Waarom een LHBTQ inclusieve werkomgeving goed is voor iedereen

Waarom een LHBTQ inclusieve werkomgeving goed is voor iedereen

LHBTQ-acceptatie is de afgelopen tien jaar verbeterd, maar ervoor uitkomen op het werk is niet eenvoudig. Hoe kunnen we dat proces vergemakkelijken? Jackie Burns, Director People &  Culture bij Hays Americas sprak met 3 collega's binnen Hays.

Waarom een LHBTQ inclusieve werkomgeving goed is voor iedereen
Leestijd: 4½ minuut | Door Jackie Burns - Director People & Culture bij Hays Americas

Als Director People & Culture voor Noord- en Zuid-Amerika bij Hays, wil ik er altijd voor zorgen dat we als bedrijf eerlijkheid en gelijkheid op alle mogelijke manieren ondersteunen, vooral in de manier waarop we onze werknemers behandelen.

Onlangs besloot ik om met een deel van ons team te praten; Louisa Benedicto - VP van Hays Toronto, Mazen Fegali - Property Team Lead en Rachel Finan - Division Director. Deze werknemers deelden hun ervaring met houding en gedrag ten aanzien van LHBTQ op het werk en wat het voor hen betekent om in een inclusieve omgeving te werken.

Trots zijn op wie je bent

Voor veel van onze medewerkers betekent het werken in een LHBTQ-inclusieve omgeving dat ze met trots, op dezelfde manier als ieder ander, delen van hun persoonlijke leven kunnen delen, zonder angst voor veroordeling of isolatie.

Louisa Benedicto legt uit: "Mijn team is super ondersteunend en liefdevol voor mijn relatie met mijn vrouw. De meesten van hen kwamen naar onze bruiloft!" Louisa gaat verder en zegt: "Ik heb in andere landen gewoond waar het niet zo eenvoudig is om die kant van je leven in een professionele omgeving te laten zien, hoewel de mensen die bij Hays werken over de hele wereld vrijwel hetzelfde zijn."

Deze acceptatie moedigt Louisa aan open te zijn over levensgebeurtenissen, van dubbele bruiloften in Engeland en Canada tot het kopen van een huis en de komst van hun eerste kind. "Het is belangrijk om op het werk vrijuit over dit soort dingen te kunnen praten. Ik ben dankbaar voor zo'n open en diverse werkomgeving waarin ik mezelf kan zijn.", zegt Louisa.

Voor Mazen Fegali betekent het hebben van een LHBTQ’s inclusieve werkplek dat je, na een leven lang obstakels, op je werk vertrouwen kunt hebben om je ware zelf te zijn. "Ik moest werken, accepteren en mezelf liefhebben. Hays koppelde dat vertrouwen aan een omgeving die inclusief, ondersteunend en gastvrij is ", zegt hij. "Waar het ons om gaat, is hoe je het bedrijf, collega's, kandidaten en klanten behandelt.”

Opkomen voor je overtuigingen

Ten tweede betekent een LHBTQ inclusief personeelsbestand dat iedereen een bondgenoot is, d.w.z. voorvechter van de gelijkwaardige opname van LHBTQ-mensen overal in het bedrijf.

Rachel Finan identificeert zich als een bondgenoot, wat voor haar betekent dat het erom gaat om te staan voor de overtuiging. "Liefde is liefde, wie het ook is en ik heb het voorrecht om veel koppels van alle geslachtsidentiteiten te kennen die onbeschaamd van elkaar houden, ik geloof in gelijke burgerrechten, gendergelijkheid, sociale rechtvaardigheid van LHBTQ, en ik daag homofobie, bifobie en transfobie uit, overal waar ik vooroordelen zie. Ik ben bereid om op te treden om een einde te maken aan de onderdrukking - dat is wat een bondgenoot voor mij is."

Ze voegt eraan toe dat constant leren een belangrijk onderdeel is van het zijn van een bondgenoot. Ze werkt actief om zichzelf van de kennis te voorzien om tegen onderdrukking op te komen en mensen te helpen hun geloofssysteem opnieuw te programmeren om vooroordelen te beëindigen.

