Eerste werkdag video

Eerste werkdag

Start u binnenkort bij een nieuwe, of misschien wel eerste werkgever? In deze korte video geven wij u tips voor uw eerste werkdag. Zo zorgt u voor een goede eerste indruk.

Wees uzelf op uw eerste werkdag. Maak een goede eerste indruk en probeer zoveel mogelijk namen te onthouden. En probeer ook te begrijpen wat de mensen in de organisatie allemaal doen.

Het kan ongemakkelijk, soms zelfs wat confronterend zijn, om de eerste dag bij een nieuwe organisatie binnen te lopen. Maar zorg er voor dat u zelfvertrouwen voelt.

De beste houding die u kunt tonen op uw eerste werkdag is positiviteit en natuurlijk ook punctualiteit. De eerste week heeft u vaak veel verschillende trainingen staan en afspraken. En u wilt natuurlijk voorkomen dat u de indruk achterlaat, dat u diegene bent die altijd te laat komt.

Enthousiasme en bereidheid te willen leren zijn enorm belangrijk. Toon dat u er zin in heeft en dat u graag aan de slag wilt gaan bij uw organisatie.

Goede eigenschappen die u als starter kunt tonen en waarvoor geen verdere vaardigheden nodig zijn: energie en nieuwsgierigheid. Twijfel niet om vragen te stellen. En wees proactief.

Er is enorm veel te leren in uw eerste week. Veel ervaringen en informatie kunnen ervoor zorgen dat u vermoeid raakt. Zowel mentaal als fysiek. Dus er zijn hele simpele regels: Slaap voldoende en als u aan sport doet, blijf dat vooral doen. Zeker als het u energie geeft.

Wilt u meer carrière advies? Abonneer op ons YouTube kanaal of bekijk meer tips voor het starten in een nieuwe baan.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl