is het belangrijk dat de behoeften duidelijk zijn, en de verwachting realistisch.

block ik heb een vacature

Recruiting now?

We believe the right person can transform your business.
 

Block SFMC contact fomr

Get in touch for a free consultation

  •  
     By submitting this form you indicate that you are aware of our privacy policy that explains what we do with your personal data.

block carriere advies zoeken naar talent alle onderwerpen