Zijn uw aankomende leiders aan het overleven of floreren?

Zijn uw aankomende leiders aan het overleven of floreren?

Hoe zorgt u ervoor dat u de springplank biedt om uw talent te helpen zijn/haar leiderschapsstijl op te bouwen?

Floreren uw aankomend leiders? - Hays.nl

Het is een gebaand pad richting management: een uitstekende engineer of technisch deskundige zoekt meer uitdaging en verantwoordelijkheid of krijgt dit aangeboden. De getalenteerde werknemer blijft de verantwoordelijkheid dragen voor de bestaande werklast maar krijgt nu de leiding over een team of project erbij.

Je zou kunnen zeggen dat velen van ons die inmiddels leiding geven een vergelijkbaar pad bewandeld hebben en de opgedane ervaring met zich meedragen – namelijk dat de rol van manager heel ingewikkeld is en dat je in deze rol veel bordjes tegelijk in de lucht moet houden.

De meeste branches zijn beïnvloed door de wereldwijde financiële crisis. De variabele economische cycli hebben sindsdien veel organisaties achtergelaten zonder getalenteerde opkomende leiders of een solide middenmanagement. Degenen die momenteel een leidende rol vervullen vinden het vaak een grote uitdaging om eigen werkzaamheden op peil te houden naast de oplopende verantwoordelijkheden als leidinggevende.

Bereidt uw organisatie uw junior leiders voor op succes?

Lees over verschillende soorten leiderschap of wat er voor nodig is om een leider te worden en u zult over het algemeen verstandig en nauwkeurig advies vinden over hoe belangrijk de denkwijze is; waarom organisaties die leiders ontwikkelen leervermogen moeten werven en de redenen waarom het creëren van de juiste cultuur, het hebben van waarden, emotionele intelligente mentoren enzovoort essentieel zijn. 

Al deze dingen zijn van groot belang; veel organisaties beseffen echter dat sommige lessen alleen geleerd kunnen worden door ervaring uit de eerste hand (en fouten uit de eerste hand) terwijl werknemers het pad van de vooruitgang volgen.
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een vraag die ertoe doet is, ‘Welke structuur of springplank biedt uw organisatie om uw leiders te ondersteunen wanneer zij hun stijl ontwikkelen?’

Vijf handvatten voor leiders

In een typisch professioneel dienstverleningsbedrijf zijn er vijf interactieve mogelijkheden of handvatten voor leiders om hun teams te beïnvloeden:

  • Het voorbeeld geven op het gebied van beste werkmethode, prestatie, waarden en gedrag.
  • Het consequent houden van één-op-één gesprekken met elk van je teamleden. Monitoren, meten en beïnvloeden van prestatie en betrokkenheid met behulp van coaching en het geven van advies.
  • Het regelmatig organiseren van team- of projectvergaderingen. Deze vergaderingen gebruiken om de strategie te leiden, de samenwerking te bevorderen en groepsactiviteiten te coördineren.
  • Inzicht krijgen in hoe jouw rol de cultuur beïnvloedt door het creëren en coördineren van culturele artefacten voor het team.
  • Neem de tijd om kennis te vergaren en te delen over zowel de interne en externe omgeving – ook al zijn het actualiteiten uit het nieuws! Creëer en onderhoud een managementproces die de hierboven genoemde vier handvaten verbeterd.

De tijd vinden

De meeste mensen met leiderschapspotentie begrijpen het belang van verschillende denkwijzen en het gebruik van bovenstaande activiteiten. Toch heeft de manager die zijn best doet om het hoofd boven water te houden vaak geen tijd om “aan het bedrijf te werken” in plaats van “in het bedrijf”.

De HR Manager heeft de belangrijke taak om de organisatie te ondersteunen door aankomende leiders een goed begrip te geven van de juiste activiteiten die een leider kan gebruiken, evenals de juiste mind-set of de te spelen rol per situatie.

block volg hays op social

Follow us on social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Follow Hays on Facebook - Hays.nl
Follow Hays on Instagram - Hays.nl

block ik heb een vacature

Recruiting now?

We believe the right person can transform your business.
 

Block SFMC contact fomr

Get in touch for a free consultation

  •  
     By submitting this form you indicate that you are aware of our privacy policy that explains what we do with your personal data.