Mazen voegt daaraan toe: "Als ik een opmerking hoor die naar mijn mening aanstootgevend kan zijn, zorg ik ervoor dat ik deze aankaart en de ander informeer. Bij deze gelegenheden denk ik niet aan mezelf, maar meer aan iemand die zijn eigen strijd voert. "

Uitdagende aannames

Een ander belangrijk onderdeel van een LHBTQ-inclusieve werkplek is het uitdagen van heteronormatieve verwachtingen, dat wil zeggen dat mensen aannemen dat andere mensen hetero zijn of een heteroseksuele relatie hebben.

Louisa deelt haar eigen ervaringen en legt uit: "Ik merk dat ik het vaak vroeg in het gesprek naar voren breng - "mijn vrouw ..." zodat het later niet gênant wordt wanneer de verkeerde veronderstelling wordt gemaakt. Niemand heeft er ooit vreemd van opgekeken wanneer ik dit naar voren bracht.

Het belangrijkste waarin ik merk dat ik anderen corrigeer, is wanneer ze vervolgens aannemen dat ik mijzelf identificeer als een lesbienne, terwijl ik dat niet doe. Ik identificeer mijzelf als biseksueel. Sommige mensen hebben me gevraagd wat dit betekent en ik ben heel blij dat ik het met hen kan bespreken."

Een ondersteunende sfeer creëren

Al het bovenstaande kan zorgen voor een meer inclusieve werkomgeving, maar wat kunnen mensen nog meer doen om hun LHBTQ-collega's en vrienden te ondersteunen?

Voor Mazen komt het neer op twee kernwaarden: "Respect en acceptatie zijn de sleutelwoorden. We zijn allemaal hetzelfde. We maken ons allemaal zorgen, hebben onze doelen, onze uitdagingen, onze onzekerheden. Denk aan wat u zegt, vooral voor iemand die nog “in de kast zit”, een woord kan iemands leven maken of vernietigen."

Rachel zegt dat iemands seksuele en partner voorkeur niet van toepassingen is in haar beoordeling van hen als een persoon en ze wil u aanmoedigen om actief hetzelfde te doen. Ze denkt niet na over de relatievoorkeuren van iemand, het zijn voor haar geweldige vrienden of collega's.

Ten slotte moedigen Louisa en Mazen mensen aan om vragen te stellen als ze iets niet begrijpen. Taal kan snel veranderen, dus als er een woord of zin is die nieuw voor u is, stel dan gerust vragen. Veel mensen hebben Louisa bijvoorbeeld gevraagd naar haar zwangerschap en de juiste terminologie, en ze legt graag uit dat 'wie is jouw donor?' een betere formulering is dan 'wie is de vader?'

"Wees nooit verlegen om te vragen wat iets betekent, zodat u die woorden vrij en met vertrouwen kunt gebruiken", zegt Louisa. "Zolang de persoon niet super verlegen is om over persoonlijke zaken te praten; gebruik uw LHBTQ-collega's om u te helpen de juiste terminologie beter te begrijpen en te gebruiken."

Het resultaat: een meer betrokken en authentieke werkomgeving

Wanneer iedereen in staat is zichzelf te zijn op het werk, geeft het hen de mogelijkheid om zich te concentreren op andere dingen die voor hen belangrijk zijn, waardoor ze het succes van hun team en het bedrijf helpen vergroten. "Mezelf zijn heeft mij een veel sterkere leider gemaakt," zegt Mazen. "Ik ben een sterkere partner in dit bedrijf. Ik ben beter uitgerust om al onze mensen te helpen slagen."

De verhalen spreken voor zich. Een omgeving die LHBTQ-inclusief is, is gunstig voor het welzijn, de productiviteit en een authentieke bedrijfscultuur. Ja, er is nog steeds vooruitgang te boeken, maar ik ben er trots op dat ik de verhalen van onze medewerkers kan delen en zie dat we als bedrijf grote stappen in de goede richting maken.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.
 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.